Skærme og skærmsæt til racercykel

Skærme og skærmsæt til racercykel
14 votes, 3.43 avg. rating (73% score)

Det koster skam ikke alverden at holde sig tør under de regnvåde cykelture i efteråret, vinter og det tidlige forår – Så længe du har et skærmsæt, der passer til din cykel. I denne artikel skal vi se på montérbare for- og bagskærme til racercykel.

Som udgangspunkt er racercyklen ikke skabt til skærme, og der er sjældent gevind til montering af skærme. Heldigvis er lagt de fleste skærmsæt lavet, så de er nemme at montere uden – du skal bare lige undersøge om de skærme, du har udset dig, passer til den måde din ramme samt forgaffel og sadelstræbere er bygget op, inden du køber.

Mange vælger skærme, som er udviklet særligt til racercyklen, men du kan også få all round skærmsæt som har tilpas med bredde, så de også passer almindelige sportscykler og citybikes. Du kan se forskellige eksempler på skærmsæt nedenfor i artiklen.

I videoen her, kan du se hvordan et par skærme monteres. Det bør ikke være svært. Sørg for at vælge nogen med gode justeringsmuligheder.

I modsætning til stumpskærme, som monteres på din sadelpind eller dit cykestel, er de skærme, vi kigger på her, en smule anderledes, idet, de bl.a. er tilpasset din hjulstørrelse. Derfor er der et par ting, du bør være opmærksom på, når du skal finde skærme, der passer til lige netop din cykel.

Når du skal vælge skærme til din racercykel:

Vær opmærksom på at:

  • Skærmene fører vand væk fra cyklen og holder dig tør
  • Skærmsættet er nemt at montere
  • Stiverne er justerbare i længden
  • Skærmsættet passer til din hjulstørrelse
  • Skærmsættet passer til din dækbredde (eks. 23 eller 25 mm)
  • Har et godt monteringssystem (Der holder)
  • Er skærmene kompatible med dit bremsesystem (Disc eller alm)

Forskellige skærmsæt til racercykel