Cykeltasker og bagagebærer til cykelferien

Cykeltasker og bagagebærer til cykelferien
12 votes, 4.33 avg. rating (83% score)

bag-imgNår du skal på cykelferie, er noget af det vigtigste, at du har et godt bagagebærer og nogle solide cykeltasker. Denne artikel giver dig et par fifs til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal pakke din turcykel. 

I artiklen kigger vi på:

Der findes ikke noget som at være på cykelferie. Friheden, tempoet, naturen og samværet med venner eller børn. Som alle andre aktive ferietyper, er det væsentligt, at dit udstyr er i orden.

Når du er på cykelferie, transporterer du alt på din cykel: Tøj, telt, kogegrej, fodtøj, sovepose, proviant m.m. Det er meget vigtigt, at der er plads på din cykel og at du kan pakke dine ting ordentligt, så du kan have det hele med. Med de rigtige cykeltasker og bagagebærer er du godt på vej.

cykeltaske

De fleste vælger de rummelige cykeltasker til bagpå cyklen, når de skal på længere ture. Her ses et par slidstærke, rummelige og vandafvisende cykeltasker fra Konnix.

Se hvad taskerne koster hos Cykelpartner.dk

cyk-tas-bag

Cykeltaskerne skal fordeles godt på cyklen, så vægten er fordelt jævnt.

Din bagage skal fordeles fornuftigt vægtmæssigt på din cykel, den skal pakkes nemt og tørt og så skal du være fri af den. Fri forstået således, at du skal undgå at sidde med en stor rygsæk eller på anden måde at være fysisk i kontakt med bagagen. På en cykelferie sidder du mange timer på cyklen, og her gælder det om, at din komfort og ydeevne er i top, så du har de bedste betingelser for at opleve noget og komme fremad.

 

Cykeltasker og bagagebærer

Din bagagebærer og cykeltaskerne er vigtige. De skal bære din primære oppakning. Der er ikke noget værre end, at opleve sit bagagebærer kollapse efter 3 dage og skulle holde det sammen med gaffertape og strips. Derfor – køb ikke det billigste, du kan finde og overvej, hvad bagagebæreren skal bære og om dine cykeltasker passer til.

Der findes bagagebærer til både for og bag på cyklen. Når du har flere tasker på cyklen, giver det dig dels mere plads, og en bedre fordeling af vægten på cyklen. En tommelfingerregel er, at  den bedste vægtfordeling er 60 % bagpå og 40 % foran. Overvej at investere i en styrtaske til kort, penge, kamera, mad eller energibarer.

Bagagebærer til foran på cyklen

Bagagebærer til front Lowrider.
Pris:
199,00  

Læs mere »

Point tilbyder her et system til, at du kan montere dine specifikke cykeltasker foran på cyklen, så en større komfort og f...

Bike Partner - Bagagebærer til front - Aluminium - Sort - Max 10 kg. 26"-29"
Pris:
519,00  

Læs mere »

Bike Partner har lavet en bagagebærer til fronten på din cykel, så du kan transportere ekstra bagage og indkøb. Bagageb&ae...

Lowrider Bagagebærer Zefal Raider Sort.
Pris:
369,00  

Læs mere »

Lowrider forbagagebæreren "Raider" fra Zefal er perfekt til dig, der har behov for at have cykeltasker foran. Forbagagebæreren kan mont...

Se nogle flere bagagebærer til foran her

 

Et godt tip cykeltasker og bagagebærer
  1. Hvis din cykel ikke har monteret bagagebærer, så undersøg om din cykel er parat til det og om den bærer, du har udset dig kan monteres på din cykel.
  2. Dernæst bør du undersøge, om bagagebæreren kan bære dine tasker og om de kan monteres på. Det er vigtigt, at de kan det.

Nogle bagagebærer er designet sammen med tilhørende cykeltasker og har deres eget system, hvor du let og uden brug af værktøj kan af- og påmontere tasker. Bagagebæreren er også ofte udstyret med stivere, som stabiliserer taskerne og giver dem et lavere tyngdepunkt, så du får bedre balance på cyklen.

Bagagebærer til bag på cyklen

 

Vil du se flere bagagebærer til bag på cyklen?

Cykeltasker til ferie og de lange ture

Det er smart, at du kan tage taskerne af, så du ikke behøves at forlade cyklen med al oppakning. Når du skal finde cykeltasker, kan du med fordel kigge efter mærkerne Ortlieb og Vaude, som laver fornuftige tasker til mange formål.

Cykeltasker er een af de dyre poster på udstyrssiden, når du skal på cykelferie, og pris og kvalitet hænger som ofte sammen. Det kan betale sig at købe nogen, som er lavet i slidstærkt og vandtæt materiale, som kan tages af cyklen og som er lette at håndtere. Nogle cykeltasker til bagpå har en smart rygsæk-funktion, så du kan bruge dem, når I har slået lejr og skal på indkøb og lignende.

Cykeltasker til foran og bagpå

Her har vi samlet et udsnit af cykeltasker til foran og bagpå, som er velegnet til længere cykelture og ferie.