Cykeltøj: Løse ærmer, knæ og løse ben til cykling

Billede af cykelrytter med løse ben og ærmerLøse ærmer, knæ og løse ben er noget af vigtigste i cykelrytterens garderobe. Langt de fleste har oplevet at tage hjemmefra for halvvejs på træningsturen at indse, at man enten har fået for lidt eller for meget tøj på. Se hvordan du kan disponere din påklædning med løse ben, ærmer eller knæ, så du får en god træningstur.

I artiklen ser vi på:

Armvarmere, løse knæ og ben er skræddersyet til det danske ustadige klima. Det er nemt at opbevare og iføre sig et par løse knæ eller ærmer, hvis det bliver koldt, og skifter temperaturen igen, kan du hurtigt smide dem om i ryglommen på din trøje.

Mest af alt skal løse ærmer, knæ og ben sørge for, at du kan holde varmen. Derfor bør du ikke forveksle dem med kompressionstøj eller støttebind. De har kun den funktion, at de skal yde beskyttelse mod vind og vejr.

Pasform og materiale

Det optimale er, at de sidder tæt om dine arme og ben. Har du fundet et par benvarmere, så vær opmærksom på, at materialet er isolerende og åndbart – gerne micro fleece, som holder varmen og giver en god komfort. Pasformen skal også være i orden, så du føler, at de sidder tæt om dit ben eller arm.

Læg mærke til, om der er ordentlige afslutninger i form af Silikone-rip i enderne, som sørger for at ærmet eller benet ikke glider ned.

Læs også artiklen ‘Vintercykeljakker til damer’

Køb dem ikke for små. Overvej om du skal brug dem til foråret eller efteråret, hvor du skal kunne have en svedundertøj på indenunder. Omvendt skal de heller ikke være for store, så de glider ned.

Mange vælger at investere i løse ærmer og knæ med enten refleks eller med en fluorescerende farve, som gør dig ekstra synlig i trafikken. Det er en god idé.

 Armvarmere og løse ærmer

Vi har valgt et udpluk af armvarmere som er velegnet til motionisten og den professionelle. Her er fokus på pasform og kvalitet, så du kan holde varmen på cykelturen.

Benvarmere og løse ben

Her er et par eksempler på løse ben, som er både varme og åndbare. De har et ergonomiske design og komforten er i top, og så har de samt silikone-rip i top og bund.

Knævarmere og løse knæ

Et udvalg af knævarmere og læse knæ i microfleece materiale med god komfort. De er varme og åndbare, og så er der silikone-rip i top og bund.