Cykelbriller til motionscykling – Find de bedste

Cykelbriller til motionscykling – Find de bedste
21 votes, 3.90 avg. rating (79% score)

brlDer findes et hav af forskellige cykelbriller. Denne artikel sætter fokus på de krav der stilles til den gode cykelbrille til motionisten, som vil have noget er lidt bedre end standarden.

Cykelbriller er en del af cykelrytterens standardbeklædning. Du kan ikke undvære briller. De skærmen mod solen, regn, insekter og beskytter dine øjne, når du kører mountainbike i skoven. Cykelbriller fås både med og uden styrke, og du kan dem fra 100 kroner op til omkring 3000 kroner.

Hvorfor skal du køre med cykelbriller?

Cykelbriller beskytter først og fremmest dine øjne med et UV-beskyttende lag mod solens stråler. Når du kører mountainbike i skoven, beskytter brillerne dine øjne mod hængende grene, mudder og sand. På landevejen har cykelbriller ligeledes den egenskab, at de beskytter dine øjne mod insekter, regn og skidt. Med andre ord: Du kan ikke undvære cykelbriller.

Hvilke briller skal du vælge?

Vandene er delte, når det kommer til, hvilken type brille man foretrækker. Mange starter ud med briller med udskifteligt glas og ender så måske op med en model med faste linser. Fordelen ved briller med udskiftelige glas er er, at du kan skifte glas afhængigt af vejrforholdene, og det kan styrke dit syn, tegne kontraster i gråvejr eller mørke og beskytte dine øjne mod solen.

Uanset, hvad du vælger skal du gå efter nogle briller med relativt store glas, der giver et stort udsyn og beskytter mod solen. Check også om brillerne er designet så, de ikke dugger. Så er det en fordel, at de kommer i et etui, som beskytter brillerne dem og dine ekstra glas – hvis der følger nogen med.

Cykelbrillens pasform og støtte

Cykelbrillerne skal sidde godt, og de skal være behagelige. Brillen skal sidde så tæt til hovedet, at den bliver siddende, når du kører stærkt på landevejen og giver den gas i skoven. De må ikke falde af ved lette stød eller vind. Faktisk skal brillerne skal være så lette og velsiddende, at du oplever, du ikke har dem på.

Og så husk lige..

Vær opmærksom på, at den gummi, som dels udgør næsebøjlen, dels sidder på brillernes stænger, kan gå i stykker og gå i opløsning og simpelthen falde af efter nogen tid. Vær opmærksom på, at brillen er designet således, at der er taget højde for det, og kvaliteten er i orden.

Her er 5 krav du bør stille til cykelbriller:

  • Glasset skal beskytte øjnene og skabe udsyn
  • Brillerne skal sidde ordentligt
  • Materialet skal være bøjeligt og ordentligt kvalitet
  • Gummiet i næsebøjler og til stængerne skal sidde fast og være af en ordentlig kvalitet
  • Glas og linser skal være af ordentlig kvalitet og nemme at skifte

Cykelbriller til racercykel og mtb

Vil du se flere? Se mere end 45 forskellige cykelbriller til racercykel og mtb