Vælg den rigtige cykelsadel

Vælg den rigtige cykelsadel
18 votes, 4.17 avg. rating (82% score)

Billede af cykelsadel på racercykel
Billede: Assos
Cykelsadlens komfort og pasform er vigtig. Den skal være ergonomisk, komfortabel og lavet af noget ordentligt materiale. I denne artikel finder du inspiration til gode sadler til racercykel.

Det er lidt af et paradoks, at en supertynd sadel uden den store polstring kan give dig en bedre komfort end, en sadel med god tyk polstring. For faktisk er det ikke kun polstring og tykkelse som gør, at du oplever sadlen som behagelig og bekvem. Det gælder derfor om at få den rigtige bredde på sadlen og den rigtige udformning

Hvad skal du gå efter?

Du kan få en okay cykelsadel fra 500 kroner og opefter. Men det er som med så meget andet, at pris og kvalitet oftest følges ad, og mange af os som har cyklet i en del år, ender med at investere i en rigtig god og dyr sadel. Grunden dertil er fordi, at vi gerne vil give lidt ekstra for at ergonomien og komforten skal være på plads – og det får man, når man rykker et par prisniveauer op. Der findes et hav af sadler, men du kan med fordel kigge efter Selle Italia, Prologo, Pro, Fizik og Specialized

Kender du allerede din længde og bredde, så er det nemmere at finde din sadelstørrelse, end hvis det er første gang. Finder du den forkerte sadel, og er den indstillet forkert, kan det give ømhed i både testikler, baller eller mellemkød.

Læs mere justering af sadlen og det at have ondt bagi, når man cykler

Hvad skal du gå efter, når du skal vælge cykelsadel
  • Gå efter en sadel som er komfortabel
  • Vælg en sadel som ikke vejer meget
  • Gå efter en sadel der har den rigtige bredde og størrelse
  • Investér i en ordentlig og køb ikke den billigste
  • Vælg en sadel som har gel-puder og ergonomisk design

Vælg en sadel, som du kan køre langt på. Vær opmærksom på, at du skal kunne bevæge dig rundt på sadlen, når du kører, og din næste position skal være behagelig. Når du har købt din sadel, så brug lige noget tid på, at justere den i forhold til din sadelhøjde, indtil den sidder perfekt.

Mere end 20 sadler til racercykel

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Vil du se flere cykelsadler til racercykel?