Cykellygter – 8 billige og lovlige kvalitets-lygter

Cykellygter – 8 billige og lovlige kvalitets-lygter
11 votes, 3.82 avg. rating (77% score)

CykellygteI denne artikel vil vi se på nogle cykellygte-sæt med batterier, som lyser ordentligt, har lang holdbarhed og lever op til de lovmæssige krav. Ja, og så skal de være til at betale sig fra.

I artiklen ser vi på:

Cykellygter har kort levetid. Langt de fleste køber nye cykellygter hvert år. Enten fordi lygterne går i stykker, løber tør for batteri eller fordi, de bliver væk. Det er spild. Hvorfor ikke købe nogle kvalitets-cykellygter, som du kan bruge flere år i træk. Det er med lygter som så meget andet, at jo bedre kvalitet du køber, desto længere holder det og lygter er ikke lige et område du skal spare, da det gælder din sikkerhed i trafikken.

Lygtesættet herunder: Smart Superflash er det godt bud på et lygtesæt til billige penge. Lygterne er godkendte og så er de bedst i Forbrugerrådet test.


Lygtesæt Smart Superflash med batteri - Testvinder

Dette Smart Superflash lygtesæt er det bedste du kan gøre for din cykel, og din videre færdsel i trafikken. Forlygten er testvin...

Pris: 156,00  

» Læs mere

 

Hvad skal du gå efter, når du vil købe cykellygter?

Cykellygter koster ikke meget – især ikke de små diodelygter, du kan købe i supermarkedet. Men denne type lygter øger ikke din sikkerhed i mørket. Prisen for et udmærket lygtesæt starter ved omkring 100 – 150 kroner, og det er billigt. Der hvor lygterne adskiller sig fra hinanden er på parametrene: Batterilevetid, styrke, holdbarhed og design.

Det skal være nemt at montere cykellygten

Cykellygter skal monteres på din cykel. Du må gerne supplere med lygter på tøjet eller omkring benet, men som udgangspunkt skal lygterne være monteret på din cykel. Check, at der medfølger en lygteholder eller, at lygten er designet, så den er til at montere. Undersøg evt. om din cykel er klar, før du køber lygterne. Vil du montere baglygten på din sadelpind, skal du undersøge, om bredden er 25,0 mm til 32,0 mm.

Lygten skal overholde lovkravene

Undgå at betale en bøde på 700 kroner, hvis du bliver stoppet af politiet. Lygterne skal overholde de lovmæssige krav. Det er vigtigt, at du vælger et lygtesæt som er godkendt. Læs om reglerne længere nede på siden.

Det skal være nemt at skifte batteri

Check, at det er nemt at skifte batterierne. Lygterne i denne artikel bruger batterier. Det er god idé at bruge genopladelige batterier. Så sparer du penge og er god ved miljøet.

Funktioner og holdbarhed

Med lygterne skal du se og blive set. Det er en god idé at lygten har flere indstillinger for lys: Fast lys eller flash. Lygterne skal desuden være holdbare være vandtætte og lavet i noget kraftigt materiale, så de kan tåle vind og vejr og blive tabt på gulvet.

Inspiration: 4 lygtesæt til al slags cykling

Se mere end 20 lygtesæt fra Cykelpartner.dk

Hvad siger loven om lygter til cyklen?

Hvornår skal du have lys på?

Alle cykler skal have lys på fra solnedgang til solopgang og i øvrigt i usigtbart vejr, for eksempel i tåge og tæt snevejr.

Hvordan skal lygterne monteres på cyklen?

Dine cykellygter skal monteres på din cykel. Du må gerne supplere med lygter på tøjet eller omkring benet, men som udgangspunkt skal lygterne være monteret på din cykel. Baglygten skal være monteret, så den lyser ret bagud. Har du en kraftig forlygte skal den lyse skråt nedad, så den ikke blænder modkørende. Det væsentlige er, at lygterne ikke lyser ned i jorden.

Hvilke krav stilles til cykellygter

En cykellygte skal være tydeligt synlig på mindst 300 meters afstand uden at virke blændende. 300 meters reglen er dog en tommelfingerregel – hvis det f.eks. er tåget, kan lygten selvfølgelig ikke ses på 300 meters afstand. Lygten skal desuden være synlig fra siden. En forlygte må gerne lyse gult, hvidt eller blåligt.

Hvis den lyser gult, må den ikke blinke. Hvis den lyser hvidt eller blåt, må den gerne blinke. Hvis lygten blinker, skal den gøre det med mindst 120 blink i minuttet. Baglygten skal lyse rødt.

Kilde: Cykelistforbundet

 

Andrew Gook