Kør med det rigtige dæktryk på din racercykel

Kør med det rigtige dæktryk på din racercykel
11 votes, 3.91 avg. rating (79% score)

Koer med det rigtige daektryk paa din racercykelKør med det rigtige dæktryk på din racercykel og få bedre komfort, stabilitet og optimale køreegenskaber. I denne artikel ser vi på, hvordan det rigtige dæktryk kan forbedre din oplevelse på cyklen.

I artiklen ser vi på:

Hvorfor er det korrekte dæktryk vigtigt?

Cykeldæk er noget af det vigtigste på din cykel. Mange er ikke klar over, hvad det rette dæktryk kan gøre for deres kørsel. Er du een af dem, så vil du opleve en forandring det øjeblik, du begynder at køre med det rigtige dæktryk. Ja, og har du samtidigt et par gode, solide og aerodynamiske cykeldæk med et godt vejgreb, kan du optimere komfort og fart.

Leder du efter et nyt dæk til din racercykel? Vi har samlet nogle af de bedste her

Sådan finder du det bedste dæktryk?

Dæktryk angivet i Psi på et dæk

Dæktryk angives i PSI og Bar og for at finde det maksimale dæktryk på din cykel, skal du blot se på siden af dine dæk. Her står det angivet – enten i den ene eller anden enhed – eller i begge. For at nå det rigtige dæktryk, kræves det selvfølgelig, at du har en cykelpumpe – gerne en fodpumpe – med et manometer, der viser PSI og Bar. Du kan læse mere om cykelpumper lidt længere nede i artiklen.

I billedet til højre er det maksimale lufttryk 100/130 angivet i Psi, men ofte står det angivet i både Psi og Bar.

Kør med nogle ordentlige cykeldæk

Du skal regne med, at et godt cykeldæk koster fra 200 – 300 kroner og op. Når du skal finde et godt cykeldæk, bør du kigge efter vægt, aerodynamik. slidstyrke og dækkets evne til at modstå punkteringer. De mest kendte mærker til cykeldæk er bl.a. Schwalbe, Continental, Michelin, Vittoria og Vredestein.

Anbefaling: Cykeldæk til racercyklen

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvor kan du finde flere cykeldæk på nettet?

Cykelpartner Se mere end 80 cykeldæk til racercykel – hurtig levering
Wiggle Mere end 100 dæk fra alle de store producenter – priser fra 150
Cykelexperten Dæk fra Continental og Hutchinson. Spar ved køb af dæk og slange
ChainreactionCycles Skarpe priser på alle de store dækproducenter til racercykel

Punkterfri cykeldæk eller dækindlæg

Når du skal vælge et cykeldæk, skal du tænke på at finde et, som passer til de danske vejrforhold. Det regner meget i Danmark, og på regnvåde veje er risikoen for at punktere høj. Du kan købe dæk til racercykel, som går under navnet “punkterfrie”, og som har en punkteringsbskyttelse, der gør dem uhyre modstandsdygtige. Disse dæk er ofte en smule tungere og kraftigere i konstruktionen. Se forskellige punkterfri dæk her

Du kan selvfølgelig vælge også at køre med dækindlæg for at mindske risikoen. Mange vælger at køre med dækindlæg i efteråret helt frem til starten af sæsonen. Se hvad dækindlæg koster her

Sådan pumper du din cykel rigtigt

Cykelpumpe med PSI og BarDæktryk må generelt ikke være for højt. Der skal godt med luft i dækket, men ikke for meget. Vær opmærksom på, hvad dit dæk kan klare. Alle cykeldæk har en naturlig grænse for, hvor meget luft de kan holde til. Man siger, at et godt racerdæk vil kan klare helt op til 12-13 bar.

Anskaf en cykelpumpe, hvor du kan se lufttrykket både i psi og bar. Se en forskellige fodpumper med manometer her

Mange kører med samme dæktryk både for og bag. Vær opmærksom på, at din vægt skal være ujævnt fordelt. Dvs. at en fordeling, der hedder godt og vel 45% på forhjulet og 55% på baghjulet. Pumper du eksempelvis 7 og 9 bar i henholdsvis for- og bagdæk, vil fordelingen være korrekt.

Fodpumper

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

 

Sådan pumper du dit cykeldæk