Cykelbriller med styrke og læsefelt

Billede af 3 Cykelmotionister med cykelbriller påLeder du efter cykel- og løbebriller med styrke? I denne artikel skal vi se på cykelbriller med indbygget læsefelt, som er ideelle til dig der har problemer med at se detaljer i trafikken, læse kort eller tyde cykelcomputeren.

Cykelbriller med styrke – hvordan lige det?

Cykelbriller med styrke er egentlig en ganske almindelig cykelbrille med et læsefelt. Glasset – eller linserne – om man vil, er oftest klar eller fotokromisk glas. Fotokromiske linser skifter farve fra lys til en mørk nuance afhængig af lysforholdene.

Læs også artiklen om cykelbriller fra Oakley

Du vil opleve at glasset skifter farve, når du er ude og går indenfor. Ligsesom det findes i almindelige cykelbriller. Fotokromiske linser er smarte fordi glasset tilpasser sig lysforholdene, og du ikke behøves at skifte linser.

Oveni linsen ligger så et læsefelt, som kan være af forskellig styrke på +1.5. De briller, som du kan se i artiklen her, har en styrke fra + 1.0 til 2.5.

Cykelbriller med styrke i hele linsen

Hvad så med briller med styrke i hele linsen? En del ønsker en briller, hvor hele linsen har styrke – og som ikke kan nøjes med et læsefelt. Du kan vælge at købe et par cykelbriller med aftageligt glas, og så svinge forbi din optiker og få lavet særlige glas med den styrke du har brug for.

Det kan også være, at din optiker har nogle særligt udviklede sportsbriller. Denne løsning er mere bekostelig affære, så du kan overveje, om du kan nøjes med et par cykelbriller med læsefelt. Når alt kommer til alt er synet ikke noget, du skal gå på kompromis med.

5 krav du bør stille til nye cykelbriller:
  • God linse. Glasset skal beskytte øjnene og skabe udsyn
  • God pasform. Brillerne skal sidde ordentligt
  • Materialet skal være bøjeligt og i ordentligt kvalitet
  • Gummiet i næsebøjler og i stængerne skal sidde fast og være af en ordentlig kvalitet
  • Glas og linse skal være nemme at skifte (Hvis brillen har aftageligt glas)

Se 6 cykelbriller med styrke fra Cykelpartner.dk

Inspiration: Cykelbriller med læsefelt