Bedste mountainbike dæk – De 6 dæk du skal vælge?

Bedste mountainbike dæk – De 6 dæk du skal vælge?
29 votes, 4.10 avg. rating (81% score)

mountainbikedaekI denne artikel finder du nogle af de bedste dæk til mountainbike, som har godt greb om rødder og mudder i de danske skove. Kort sagt: Kvalitetsdæk du kan bruge hele året.

I artiklen kigger vi på:

Når du skal have nye mountainbikedæk

Skal du have et godt helårs-dæk, bør du gå efter et, som tåler både tørt og vådt terræn, og som har et godt greb i skovbunden – også i svingene. Mange anbefaler et dæk, som har noget bredde, da smalle dæk kan have tendens til at “bore” sig ned i skovbunden. Nogle af de vigtigste parametre for et godt dæk til mountainbike er holdbarhed, vejgreb, vægt og ja, så skal dækkene selvfølgelig se fede ud og matche din cykel.

Dækket Nobby Nic fra Schwalbe er et godt allround dæk,
der har vundet flere test for sine gode egenskaber.

Se hvad dækket koster hos Cykelpartner.dk

Hvad skal du gå efter, når du skal finde et godt dæk?
  • Dækkets køregenskaber og greb
  • Dækkets størrelse. Hvad er størrelsen på dit hjul: 26”, 27,5” eller 29”
  • Dæk til slange eller uden slange. (Tubeless)
  • Dækkets vægt
  • Dækkets pris

Dækkets egenskaber og rullemodstand

Generelt kan man sige, at et mountainbike dæk med få og små knopper har lav rullemodstand, men det har sværere ved at gribe fat i mudder og løst materiale. Grovere dæk med store knopper, har et godt greb om skovbunden, men her reduceres farten på grund af rullemodstanden. Vær opmærksom på, at mountainbike dæk skal pumpes helt anderledes end dæk til racercykel. Du kan se, på dækket, hvad det optimale dæktryk er.

Se hvordan du vælger mountainbikedæk i guiden her

Groft dæk foran og almindeligt dæk bagtil?

mtb-cykeldaek

Det grove dæk foran og det mere normale bagtil kan give dig mere kontrol over cyklen.

For at få det bedste vejgreb og den mindste rullemodstand kører de fleste mountainbikere med forskellige dæk på foran og bagtil – Det groveste dæk foran. Et grovere dæk gør cyklen nemmere at styre og modvirker, at du skrider ud.

En god kombination af dæk kan være et dæk med 2.1 foran og 2.25 bagerst. Et eksempel kunne være et dæk som Schwalbes Rocket Ron Evo foran og Schwalbes Racing Ralph bagtil.

 

6 gode dæk til din mountainbike

 

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Her får du et af de gode mountainbikedæk fra Schwalbe, der kombinerer lav vægt med et godt mønster og et godt greb om skovbunden. Dækket er egnet til mountainbike på stier og i skoven. Dækket vejer omkring 460 gram.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Det prisvindende dæk Racing Ralph er Schwalbes racerdæk til mountainbike, og dækket er designet til fart og fremragende køreegenskaber. Mønstret giver en uovertruffen kontaktflade og styring under alle forhold. Anvendes til mountainbike og kørsel på alle typer underlag. Vægt omkring 530 gram.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Foldedækket fra Continental er kendt for sit fremragende greb, lav rullemodstand og det selvrensende mønsterdesign. Dette Cross King Performance foldedæk er lavet af en rigtig god gummiblanding, der forbedrer grebet om skovbunden. Kørefladen på dækket er ikke ret stor, hvilket gør dækket hurtigere end andre dæk. Vægt omkring 620 gram.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Her får du et dæk på 435 gram, der sammen med et godt mønster giver et super mountainbike dæk. Dækket er en kombination af det bedste fra Schwalbes Racing Ralph og Furious Fred. Dækket er velegnet til kørsel på stier og i skoven, da det er hurtig og har et godt greb i underlaget.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Her får du et godt allround dæk, der har vundet flere test for sine gode egenskaber. Mønstret giver uovertruffen styring under alle forhold. Takket være dækkets sammensætning og konstruktion på højeste Evo-niveau er det let og hurtigt i konkurrencer og træning. Vægt: ca. 650 gram

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Continentals Race King Performance er et meget populært Mountainbikedæk. Det er kendetegnet ved en lav rullemodstand, lav vægt og  glimrende komfort. Dækket har god punkteringsbeskyttelse med tre tætvævede beskyttende yderlag. Vægt omkring 550 gram.

 

Klik her for at se flere mountainbikedæk hos Cykelpartner.dk