Vask af cykeltøj med Rodalon

Vask af cykeltøj med Rodalon
14 votes, 4.29 avg. rating (83% score)

vask-af-cykeltoejSvedigt cykeltøj og ikke mindst vask af cykeltøj er et af de mindst sjove kapitler i det at være cykelmotionist. Her kommer et par fifs til, hvad der skal til for at gøre dit liv med svedigt cykeltøj lidt lettere.

Lad det være sagt én gang for alle: Svedigt cykeltøj stinker! Ingen bryder sig om at skulle håndtere eller vaske dit svedige cykel- og spinningtøj – ikke en gang dig selv. Alt for mange gange havner tøjet i vasketøjskurven eller i en bunke på gulvet, indtil nogen forbarmer sig over det og smider det til vask. Så har det ligget der nogle dage, og så er det for alvor begyndt at lugte og bakterierne har rigtigt slået sig løs.

Vask dit cykeltøj i Rodalon

Cykeltøj er lavet af syntetisk materiale, som skal give dig komfort og god ydeevne på cyklen. Godt cykeltøj af kvalitet har de egenskaber, men ulempen er, at cykeltøj med tiden kommer til at lugte – også selvom du vasker det jævnligt.

Når først sveden for alvor har sat sig i dit tøj, er det nærmest umuligt at slippe af med lugten. Svedlugt og bakterier fjernes først, når du vasker dit tøj ved 60 grader, men denne høje temperatur slider på dit cykeltøj og gavner hverken din pengepung eller miljøet. Et god tip er at vaske dit tøj i Rodalon.

De fleste af os kender Rodalon som rengøringsmiddel, der desinficerer og fjerner pletter både inden- og udendørs. Men Rodalon er lige nøjagtigt det, der skal til for at dit cykeltøj ikke kommer til at lugte, og at det kan holde længere. Rodalon dræber dræber svampe og bakterier og vigtigst af alt, så bleger Rodalon ikke tøjet. Rodalon er samtidig luftfri og organisk nedbrydeligt.

Rodalon

RodalonRodalon er et rengøringsmiddel med masser af gode egenskaber og velegnet til at fjerne svedlugt fra cykeltøj, sportstøj, udstyr og sko på en effektiv måde. Rodalon giver en effektiv desinfektion, så dit cyketøj bliver rent og bakteriefrit. Det er specielt vigtigt for puden i dine cykelbukser. Lugten fjernes og tøjet bliver ikke slidt.

Køb Rodalon til ca. 130 kroner inkl. levering

Sådan vasker du med Rodalon

Når du bruger Rodalon, skal du lægge dit tøj i blød i en balje med Rodalon og lunkent vand. Lad cykeltøjet stå i ca. 30 minutter. Herefter kan du smide tøjet i maskinen og vaske det som normalt.

Fire generelle råd til vask af cykeltøj

Som beskrevet indledningsvis skal du undgå at dit svedige tøj kommer til at ligge i en fugtig vasketøjskurv, før det bliver vasket. Når du vasker dit cykeltøj skal du altid følge vaskeanvisningen.

Her er fire gode råd til vask af cykeltøj:

  1. Vask dit cykeltøj ved 30 grader
  2. Brug et nænsomt vaskeprogram
  3. Vask med vrangen ud på tøjet
  4. Lad tøjet tørre på tørresnoren eller i et tørt rum – ikke i en tørretumbler