Skærm til mtb – Nogle af de bedste

Skærm til mtbEfteråret og vinteren er på vej, og det betyder regn og masser af mudder og vandpytter på mountainbikesporet. Det er derfor en god idé at finde et godt skærmsæt til cyklen. Her får du et par gode eksempler på skærmsæt og skærm til mtb.

I denne artikel skal vi se på:

Skærme der beskytter og bliver siddende på mtb’en

Der findes et hav af forskellige skærme til mountainbike og kvaliteten varierer. Er man begynder, går man som regel efter den billigste, men lad være. Find et andet sted at spare, du får brug for nogle gode skærme, som dels giver beskyttelse, dels bliver siddende fast på cyklen efter en tur i skoven.

Mange køber et skærmsæt med både for- og bagskærm, mens det for andre er nok med en bagskærm, som er nem at montere på mountainbikens saddelpind. Topeak Defender skærmsæt, som er et af de populære skærmsæt, der kan holde til lidt af hvert og fås til alle hjulstørrelser.

forskærn til mtb

Stumpskærme til mtb er en effektiv letvægtsløsning, hvis du leder efter en mere beskeden skærm. Stumpskærmen monteres med strips.

Synes du, at de klassiske mtb skærmsæt er tunge og klodsede kan du opnå en ganske fornuftig beskyttelse med de små stumpskærme, som ban bruges foran og bag. En effektiv letvægtsløsning bl.a med BBB Flexfender skærm herunder, som er lavet i bøjeligt letvægtsplast, som monteres med strips på cyklens ramme.

Når du skal købe skærme til din mountainbike

Vær opmærksom på følgende:

  • For- og bagskærm skal have en god bredde
  • Skærmen er nem at montere og tage af
  • Skærmen skal blive siddende, når du kører vildt
  • Vinklen på bagskærmen bær være justérbar
  • Skærmen er lavet i et robust materiale
  • Skærmen passer til din hjulstørrelse – 26″, 27,5″ eller 29″

Find en skærm til mtb

Skærmsæt

Kører du meget i vådt føre, og har du behov for at undgå stænk fra både for- og baghjul, så er et skærmsæt løsningen. Skærmsæt til mtb er for til dig, som sætter tørt tøj højere end lav vægt. Skærmene supplerer hinanden godt og de er nemme at montere.

Vær opmærksom på at få den rigtige størrelse, der passer til din hjulstørrelse – enten 26, 27,5 eller 29 tommer.

Find et skærmsæt med god bredde, nem montering (quick release system) og indstillingsmuligheder på bagskærmen. Er du til en letvægtsløsning, kan du investere i de bøjelige stænkskærme, som nævnt længer oppe i artiklen. Disse kan også anvendes til gravel.

Bagskærme

Bagskærmen er populær. Let at montere og tage af og på afhængig af vejret. Den klassiske lange bagskærm monteres oftest på saddelpinden, så her skal du være opmærksom på, at få en skærm der passer til sadelpindens diameter.

De fleste modeller er kompatible med diameter på mellem 25,0 – 34,9 mm. Find en skærm med en god bredde og indstillingsmuligheder.

Er du til den lette og fleksible løsning, der ikke fylder noget, kan du montere en stænkskærm bagpå under din sadel som eksempelvis S Guard stænkskærmen fra SKS. Den beskytter mod det værste mudder og vand, men ikke i samme grad som den store skærm.

Forskærme

Mulighederne er også mange, når det kommer til forskærme til mtb. Du kan få de klassiske plasticskærme, som er effektive, men som vejer en del mere end de små korte og lette skærme i kraftigt og bøjeligt plastmateriale, som kan monteres direkte på rammen.

Valget afhænger helt og aldeles af dine behov og forventninger til en skærm.

Se flere stumpskærme og skærmsæt hos Cykelpartner.dk