Svedundertrøjer til damer – Cykling og løb

Kvinder der er iført svedundertrøje til damer Svedundertrøjen er helt essentiel for mange kvinder der cykler og løber – både om sommeren og i vinterhalvåret. I denne artikel ser vi på svedundertrøjer til damer. 

Svedundertrøjen er unik. Som det inderste lag i din beklædning, er det trøjens fornemste opgave at transportere sved væk fra din krop, når du er fysisk aktiv. Når sved transporteres væk fra kroppen, undgår du nedkøling, som kan ødelægge din cykeltur og dit helbred. Det gør undertrøjen mere effektiv end en almindelig bomulds t-shirt.

Man siger om svedundertrøjer, at de har en åndbar og svedtransporterende egenskab, og så er de designet specielt til at du som kvinde kan cykle eller løbe og stadig føle det behageligt med god bevægelsesmulighed for din overkrop.

Læs artiklen: Vintercykeljakker til damer – Se hvad du skal gå efter

Korte- eller lange ærmer?

Svedundertrøjer til damer findes både i med korte og lange ærmer.

Den langærmede svedundertrøje

Den langærmede anbefales som svedundertrøje i efterårs- og vinterperioden, hvor formålet udover svedtransporterende er at undgå nedkøling og holde dig tør og varm.


Den kortærmede svedundertrøje

Den kortærmede anbefales til sommerbrug. Her er det primære formål at skabe åndbarhed og udluftning. Nogen vil nok opleve den kortærmede som lidt ‘voldsom’ eller ‘varm’ på en forårsdag. Men når du begynder at svede, så giver det hele mening, og i stedet for at svede og blive kold, transporterer trøjen sveden bort.

Se flere svedundertrøjer og mere svedundertøj hos cykelpartner.dk

Find den rigtige model

Når du skal finde den model, som passer til dig, så er det udover at tage årstiden og vurderingen om man ønsker en model med eller uden ærmer en god ide, at undersøge trøjens materiale.

Materiale

Du skal gå efter et materialevalg, som har en god svedtransporterende egenskab. Det kan være dryarn, polypropylene, polyamid m.fl.

Når du køber en svedundertrøje, så vil du kunne se, at pris og kvalitet hænger sammen, da de bedste svedtransporterende stoffer koster lidt mere, men også giver en bedre kvalitet. Du kan med fordel se efter trøjer fra Mavic, Assos eller Odlo.

Pasform og design

Svedundertrøjen skal sidde helt tæt på kroppen, men uden at genere dig om skuldre eller barm. Trøjen skal heller ikke være for kort eller lang omkring livet. når du køber trøjen på nettet skal du lige huske at undersøge størrelse ud fra bryst-og taljemål, så du får en model, der sidder komfortabelt og korrekt på overkroppen.

Der findes mange farver og designs. Mange vælger den hvide og neutrale, som er let at have indenunder forskellige cykeltrøje.