Vaskemiddel til cykeltøj – vask rent og fjern lugten

Er du træt af, at dit vaskepulver ikke gør dit cykeltøj ordentligt rent og lugten ikke forsvinder? Der findes vaskemiddel til cykeltøj, som kan fjerne lugt og vaske dit det rent. I denne artikel skal vi se på forskellige produkter.

Vi ser på:

Lidt om vask og svedigt cykeltøj

Godt cykeltøj koster mange penge. Derfor er det din interesse at, det gerne holder lang tid og bevarer sin kvalitet og sine egenskaber. Cykeltøj er lavet af syntetisk materiale, som desværre med tiden kommer til at lugte grimt.

Almindeligt vaskemiddel kan ikke fjerne lugten, da den blot indkapsler lugtmolekylerne, hvilket gør, at du vil opleve, at lugten kommer igen, så snart du bruger dit cykeltøj igen.

Svedlugt og bakterier fjernes som regel først, når du vasker dit tøj ved 60 grader, men den høje temperatur slider på dit cykeltøj, og det gavner hverken din pengepung eller miljøet.

Lugter dit cykeltøj meget dårligt, kan du med fordel lægge det i blød i en spand nogle timer, før du sætter vasken over. Hvis dit cykeltøj er meget snavset, kan du dosere ydeligere. Læs på dit vaskemiddel, hvor meget du skal hælde i.

Inspiration: Forskellig vaskemiddel til cykeltøj

Tips: Når du skal vaske cykeltøj i maskinen

Maskinvask af cykeltøj slider på tøjet. Her er et par gode tips:

  • Vask dit tøj på 30 grader på et nænsomt vaskeprogram
  • Sørg for at vende vrangen ud på tøjet – før du vasker
  • Følg vaskeanvisningerne i dit tøj
  • Lyn lynlåsene og mindsk risikoen for at tøjet går i stykker under vasken
  • Undgå at tørretumble dit tøj