Billig mountainbike til dame – Se hvad du skal gå efter

Billig mountainbike til dame – Se hvad du skal gå efter
9 votes, 3.56 avg. rating (75% score)

Mountainbike dameI dag kan du finde et bredt sortiment af billige mountainbikes på nettet – udviklet og designet til damer. I denne artikel får du nogle generelle tips og ideer til, når du skal købe din første mountainbike, og så viser vi dig en masse billige dame-mountainbikes fra et par webshops.

Mountainbikes til damer er en smule anderledes end herremodellerne. Rammen (stellet) er lidt lavere og kortere, og så er det tilpasset den kvindelige anatomi. Det samme gælder sadlen. Når du besøger din cykelhandler, vil du sikkert opleve, at udbuddet af damemodeller er begrænset. Hvorfor nogle kvinder vælger at køre på en lidt mindre herremodel med en anden type sadel. På nettet kan det være nemmere at finde en cykel, der passer til dig.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Herover ser du et eksempel på en fornuftig begynder-mountainbike fra Giant. Når du skal finde en cykel, som passer til dig, er det vigtigt at du ved, hvad du skal bruge den til. Skal du cykle meget, køre cykelløb eller er du til en ugentlig hyggetur i skoven, hvor fokus er det sociale samvær uden at presse cyklen til grænsen?

Læs også artiklen ‘Vintercykeltøj til damer – Hold varmen på mtb’

Når du skal købe ny (billig) mountainbike

Når du er førstegangskøber kan det virkelig være svært at finde ud af, hvad du skal gå efter. Skal cyklen være aluminium eller carbon? Skal modellen være en hard tail eller full suspension, og hjulstørrelsen være 26″, 27.5 eller 29″? Vi vil ikke gå i dybden med disse spørgsmål, men det kan være en idé at besøge den nærmeste cykelhandler, læse nogle tests og artikler på internettet eller tale med nogle af dine venner, som også kører mountainbike. Det vigtigste er, at du finder den rigtige størrelse, og en cykel som matcher dine behov.

Skal du vælge 27,5 eller 29 tommer hjulstørrelse – Bliv klogere i artiklen her

Pris og kvalitet hænger sammen

Der er stor forskel på priserne på mountainbike – både for damer og herrer. Ofte er det gear, forgaffel / dæmper, hjul, rammens materiale og bremser som gør prisforskellen. Som alt andet hænger pris og kvalitet sammen. Men når du er førstegangskøber, er der ingen grund til at fare ud og købe en dyr cykel. Det kan du vente med, til du bliver bidt af sporten.

Et godt råd vil dog alligevel være, at du ikke køber en alt for billig mountainbike. I denne artikel viser vi dig mountainbikes helt ned i 3000 kroners klassen, og de kan også være ok, men hvis du vil noget seriøst, skal du forvente at en fornuftig begyndercykel til mellem 5.500 og 9.000 kroner. I denne artikel kan du finde modeller fra bl.a. Scott, Cannondale, Giant og Trek. Indenfor disse mærker finder du mountainbikes i alle prisklasser.

Mountainbikes fra Giant

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Mountainbikes fra Cannondale

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Mountainbikes fra Bianchi

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Kan det betale sig at købe sin mountainbike på nettet?

På nettet finder du ofte mountainbikes billigere, ligesom udvalget som regel også er større. Det er ikke noget problem at finde din størrelse, da webshoppen oftest har en størrelsesguide. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive, så du kan finde den mountainbike, der passer til dig, så du får størst mulig glæde af den.

De fleste danske webshops med respekt for sig selv, ved at glade og tilfredse kunder betyder alt. Hos eksempelvis Cykler.dk og Cykelexperten kan du forvente at din mountainbike leveres samlet, og at der er ordentlige garantiforhold og gratis support, hvis du har spørgsmål. Tilbagelevering af din vare er heller ikke et problem, når bare du overholder de gældende regler om fortrydelsesret.

Når du har forelsket dig i en mountainbike, bør du undersøge forholdene omkring levering, garanti og fortrydelsesret. Husk cykler – om de bliver handlet på nettet eller ej – ikke leveres med pedaler. Her kan du finde billige pedaler til mountainbikes.Efterår og vinter er ofte gode tidspunkter at købe en mountainbike, fordi cykelhandlerne skal af med de sidste eksemplarer af sidste års modeller.