Vintercykeljakker til damer – Se hvad du skal gå efter

Cykeljakke vinter dame

Efteråret og vinteren er på vej, og det stiller krav til den rette påklædning, når du cykler i skoven, på landevejen eller på arbejde. Her ser vi på cykeljakker til damer efterår og vinter.
Billede: Sugoi

Cykeljakker til damer

Cykeljakken er en af de vigtigste dele af vinterbeklædningen. Kort og godt er der nogle krav du bør stille til en god cykeljakke. Jakkens vindtæthed og isoleringsevne er et par af dem.

Jakken bør have vindbeskyttelse på de helt rigtige steder, og omvendt åndbar på områder, hvor jakken er mindre udsat for vind. Åndbarhed er også en vigtig faktor.

Læs også artiklen Vintercykeltøj til damer – hold varmen på mtb

Når du cykler, sveder du meget, og den sved skal kunne transporteres gennem jakkens materiale og bort fra din krop. Det er især vigtigt om vinteren, hvor du potentielt skifter mellem at være varm og kold, når intensiteten skifter.

Jakkens design og pasform skal selvfølgelig også være lavet til cykling og give plads til det tøj, du har på indenunder. Jakken bør have alle de nødvendige funktioner som lynlås foran, lommer bagpå, ventilationsmuligheder på ryggen eller under armene.

Vær opmærksom på, at nogle modeller kan være små i størrelserne . Det afhænger meget af producenten, så derfor orientér dig i en størrelsestabel før du køber online.

Nogle modeller har aftagelige ærmer, så du kan bruge den længere tid på året. Ja, og så er det en forel, at cykeljakken har nogle flotte farver eller reflekterende materiale, som gør dig synlig i skoven og på vejen.

Læs også artiklen om Cykelhandsker til vinter

Cykeltøj: Klæd dig rigtigt på – lag for lag

Meget sportstøj – og i særdeleshed cykeltøj – er designet så du klæder dig på i lag. Det er smart og funktionelt, og det sørger for at sved kan transporteres, og du ikke bliver våd og kold. Overordnet er lagene delt i 3 lag.

Inderst er basis-laget som er en varmeregulerende og svedtransporterende undertrøje med enten korte- eller lange ærmer. Derover kommer mellem-laget som er et isolerende lag som kan være lidt mere løstsiddende, men ikke for meget, da fugten skal kunne transporteres. Det 3. lag udgør yder-laget, som er det lag der skal beskytte mod vind og regn. Yderlaget kan eks. være en vindstopper eller en regnjakke til cykling.

svedundertroejeDu behøves ikke at iføre dig 3 lag. Det afhænger af vind og vejr, og nogle vil mene at 2 lag er nok. Det afhænger af det yderste lags beskaffenhed. Det kan f.eks. være at din cykeljakke både er vindtæt og har et tykt isolerende varmelag. I det tilfælde kan en god langærmet svedundertrøje som 1. lag være tilstrækkeligt.

Læs også artiklen Svedundertrøjer til damer til cykling

Mange af de cykeljakker, som vi viser i denne artikel kan fungere som det yderste lag.

Inspiration: Cykeljakke til dame – efterår og vinter