Skoovertræk til cykelsko – racercykel og mountainbike

Skoovertræk til cykelsko – racercykel og mountainbike
17 votes, 4.24 avg. rating (82% score)

Billede af cykelist med skoovertræk over skoeneEfteråret er kommet, og det betyder regn og koldere dage. Det er nu, du får brug for at finde det varme cykeltøj frem og her er skoovertræk til dine cykelsko én af de vigtigste beklædningsdele. I denne artikel finder du inspiration til skoovertræk til mountainbike og racercykel.

Du kan finde skoovertræk i mange farver, afskygninger og til forskellige priser. Det er forskel på, om du kører racercykel eller mountainbike, og kvaliteten kan variere meget. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal finde skoovertræk.

Jeg har personligt haft mange skoovertræk – især til vinter og efterårsbrug. Når sandheden skal frem, og det skal den, så har mange af dem kun holdt en sæson fordi, at lynlåsen eller syningerne ved hælen er gået i stykker. Man har set mig køre rundt med sikkerhedsnåle for at holde sammen på det ene skoovertræk, mens det andet har været intakt. Læringen her er, at du skal ikke skal købe dit skoovertræk i for lille en størrelse, men i høj grad også, at du skal købe et skoovertræk, som kan tåle lidt af hvert – især lynlåsen. Heldigvis er flere producenter begyndt at lave nogle skoovertræk med smartere lukkesystemer – bl.a GripGrab og Mavic.

Skoovertræk skal først og fremmest holde dine fødder tørre og varme under din cykeltur. Generelt er det vigtigt at finde et overtræk, som er nemt at tage på og af, som sidder tæt og som er lavet i et slidstærkt og vandtæt materiale.

Læs også artiklen ‘Vinter cykelsko og støvler til mountainbike’

Kvalitet og pasform – en vigtig faktor

Cykler du jævnligt skal du regne med, at et skoovertræk skal af og på en del gange i løbet af en sæson, og derfor skal syningerne være solide og lynlåsen stærk. Find et der er slidstærkt og i god kvalitet! Pasform er vigtigt idet, da overtrækket ikke må glide op over hælen eller ud over snuden på dine sko. Derfor er det en god ide, at du finder et skoovertræk med en sål/ en bund.

Skoovetræk til mountainbike er generelt mere kraftige og slidstærke, da det er hyppigere, at man må ud af pedalen og i kontakt med skovbunden eller grusvejen. Det er derfor vigtigt, at overtrækket er godt polstret og slidstærkt.

Tip: Køb gerne skoovertrækket et nummer større end tabellen siger, så du sikrer dig, at det er nemt at få af og på. Alt i alt bør du ikke købe de billigste – du vil fortryde det allerede efter een af dine første ture. Hvis lynlåsen er ødelagt – er skoovertrækket ikke mere værd.

Det skal du kigge efter ved skoovertræk
  • Er vandtæt eller vandafvisende (evt. i neopren)
  • Kan holde på varmen
  • Har en god og behagelig pasform (og er nemme at iføre sig)
  • Er nemme at lyne
  • Har en slidstærk lynlås
  • Har slidstærk materiale (evt. gummi) omkring sål, snude og evt. hæl

Inspiration: Skoovertræk

til efterår og vinter

Se flere skoovertræk til efterår og vinter her