Cykelbriller til racercykel og mtb – Find nogle af de bedste

Ryttere med cykelbriller Der findes mange forskellige cykelbriller. Denne artikel sætter fokus på, hvad et par gode cykelbriller skal kunne, og så kan du finde inspiration i en række forskellige modeller.

Cykelbriller er en del af cykelrytterens standardbeklædning. Du kan ikke undvære briller. De skærmer mod solen, regn, insekter og beskytter dine øjne. Cykelbriller fås både med og uden styrke, og du kan få briller uden styrke fra 100 kroner og op efter.

Hvorfor skal du køre med cykelbriller?

Cykelbriller beskytter først og fremmest dine øjne mod solens stråler, og når du kører mountainbike i skoven, beskytter brillerne dine øjne mod hængende grene, mudder og snavs. Med andre ord: Du kan ikke undvære cykelbriller.

Hvilke briller skal du vælge?

Mange starter ud med briller med udskifteligt glas og ender så måske op med en model med faste linser. Fordelen ved briller med udskiftelige glas er er, at du kan skifte glas afhængigt af vejrforholdene, og det kan styrke dit syn, tegne kontraster i gråvejr eller mørke og beskytte dine øjne mod solen. Det er måske lidt old school, vil nogen tænke, men praktisk.

Leder du efter cykelbriller med styrke? Se artiklen her

Herover et par smarte cykelbriller fra AGU i aerodynamisk design med fotokromiske linser, som automatisk tilpasser hvor meget lys glasset lader trænge igennem, når det bliver udsat for sollys. Uanset hvad du vælger, skal du gå efter nogle briller med relativt store glas, der giver et stort udsyn og beskytter mod solen. Check også om brillerne er designet så, de ikke dugger.

Hvor kan du købe cykelbriller på nettet?

Wiggle Cykelbriller fra Oakley m.m.
Briller fra Shimano, Rudy Project, BBB m.fl.
Cykelpartner Mere end 50 modeller samt briller med styrke
Cykelexperten Cykelbriller fra Oakley

 

Der er billige og dyre cykelbriller..

Det er det samme med cykelbriller som med solbriller. Du får det du betaler for. Mange gør det, at de starter ud med at købe nogle briller til 300 – 400 kroner og prøver sig lidt frem. En del som har cyklet i flere år, har fundet ud af glæden ved at have nogle gode briller, som både sidder godt, har kvalitetsglas og som ser godt ud.

Cykelbrillens pasform og støtte

Cykelbrillerne skal sidde godt, og de skal være behagelige. Brillen skal sidde så tæt til hovedet, at den bliver siddende, når du kører stærkt på landevejen eller giver den gas i skoven. De må ikke falde af ved lette stød eller vind. Brillerne skal være så lette og velsiddende, at du oplever, du ikke har dem på.

– Og så husk lige det med gummiet

Vær opmærksom på, at den gummi, som dels udgør næsebøjlen, dels sidder på brillernes stænger, kan gå i stykker og gå i opløsning. Især på de billige modeller. Gummiet er vigtigt, da det er med til at sikre, at brillerne sidder som de skal – og bliver siddende. Check at kvaliteten er i orden.

Her er 5 krav du bør stille til cykelbriller:

  • Godt glas. Glasset skal beskytte øjnene og skabe udsyn
  • God pasform. Brillerne skal sidde ordentligt
  • Materialet skal være bøjeligt og ordentligt kvalitet
  • Gummiet i næsebøjler og i stængerne skal sidde fast og være af en ordentlig kvalitet
  • Glas og linse skal være nemme at skifte (Hvis brillen har aftageligt glas)

Inspiration: Cykelbriller til racercykel og mtb


Shimano Aerolite

Pris: 559,00  

» Læs mere

 


Shimano S-phyre R

Pris: 1.799,00  

» Læs mere

 


Shimano S-phyre X

Pris: 1.799,00  

» Læs mere

 


Shimano Spark

Pris: 529,00  

» Læs mere

 

 

Vil du se flere cykelbriller? Mere end 40 modeller her