Baglygte til racercykel

Baglygte til racercykelBliv set i mørket med en god baglygte til racercykel gravel- eller mountainbike. Vi ser på gode kraftige baglygter, som kan øge din synlighed i trafikken.

De seneste år er motionscykling eksploderet og i takt med, at vi er flere der skal deles om landevejen og sporet i skoven, er behovet for at du og jeg er synlige for hinanden og vores medtrafikanter blevet større.

Læs også ‘Test af 3 kraftige baglygter til under 100 kroner’

Synlighed i trafikken handler om, at skille sig ud, der hvor trafikken er farlig. Som cykellist er du altid mest sårbar bagfra, hvor du ikke har udsyn og det er derfor ekstra vigtigt at blive set. En god baglygte kan sende et tydeligt rødt lys, der gør dig synlig for biler og lastbiler – ikke bare i skumringen og i mørke, men også i dagslys.

Se flere baglygter hos Cykelpartner.dk

For du har sikkert også bemærket, at rigtigt mange cykelryttere og motionister tager baglygten med på træningstur, når de cykler i dagslys for at sende et signal til medtrafikanterne om, at “Her er jeg, pas lige på mig!”

Find den rigtige baglygte til racercykel og mtb

Rytter med baglygte på sin racercykel

En kraftig baglygte er velegnet både når det er lyst og mørkt. Baglygten skal selvfølgelig lyse rødt, og det er en klar fordel, at den kan blinke. Det øger din synlighed.

Lysstyrke og lumen

Lygters lysstyrke angives bl.a. i lumen. En kraftig baglygte som lever op til lovkravet om – at skal kunne ses fra 300 meters afstand – ligger fra omkring 40 lumen og opefter. Vær opmærksom på, at Lumen ikke er entydigt et udtryk for, hvor meget styrke lygten har. Læs mere om Lumen.

Batteritid

Mange lygter kommer med almindelige batterier, men tendensen er genopladeligt batteri, som kan oplades via et USB-kabel. Det giver en ladetid, som afhænger af batteriets størrelse. Sørg for at finde en lygte med lang brændetid.

Montering

Det er vigtigt, at lygten kan monteres på din racercykel. Mange vælger at montere den på sadelpinden og i det tilfælde skal du være sikker på, at den passer til sadelpindens form og størrelse.

På mange nyere racercykler er sadelpinden aero og derfor ikke cirkel-rund. Undersøg at baglygten passer til din sadelpind. Du bør også være opmærksom på, om en evt. sadeltaske eller skærm kommer i vejen for, at din nye baglygte kan monteres ordentligt på cyklen.

Baglygten skal især sidde godt fast på mountainbiken og gravelcyklen, så sørg for at få en lygte, som sidder monteret ordentligt. Det er også en god idé, at lygtens monteringsstrop er fleksibel, så du kan montere forskellige steder. Flere vælger at sætte lygten bag på hjelmen eller rygsækken. Der findes en del lygter, som kommer med med en clip.

Læs også artiklen ‘Mtb cykellygte til hjelm og styr’

Materiale og holdbarhed

Sørg for lygten er lavet i et solid og holdbart materiale, der kan holde til vind og vejr. De fleste baglygter er 100% vandtætte – check det før du køber.

Læs mere om synlighed i trafikken på sikkertrafik.dk