Cykelpedaler til racer – Når du skal vælge de bedste fra Shimano

Cykelpedaler racercykelHvilke cykelpedaler skal du vælge? Denne korte artikel giver dig lige et par hurtige tips, når du skal vælge cykelpedaler til racercykel fra Shimano.

I artiklen kigger vi på:

Hos de fleste cykelbutikker kan du finde cykelpedaler til racercykel indenfor mærkerne: Look, Shimano, Exustar samt de mere eksklusive SpeedPlay pedaler, som bruges af flere professionelle ryttere.

Men cykelpedaler kan du sagtens købe på nettet. De er nemme at montere, men husk, at de selvfølgelig kræver klamper og cykelsko. Læs mere om cykelsko i artiklen her.

Cykelsko, klamper og pedaler

Cykelsko, klamper og pedaler er tre faktorer, som er med til at udgøre den bedste kræftoverførsel for dig. Når de tre ting går op i en højere enhed, har du de bedste vilkår for føre kraft ned i pedalerne og køre stærkt.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Klamper til Shimano-pedaler

Pedaler til racercykel er oftest såkaldte klik-pedaler. En klik-pedal fastholder din cykelsko v.h.a. en klampe, som e fæstnet til din cykelsko. Således hænger din fod hænger fast til pedalen, når du trækker pedalarmen op- og nedad, og det skaber et rundt og kraftfuldt tråd og en langt bedre kræftoverførsel, end hvis du kører uden.

Klamper til pedaler fra Shimano, som du kan se i artiklen her, ser ud som på billedet herunder. De er nemme at montere, og de fås i 3 farver: Gul, rød og blå – afhængig af, hvor meget bevægelsesfrihed klampen har brug for. Se de tre forskellige klamper til Shimano-pedaler her

 

klamper til Shimano racerpedaler

 

Når du skal vælge cykelpedaler til racercykel

Tag et smut i din nærmeste cykelbutik. Find en butik, hvor de ved, hvad de snakker om. Fortæl om dine behov og spørg for at blive klogere. Du kan også rådføre dig med cykelvenner eller nogen fra cykelklubben.

Når du ved, hvilke cykelpedaler du gerne vil have, kan det godt betale sig at se om, du kan finde dem på nettet. Der kan ofte være penge at spare.

  • Gå efter nogle gode cykelsko med en hård sål, det forbedrer din kraftoverførsel og trædefladen.
  • Køb SPD-pedaler, som er det mest brugte system og relativt billigt.
  • Køb nogle cykelpedaler, som er lette og robuste. Vær opmærksom på at få de rigtige klamper med til pedalerne.
  • Køb nogle pedaler, som er designet til både at give dig maksimal kraftoverførsel og stabilitet.

Inspiration: Cykelpedaler fra Shimano

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Lær at køre med klik-pedaler først

Langt de fleste har prøvet at vælte på cykel fordi, deres cykelsko sad fast i pedalerne. Så ligger man der og roder rundt, og ser tåbelig ud med sin dyre racercykel og alt sit grej. Lær derfor at køre med klik-pedaler før du begiver dig ud i verden.

Det er vigtigt at sikre dig, at pedalerne er løse, så du hurtigt kan få dine klamper ud af pedalerne. På selve pedalen er der en lille skrue, du kan justere, så det er nemt at komme ud af pedalen.

Tag lige et par omgange på græsplænen, eller et andet sted, hvor du ikke slår dig, hvis du falder. Lær både at klikke i og ud af pedalerne. Det er en meget vigtigt for din sikkerhed på landevejen.