Kør mtb i mørke – 5 gode tips til at blive bedre på din mountainbike

Kør mtb i mørke – 5 gode tips til at blive bedre på din mountainbike
11 votes, 4.18 avg. rating (81% score)

mtb-moerke-natMountainbike i mørke giver dig en helt ny måde at opleve sporten og skoven på. I denne artikel får du fem grunde og masser af inspiration til din næste tur i skoven – i mørke.

Mountainbike i mørke – 5 fordele

1.

Du vil hurtigt opleve, at mountainbike i mørke gør dig til en bedre rytter. I mørket bliver dit syn skærpet og du fokuserer på den tynde lysstribe foran dit forhjul. Du er tvunget til at koncentrere dig om at læse sporet på en ny måde. Overordnet gør mountainbike i mørke dine evner på cyklen og sporet bedre.

2.

Mange vil opleve, at de gamle stier i skoven bliver som nye. Derfor er mountainbiking i mørke en god idé, hvis du er ved at køre træt i de samme velkendte stier i skoven. Nogen oplever, at et kedeligt spor pludselig kan opleves som et helt nyt terræn, og suset gennem de tætte træer i mørket får adrenalinen i vejret og gør en let sti til et teknisk stykke.

3.

Mountainbiking i mørke passer bare bedre ind i skemaet, hvis du har en familie, og det kan være en udfordring at komme ud og køre i løbet af dagen. Moutainabike om aftenen er derfor et godt kompromis, der åbner tilgodeser tidsplanen.

4.

Mountainbike i mørke er en social måde at køre på. Du bør ikke køre om alene om aftenen, da der er forbundet nogen ricisi med det. Kør sammen med nogen, som kan hjælpe dig, hvis dig hvis uheldet er ude, og du løber tør for strøm. Husk, at der er  niveauspredning i mørkekørsel, så aftal fra starten, hvordan I kører, og hvornår I stopper.

5.

Sæsonen stopper aldrig, når du integrerer mountainbike i mørket i din træningsplan. Din tidsplan udvides bare, og det er jo fantastisk. Du kan køre mountainbike året rundt. God tur!

Når du kører mtb i mørket, så husk lige..

    • Vær klædt godt på. Det er koldt om aftenen, så husk at have ekstra med tøj på. Husk ekstra handsker og sokker. Læs guiden om vintertøj til cykling
    • Et par klare briller er også en god ide. Du er nødt til at have fuldt fokus på sporet, og det betyder, at der er risiko for at få grene eller lign. i ansigtet og øjne. Læs guiden om cykelbriller
    • Husk ekstra batterier til dine lygter. Eller en lille ekstra lygte til lommen. Stort udvalg af små billige lygtesæt hos Cykelpartner.
    • Kør aldrig mtb alene i mørket. Men hvis du gør det alligevel, så hold dig til de større stier og sikre ruter.
    • Husk din mobiltelefon og evt. et par ekstra handsker eller sokker, hvis uheldet er ude og du må trække hjem i mørket.

Inspiration: Lygter til styr og hjelm

Her har vi samlet en række forskellige lygter til mountainbike, der er velegnet til mountainbike i mørke: