Mtb i mørke – 5 gode tips til at blive bedre på din mountainbike

mtb-moerke-natMountainbike i mørke er en sjov måde at opleve sporten og skoven på. I denne artikel får du fem gode grunde til hvorfor, din næste tur i skoven skal være i mørke.

5 grunde til at køre mtb i mørke

1.

Du vil hurtigt opleve, at mtb i mørke gør dig til en bedre rytter. I mørket bliver dit syn skærpet og du fokuserer på den tynde lysstribe foran dit forhjul. Du er tvunget til at koncentrere dig om at læse sporet på en ny måde.

2.

Mange vil opleve, at de gamle stier i skoven bliver som nye. Derfor er mtb i mørke en god idé, hvis du er ved at køre træt i de samme velkendte stier i skoven. Et kedeligt spor kan nu opleves som nyt terræn, og suset gennem de tætte træer får adrenalinen i vejret og gør en let sti til et teknisk stykke.

3.

Mtb i mørke passer bare bedre ind i skemaet, hvis du har en familie, og det kan være en udfordring at komme ud og køre i løbet af dagen.

4.

Mtb i mørke er en social måde at køre på. Du bør ikke køre om alene om aftenen. Kør sammen med nogen, som kan hjælpe dig, hvis dig hvis uheldet er ude. Husk, at der er  niveauspredning i mørkekørsel, så aftal fra starten, hvordan I kører, og hvornår I stopper.

5.

Sæsonen stopper aldrig, når du integrerer mtb i mørket i din træningsplan. Din tidsplan udvides bare, og det er jo fantastisk. Du kan køre mountainbike året rundt. God tur!

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Når du kører mtb i mørket så husk lige..

    • Vær klædt godt på. Det er koldt om aftenen, så husk at have ekstra med tøj på. Husk ekstra handsker og sokker. Læs guiden om vintertøj til cykling
    • Et par klare briller er også en god ide. Du er nødt til at have fuldt fokus på sporet, og det betyder, at der er risiko for at få grene eller lign. i ansigtet og øjne. Læs guiden om cykelbriller
    • Husk ekstra batterier til dine lygter. Eller en lille ekstra lygte til lommen. Stort udvalg af små billige lygtesæt hos Cykelpartner.
    • Kør aldrig mtb alene i mørket. Men hvis du gør det alligevel, så hold dig til de større stier og sikre ruter.
    • Husk din mobiltelefon og evt. et par ekstra handsker eller sokker, hvis uheldet er ude og du må trække hjem i mørket.

Inspiration: Cykellygter til styr og hjelm

Her har vi samlet en række forskellige lygter til mountainbike, der er velegnet til mountainbike i mørke: