Cykelhandsker med gelpuder i god kvalitet

Cykelhandsker med gelpuder i god kvalitet
19 votes, 4.37 avg. rating (84% score)

cCykelhandsker hører til een af de vigtige dele af udstyret som cykelrytter. Handskerne spiller en vigtig rolle, når det kommer til komfort og sikkerhed. Her kan du se, hvad du skal gå efter, når du skal købe nye cykelhandsker.

I artiklen ser vi på:

Cykelhandsker – Hvad skal du gå efter?

Cykelhandskernes opgave er at dæmpe stød og slag, og beskytte dine hænder i tilfælde af styrt eller lignende. Handskens håndflade skal være af et slidstærkt materiale, gerne læder eller lign. På håndryggen bør handskerne ofte forsynet med stof eller materiale, som kan absorbere sved fra din pande.


Når du skal købe cykelhandsker så kig efter:
  • Design
  • Pasform og funktionalitet
  • Kvalitet (syninger og materiale)
  • Pris
  • Størrelse
  • Gel-puder

 

Pasform og funktionalitet

Det er vigtigt, at handskerne sidder godt og leverer god støtte. De skal være lette at tage af igen, når nu man har fået dem på. Mange handsker er udstyret med velcroafslutning, så du kan stramme handsken om hånden, og en lille strip, som gør det muligt at trække handsken af uden de store problemer.

Handskernes gelpuder

gripgrab-cykelhandsker

Håndfladen skal være af et slidstærkt materiale med gode puder

Gelpuderne yder støtte, og den får du brug for, når du skal tilbringe mange timer i sadlen. Kører du mountainbike er det især vigtigt, at  gelpuderne er gode, og at handskerne er lavet i god kvalitet. Generelt om gelpuderne er det vigtigt, at de er af god kvalitet, og ikke føles flade efter en time på cyklen. Et par gode handsker har gelpuder, som er placeret ergonomisk korrekt, så de kan give dine hænder den bedste støtte.

Kvalitet, materiale og størrelse

Er du ude efter et par handsker, som skal holde længere end en sommer, bør du ikke købe de billigste nede ved cykelhandleren på hjørnet. Pris og kvalitet hænger sammen. Kvaliteten i cykelhandsker kommer også til udtryk i materialet og syningerne, som er der hvor handskerne først sætter ud og begynder at falde fra hinanden. Vær også opmærksom på, at velcroen på handskerne er af ordentlig kvalitet.

Læs også artiklen om handsker til mountainbike

Mere en 15 lækre cykelhandsker til landevejscykling

Her kan du se forskellige cykelhandsker med gel-puder fra GripGrab fra 99 kroner.

Find din størrelse

stoerrelser på cykelhandskerLangt de fleste cykelhandsker fås i størrelserne extra-small, small, medium, large, XL og ofte XXL. På illustrationen til højre angiver rød håndens længde, mens grøn er håndens omkreds. Find din størrelse i centimeter herunder.

Når du har fundet din størrelse, kan du med fordel købe dem online og spare penge.

Størrelse XS/7 S/8 M/9 L/10 XL/11 XXL/12
Omkreds 15,2 17,8 20,3 22,9 25,9 27,9
Længde 16,0 17,0 18,3 19,3 20,3 21,6