Cykeljakker til damer – Se hvad du skal gå efter

Cykeljakker til damer – Se hvad du skal gå efter
4 votes, 3.50 avg. rating (77% score)

Billede: Sugoi
Cykeljakke vinter dame

Efteråret og vinteren er på vej, og det stiller krav til den rette påklædning, når du cykler i skoven, på landevejen eller på arbejde. Her ser vi på cykeljakker til damer efterår og vinter.

Cykeljakker til damer

Cykeljakken er en af de vigtigste dele af vinterbeklædningen. Kort og godt er der nogle krav du bør stille til en god cykeljakke. Jakkens vindtæthed og isoleringsevne er et par af dem. Jakken bør have vindbeskyttelse på de helt rigtige steder, og omvendt åndbar på områder, hvor jakken er mindre udsat for vind. Åndbarhed er også en vigtig faktor. Når du cykler, sveder du meget, og den sved skal kunne transporteres gennem jakkens materiale og bort fra din krop. Det er især vigtigt om vinteren, hvor du potentielt skifte mellem at være varm og kold, når intensiteten skifter.

Jakkens design og pasform skal selvfølgelig også være lavet til cykling, give plads til det tøj du har indenunder, og jakken bør have alle de nødvendige funktioner som lynlås foran, lommer bagpå, ventilationsmuligheder på ryggen eller under armene, ligesom nogle modeller har aftagelige ærmer, så du kan bruge den længere tid på året. Et eksempel er jakken herover fra Mavic.

Mange har også fokus på, at cykeljakken har nogle flotte farver eller reflekterende materiale, som gør dig synlig.

Læs også artiklen om Cykelhandsker til vinter

Cykeltøj: Klæd dig på – lag for lag

Meget sportstøj – og i særdeleshed cykeltøj – er designet så du klæder dig på i lag. Det er smart og funktionelt og det sørger for at sved kan transporteres og du ikke bliver våd og kold. Overordet er lagene delt i 3 lag.

Inderst er basis-laget som er en varmeregulerende og svedtransporterende undertrøje med enten korte- eller lange ærmer. Derover kommer mellem-laget som er et isolerende lag som kan være lidt mere løstsiddende, men ikke for meget, da fugten skal kunne transporteres. Det 3. lag udgør yder-laget, som er det lag der skal beskytte mod vind og regn. Yderlaget kan eks. være en vindstopper eller en regnjakke til cykling.

svedundertroejeDu behøves ikke at iføre dig 3 lag. Det afhænger af vind og vejr, og nogle vil mene at 2 lag er nok. Det afhænger af det yderste lags beskaffenhed. Det kan f.eks. være at din cykeljakke både er vindtæt og har et tykt isolerende varmelag. I det tilfælde kan en god langærmet svedundertrøje som 1. lag være tilstrækkeligt.

Se svedundertrøjer med korte og lange ærmer til damer

Mange af de cykeljakker, som vi viser i denne artikel kan fungere som det yderste lag.

Inspiration: Mere end 15
cykeljakker til damer – efterår og vinter

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.