Guide: Vinter cykelsko og støvler til mountainbike

Vinterstøvler til cykling

Vinteren er på vej. Det bliver koldere at færdes i skoven på mountainbike, og du skal have nogle varme cykelsko eller vinterstøvler, så du kan holde dine fødder varme tørre. Vi ser på vinter cykelsko og støvler til mtb.

Vi ser på:

Kører du mtb om vinteren, så ved du, at de steder man først kommer til at fryse efter nogen tid på cyklen, er om fødderne, fingrene og på hovedet. Vinterstøvler til mtb er et must, når tempearturen når ned omkring 5 grader.

Du har valgt en sortering der ikke findes. Derfor er standard sorteringen valgt.

Mtb er ikke en sport, hvor tæer og dine yderste fodled er i megen bevægelse, og når du kører i skoven er dine fødder nogen gange i kontakt med sne, mudderhuller og vandpytter. Derfor skal fodtøjet være i orden, så du undgår kolde og våde tæer.

Hold fødderne varme og tørre – hele tiden

Du kan sagtens køre med tykke strømper og skoovertræk hen over vinteren, og der fås også en masse gode og tykke skoovertræk designet særligt til vinterbrug, men når sneen og minusgraderne tager til, bliver det svært for mange at holde varmen i mere end en times tid.

Vinterstøvler mtb

Med et par mtb vinterstøvler fra Shimano sørger du for at holde fødderne varme og tørre, samtidig med, du har god støtte omkring fod og ankel.

Læs også artiklen om cykeltøj til vinter

Vinterstøvler – Pris og kvalitet

Langt de fleste vinterstøvler til mountainbike er vandtætte (Ofte med en Goretex membran) og foret for at holde varmen. Der er ikke så meget hokus pokus over vinterstøvler, da de egentlig bare er en kraftigere og varmere version af dine cykelsko.

Nogle oplever, at støvlerne kan virke lidt tunge og klodsede i begyndelsen, men det går over, når de er kørt til.

Læs også artiklen: 6 gode træningstips til vintertræning

Prisen for et vinterstøvler til mountainbike ligger nogenlunde på samme niveau, som et par rigtigt gode cykelsko.  Du skal forvente en pris mellem 1300 og 2500 kroner for et par vinterstøvler. Kig efter støvler fra Shimano, Diadora, eller Mavic, Northwave.

Køb vinterstøvlerne, så du også kan have et par tykke strømper i dem – det kan blive nødvendigt. God tur i skoven!

Inspiration: Vinterstøvler til mtb

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Se flere mtb cykelsko og støvler til vinter her