Guide: Cykeltrøjer med korte ærmer – Find den bedste cykeltrøje

Billede af cykeltrøjer med korte ærmer

Cykelsæsonen er i gang, og det er på tide at se på cykeltrøjer med korte ærmer. Her får du 7 tips til at finde den rigtige cykeltrøje med korte ærmer til landevejscykling.

Den kortærmede cykeltrøje er velegnet til forår og sommer og selvfølgelig til indendørscykling. Cykeltrøjen skal kunne mange ting. Åndbarhed, aerodynamik og funktioner som lynlås, oftest 2 eller 3 lommer i ryggen med en mindre lomme til elektronik, er noget af det, vi forventer af cykeltrøjen.

Men cykeltrøjen skal også “holde på varmen” og sørge for at din overkrop ventileres, så du ikke får det for varmt. Materialet i cykeltrøjer består ofte lycra og polyester, som maksimerer luftgennemstrømningen. Nogle modeller bruger strækbart tekstil ved afslutning ved ærmer og lænd.

Langt de fleste ifører sig en tynd svedundertrøje under den kortærmede cykeltrøje. Selv på de varme dage. Undertrøjen transporterer sveden bort og holder på varmen. Husk at tage højde for at der skal kunne være en svedundertrøje inden under, når du finder din størrelse.

Cykeltrøje med korte ærmer: 7 ting du bør gå efter

Udvalget af cykeltrøjer er stort og på nettet er mulighederne mange. Her kommer lige 7 ting, du med fordel kan gå efter:

  1. Få den rigtige størrelse. Vær opmærksom på, at størrelse kan variere fra producent til producent. Frem med målebåndet og gør dig selv den tjeneste at checke størrelsestabellen.
  2. Trøjen bør have åndbare stykker. Eks. i ryggen.
  3. Husk indvendig silikonegrip ved ærmer og omkring maven, så trøjen ikke glider op.
  4. Trøjen skal have ryglommer bagpå til mobil, ekstra slange, energi m.m.
  5. Trøjen bør have gennemgående/ hals lynlås foran .
  6. Reflekterende detaljer bagpå eller i sider anbefales.
  7. Materialet skal være elastisk Det er en fordel, at trøjens stof er hurtigtørrende.

Se flere cykeltrøjer med korte ærmer til mtb og race

Cykeltrøjer med fokus på lav vindmodstand, performance og komfort

Cykeltøj generelt blevet mere disciplinspecifikt. Det ses eksempelvis indenfor mtb hvor stilen er loosefit, mens landevej stadig går i en mere tætsiddende retning og indenfor Gravel er alting vist stadig lidt udefineret. Det er nok meget godt.

De seneste år er aerodynamikken blevet en faktor i cykeltøj til landevejscykling, og mange tøjproducenter har udvidet med en Aero-linje til den cykelrytter, der ønsker at mindske vindmodstanden, forbedre sin performance på cyklen og øge komforten. Aero-cykeltøj er kort sagt tætsiddende cykeltøj designet til hurtig kørsel. Det er faktisk til at komme til for penge, og ikke længere et privilegium forbeholdt profferne.

Bemærk, at en del cykeltrøjer har en tætsiddende pasform. Mange producenter anbefaler derfor at gå 1-2 størrelser op i forhold til, hvad du er vant til.

Du kan bl.a. finde aero-cykeltøj hos mærker som Rapha, Castelli, Assos, AGU, dbh og mange flere. Vi har endda lavet en test af Aero cykeltøj fra Trimtex her.

Selvom udviklingen på landevejen går i retningen af tætsiddende, performance og aero, så er det stadig muligt at finde en cykeltrøje, som er lidt mere klassisk i udseende og design. Der er masser af forskellige modeller derude, og helt sikkert en som passer til din smag.

Hvor kan du finde cykeltrøjer med korte ærmer?

Cykelpartner Cykeltrøjer fra Assos, AGU, Mavic, Alé m.fl.
Wiggle Cykeltrøjer fra Rapha, Castelli, Alé, Sportful, Endura, dhb m.fl.