Guide: Cykelhandsker med gelpuder til racercykel

Billede af 2 personer der cykler racercykel. Begge er iført cykelhandskerFor mange cykelmotionister er cykelhandsker en af de vigtige dele af cykel-garderoben. Cykelhandsker skal yde god komfort og sikkerhed. Her kan du se, hvad du skal gå efter, når du skal købe nye cykelhandsker.

I artiklen ser vi på:

Cykelhandsker – Hvad skal du gå efter?

Cykelhandskernes opgave er at dæmpe stød og slag, og beskytte dine hænder i tilfælde af styrt eller lignende. Handskens håndflade skal være af et slidstærkt materiale, gerne kunstlæder eller lign.

På håndryggen er handskerne ofte forsynet med tyndt stof eller materiale, som kan ventilere eller tørre sveden fra dit ansigt.


Pasform og funktionalitet

Det er vigtigt, at handskerne sidder godt og leverer god støtte. De skal være lette at tage af igen, når nu man har fået dem på. Mange handsker er udstyret med velcroafslutning, så du kan stramme handsken om hånden, og en lille strip, som gør det muligt at trække handsken af uden de store problemer.

Den danske cykelhandske producent GripGrab har vundet priser for sine cykelhandsker, som har mange innovative løsninger og funktioner. Du kan se nogle af handskerne fra GripGrab i artiklen her.

Når du skal købe cykelhandsker så kig efter:

  • God kvalitet og holdbarhed (Gode syninger og holdbart materiale)
  • God pasform og funktioner (gel-puder, polstring m.m.)
  • En fornuftig pris
  • Den rigtige størrelse

Gelpuder og polstring

Gelpuderne yder støtte, og den får du brug for, når du skal tilbringe mange timer i sadlen. Kører du mountainbike er det især vigtigt, at  gelpuderne er gode, og at handskerne er lavet i god kvalitet.

Generelt om gelpuderne er det vigtigt, at de er af god kvalitet, og ikke føles flade efter en time på cyklen. Et par gode handsker har gelpuder, som er placeret ergonomisk korrekt, så de kan give dine hænder den bedste støtte.

Kvalitet, materiale og størrelse

Er du ude efter et par handsker, som skal holde længere end en sommer, bør du ikke købe de billigste nede ved cykelhandleren på hjørnet. Pris og kvalitet hænger sammen.

Kvaliteten i cykelhandsker kommer også til udtryk i materialet og syningerne, som er der hvor handskerne først sætter ud og begynder at falde fra hinanden. Vær også opmærksom på, at velcroen på handskerne er af ordentlig kvalitet.

Læs også artiklen om handsker til mountainbike

Inspiration: Cykelhandsker til landevejscykling

Klik for at se flere cykelhandsker til racercykel hos cykelpartner.dk

Find din størrelse

Billedet viser illustration af hånd. Den røde pil angiver håndens længde, mens grøn er håndens omkredsLangt de fleste cykelhandsker fås i størrelserne extra-small, small, medium, large og XL. På illustrationen til højre  angiver rød håndens længde, mens grøn er håndens omkreds. Find din størrelse i centimeter herunder.

 

 

Str. XS/7 S/8 M/9 L/10 XL/11
Omk. 15,2 17,8 20,3 22,9 25,9
Lngd. 16,0 17,0 18,3 19,3 20,3