Drikkerygsæk til cykling og mtb

Billede af ryttere med drikkerygsæk til cykling Leder du efter en drikkerygsæk til cykling og mtb? Drikkerygsækken er velegnet til turcykling, mtb og længere løbeture m.m. I denne artikel skal vi se på et par gode eksempler på rygsække med drikkesystem.

I artiklen kigger vi på:

Drikkerygsækken frem for drikkedunken

En drikkerygsæk er smart, når du cykler og dyrker former for hård fysisk udfoldelse, som kræver at væske.n er lige ved hånden, så du kan få stillet din tørst på en hurtig og effektiv måde, uden du skal slippe hænderne på f.eks. cykelstyret eller fjerne fokus fra din kørsel.

Drikkerygsæk til cykling fra Camelbak

Drikkerygsæk fra Camelbak: Rygsækken er lille. Det til trods sidder den godt om din overkrop med gode indstillingsmuligheder. Vandreservoiret er let at fylde og der få, men gode lommer til telefon, kreditkort, lille cykelpumpe. Rygsækken er i god kvalitet og kan tåle at blive beskidt.

En af de store fordele ved en drikkerygsæk til cykling er, at slange og mundstykket er lige ved hånden, og at det ikke bliver nær så beskidt som på en drikkedunk, der sidder på din cykel.

Ny rygsæk til mountainbike? Læs anmeldelsen af Camelbak Chase bikevest

I de fleste modeller kan du bl.a. have plads til ekstra slange, mini-værktøj, pumpe, telefon og kreditkort m.m. Ting, som du har skullet transportere rundt i dine baglommer – Det er smart.

Er du eksempelvis til down hill mtb og vil du gerne have noget ekstra beskyttelse kombineret med en god rygsæk, findes der rygsække som er henvendt mtb med indbygget indbygget rygskjold. Du kan læse mere om rygsække til mtb på mountainbikedæk.dk 

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men du kan godt få en udmærket drikkerygsæk fra Camelbak til mellem 300 – 500 kroner.  Leder du efter en rygsæk, kan du med fordel kigge efter Camelbak, Shimano, Ortlieb og Evoc, som laver nogle gode produkter.

Drikkerygsække fra Camelbak, EVOC og Ortlieb

 

Hvad ska du gå efter?

Hvad skal du bruge rygsækken til? Overordnet bør du finde en rygsæk med god komfort og justeringsmuligheder. Rygsækken skal være rar at have på, og den må ikke være en hindring, der forstyrrer dig når du cykler. Du skal faktisk ikke lægge mærke til den.

Se cykelrygsække til cykling og mtb hos cykelpartner.dk

Sørg for at rygsækken har gode skulderstropper, som kan indstilles, så du får fordelt vægten på en måde, som skaber god komfort og balance. Det er ikke meningen, at rygsækken skal hoppe eller glide rundt. Nogle fortrækker et stabilitetsbælte, som du kan spænde omkring maven (Findes ofte på de lidt større rygsække), og som  giver stabilitet under kørsel på det bumpede spor.

Rygsækkens vandreservoir og plads

Vandreservoiret skal selvfølgelig også rumme tilpas med vand, så hvis du er vant til at være af sted over lang tid, bør vandreservoiret fx rumme 12 liter. Bemærk, at tasken også bliver større med et større reservoir. Overvej dit behov inden du køber.

Plads og funktioner

Køb en rygsæk med muligheder dvs. forskellige rum, funktioner, lommer så du kan dele din oppakning op og komme til det, som er vigtigst på turen: Mobiltelefon, gel eller lign. Lommer foran på mavebæltet eller skulder stropper er ofte ideelt til den slags.