Billig mountainbike til dame – Se hvad du skal gå efter

Mountainbike dameLeder du efter en billig mountainbike til dame? I denne artikel får du nogle generelle tips og ideer til, når du skal købe din første mountainbike, og så viser vi dig en masse billige dame-mountainbikes fra et par webshops.

Mountainbikes til damee er en smule anderledes end herremodellerne. Rammen (stellet) er lidt lavere og kortere, og så er det tilpasset den kvindelige anatomi. Det samme gælder sadlen.

Når du besøger din cykelhandler, vil du sikkert opleve, at udbuddet af damemodeller er begrænset. Hvorfor nogle kvinder vælger at køre på en lidt mindre herremodel med en anden type sadel. På nettet kan det være nemmere at finde en cykel, der passer til dig.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Der er efterhånden mange kvinder som kører mtb. Når du er ny i sporten, er det vigtigt, at du ved, hvad du skal bruge den til. Skal du cykle meget, køre cykelløb eller er du til en ugentlig hyggetur i skoven?

Læs også artiklen ‘Vintercykeltøj til damer – Hold varmen på mtb’

Når du skal købe ny mountainbike

Hvad skal du gå efter? Når du er førstegangskøber, kan det være svært at finde ud af, hvad du skal gå efter. Skal cyklen være aluminium eller carbon? Skal modellen være en hard tail eller full suspension og hvad med hjulstørrelsen – skal det være 27.5 eller 29 tommer?

Vi vil ikke gå i dybden med disse spørgsmål her, men det kan være en idé at læse nogle tests og artikler på internettet, sætte sig ind i mtb og tale med nogle af dine venner, som også cykler.

Skal du vælge 27,5 eller 29 tommer hjulstørrelse – Bliv klogere i artiklen her

Pris og kvalitet hænger sammen

Der er stor forskel på priserne på en mountainbike. Ofte er det gear, forgaffel / dæmper, hjul, rammens materiale og som gør prisforskellen. Pas på med at købe cyklen for billig. En mtb i 3 – 4000 kroners klassen er som regel ikke velegnet til at køre på sporene i skoven. Komponenterne er simpelthen for dårlige.

Du skal forvente at starte ud med en mtb fra 5000 kroner og opefter. Langt de fleste producenter laver ganske fine entry modeller bl.a. Scott, Cannondale, Giant og Trek.

Mountainbike fra Giant

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Se flere mountainbikes fra Giant

Mountainbike fra Cannondale

Se flere mountainbikes fra Cannondale

Mountainbike fra Scott

Se flere mountainbikes fra Scott

Mountainbike fra Specialized

Se flere mountainbikes fra Specialized

Kan det betale sig at købe en mountainbike på nettet?

På nettet finder du ofte mountainbikes billigere, ligesom udvalget som regel også er større. Størrelse er som regel ikke et problem, da webshoppen oftest har en størrelsesguide.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive, så du kan finde den mountainbike, der passer til dig, så du får størst mulig glæde af den.

De fleste danske webshops med respekt for sig selv, ved at glade og tilfredse kunder betyder alt. Hos eksempelvis Cykler.dk og Cykelexperten kan du forvente at din mountainbike leveres samlet, og at der er ordentlige garantiforhold og gratis support, hvis du har spørgsmål. Tilbagelevering af din vare er heller ikke et problem, når bare du overholder de gældende regler om fortrydelsesret.

Når du har forelsket dig i en mountainbike, bør du undersøge forholdene omkring levering, garanti og fortrydelsesret.

Husk cykler – om de bliver handlet på nettet eller ej – ikke leveres med pedaler. Her kan du finde billige pedaler til mountainbikes. Efterår og vinter er ofte gode tidspunkter at købe en mountainbike, fordi cykelhandlerne skal af med de sidste eksemplarer af sidste års modeller.