Cykelbriller med styrke

Cykelbriller med styrke
7 votes, 3.14 avg. rating (73% score)

Billede af 3 Cykelmotionister med cykelbriller påLeder du efter cykel- og løbebriller med styrke? I denne artikel skal vi se på cykelbriller med indbygget læsefelt, som er ideelle til dig der har problemer med at se detaljer, læse kort eller tyde hvad der står på cykelcomputer, når du er ude at cykle.

Cykelbriller med styrke – hvordan lige det?

Cykelbriller med styrke er egentlig en ganske almindelig cykelbrille med et læsefelt. Glasset – eller linserne – om man vil, er oftest klar eller fotokromisk glas. Fotokromiske linser skifter farve fra lys til en mørk nuance afhængig af lysforholdene.

Læs også artiklen om cykelbriller fra Oakley

Du vil opleve at glasset skifter farve, når du er ude og går indenfor. Ligsesom det findes i almindelige cykelbriller. Fotokromiske linser er smarte fordi glasset tilpasser sig lysforholdene, og du ikke behøves at skifte linser.

Oveni linsen ligger så et læsefelt, som kan være af forskellig styrke på +1.5. De briller, som du kan se i artiklen her, har en styrke fra + 1.0 til 2.5.

Cykelbriller med styrke i hele linsen

En anden løsning er velegnet dig, som har brug at hele brillens linse har styrke, og ikke kan nøjes med et læsefelt. Du kan vælge briller med aftageligt glas, og så svinge forbi din optiker og få lavet særlige glas med den styrke du har brug for. Denne løsning er en mere bekostelig affære, så du bør overveje, om du kan nøjes med et par cykelbriller med læsefelt.

5 krav du bør stille til nye cykelbriller:
  • God linse. Glasset skal beskytte øjnene og skabe udsyn
  • God pasform. Brillerne skal sidde ordentligt
  • Materialet skal være bøjeligt og i ordentligt kvalitet
  • Gummiet i næsebøjler og i stængerne skal sidde fast og være af en ordentlig kvalitet
  • Glas og linse skal være nemme at skifte (Hvis brillen har aftageligt glas)

Se 6 cykelbriller med styrke fra Cykelpartner.dk

Inspiration: Cykelbriller med styrke