Vælg den rigtige cykelsadel

Vælg den rigtige cykelsadel
18 votes, 4.17 avg. rating (82% score)

cykel-sadelCykelsadlens komfort og pasform er vigtig. Den skal være ergonomisk designet og lavet af noget ordentligt materiale. I denne artikel giver vi et bud på et par gode sadler til racercykel.

Det er lidt af et paradoks, at en supertynd sadel uden den store polstring kan give dig en bedre komfort end, en sadel med god tyk polstring. For faktisk er det ikke kun polstring og tykkelse som gør, at du oplever sadlen som behagelig og bekvem. Det gælder derfor om at få den rigtige bredde på sadlen og den rigtige udformning

Hvad skal du gå efter?

Du kan få en god cykelsadel fra 500 kroner og opefter, og det er som med så meget andet, at pris og kvalitet oftest følges ad. Da cykelsadlen er der, du tilbringer det meste af din tid som cykelentusiast, kan du med rette give lidt ekstra for god komfort og ergonomi. Turnix sadlen fra PRO herunder er et godt bud på en fornuftig cykelsadel til racercykel.

Kender du allerede din længde og bredde, så er det nemmere at finde din sadelstørrelse, end hvis det er første gang. Finder du den forkerte sadel, og er den indstillet forkert, kan det give ømhed i både testikler, baller eller mellemkød.

Læs mere justering af sadlen og det at have ondt bagi, når man cykler

Nogle af de mærker du med fordel kan gå efter: Selle Italia, Prologo, Ritchey eller Fizik.

Hvad skal du gå efter, når du skal vælge cykelsadel
  • Gå efter en sadel som er komfortabel
  • Vælg en sadel som ikke vejer meget
  • Gå efter en sadel der har den rigtige bredde og størrelse
  • Investér i en ordentlig og køb ikke den billigste
  • Vælg en sadel som har gel-puder og ergonomisk design

Vælg en sadel, som du kan køre langt på. Vær opmærksom på, at du skal kunne bevæge dig rundt på sadlen, når du kører, og din næste position skal være behagelig. Når du har købt din sadel, så brug lige noget tid på, at justere den i forhold til din sadelhøjde, så den sidder perfekt.

Mere end 10 cykelsadler til racercykel

Vil du se flere cykelsadler til racercykel?