Cykellygte til styr og hjelm – Bedste og billigste til mountainbike

Cykellygte til styr og hjelmVi ser på cykellygte til styr og hjelm til dig som kører racercykel og mtb efter mørkets frembrud. Vi sætter fokus på kvalitetslygter med god batteritid, der kan lyse rigtigt godt i mørket og give dig de bedste betingelser på din vej.

I artiklen ser vi på:

To lygter når du kører mountainbike – hvorfor det?

Når du cykler mtb i mørket, anbefaler vi, at du kører med cykellygter til styr og lygte. På den måde har du altid lys på sporet foran dig, mens hjelmlygten følger din synsretning og forbedrer din evne til at orientere dig.

Baglygter skal der selvfølgelig også til. Det er lovpligtigt, og så kan dine kammerater kan se dig. Vi vil ikke kigge på baglygter i denne artikel, men leder du efter en god baglygte til mountainbike, bør du se her.

Det ideelle setup med 2 lygter: Her ser du lygten til venstre er spændt fast på mountainbike-hjelmen med beslag, mens billedet til højre viser lygten monteret på styret.

Lygten til styret er som regel den stærkeste lygte, mens lygten på hjelmen er en mindre model med knap så megen styrke (lumen), men ofte samme funktioner og setup.

Der følger som regel også hjelmbeslag med begge modeller, så du kan skifte rundt efter for godt befindende. Leder du efter en decideret hjelmlygte kan du med fordel se her.

Cykellygte: Funktioner, batteritid og opbevaring

De fleste lygter kommer med en linse med forskellig styrke og en spotfunktion. På den måde kan du spare lidt på strømmen, når du kører i byen og undgå at blænde folk i trafikken.

Det er også standard, at der følger remme, beslag, spænder og monteringsbøjle, så lygten kan monteres på styr og hjelm. Husk, at det er vigtigt, at lygten kan monteres ordentligt fast på enten styr eller hjelm. Check mulighederne ved den lygte, du overvejer at købe.

Batteritid er et vigtigt parameter. Det er oftest her, at de billige lygter adskiller sig fra de dyre, og du bør undersøge lygte-producentens opgivede batteritid og træk så lige 10% fra.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sørg for at batterierne er ladet op, når du skal af sted. Du kan med fordel sætte dine lygter til opladning cirka 12 timer, før du skal i skoven. Det kan ikke anbefales at løbe tør for strøm i midten af skoven. Det ved alle os, som har prøvet det.

Læs også artiklen med tips til at køre mountainbike i mørket

Der følger en lille batteripack med til batteriet, som du skal opbevare på cyklen eller lign. Til styrlygten vælger mange at montere batteriet på cyklen, mens det er anderledes med lygten til hjelmen. Her vælger nogen at montere batteriet direkte på hjelmen, men langt de fleste har den i en lille cykelrygsæk eller i en lomme i drikkereservoiret. Det er nemmest at opbevare batteriet i en rygsæk. Så er det også af vejen.

Når du skal finde en god lygte til styr og hjelm
Vær opmærksom på følgende:

  • Monteringsmuligheder og praktisk anvendelse (Montering på styr og hjelm? )
  • Lygtens lysstyrke (Lumen. nominel og målt effekt)
  • Lyskegle og evne til at lyse op (lygtens funktioner)
  • Kvalitet og funktioner (Materiale og holdbarhed)
  • Batterilevetid

Inspiration:

Cykellygte til styr og hjelm