Guide: Bliv set i trafikken med Hi-vis cykeltøj

Cykelrytter med hi-vis cykeltøjBliv set i mørket på racercykel, gravel- eller mountainbike. Vi ser på, hvordan Hi-vis cykeltøj kan øge din synlighed på i byen, landevejen og på sporet.  

De seneste år er motionscykling eksploderet og i takt med, at vi er flere der skal deles om sporet i skoven og landevejen, er behovet for at vi – du og jeg er synlige for hinanden og for vores medtrafikanter.

Synlighed i trafikken handler om, at skille sig ud, i situationer hvor det er mørkt, tåget, regner og hvor trafikken er tæt og måske farlig. At blive set i trafikken handler ikke kun om at have lys på cyklen. Du kan også gøre andre ting for folk ser dig.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sådan bliver du bedre set i mørket

Cykellygter er gode – især, når det er mørkt.Og har du nogle kraftige cykellygter, der kan blinke, øger du din synlighed betragteligt. I mørke er reflekterende tøj også godt, især hvis du cykler i trafikken, med lys fra biler m.m. som kan aktivere dine reflekser.

Læs også artiklen ‘Billige og lovlige cykellygter – sådan finder du de bedste’

Mere synlighed med Hi-vis og pangfarver

Vil du også øge din synlighed yderligere på landevejen eller på mountainbikesporet – både når det er mørkt og lyst, bør du fokusere på din beklædning. Det kan være cykeltøj med reflekser, refleksvest, et hjelmovertræk, et par cykelhandsker eller cykelsko i pangfarver – eller såkaldt Hi-Vis (High Visibility) materiale.

Hi-vis farver omdanner ultraviolet lys til synligt lys. Det er det, som får farverne til at virke “selvlysende” for det menneskelige øje. Stærke gule, pink og grønne farver er derfor gode at iføre sig i trafikken. Hi-Vis skal kan ikke sammenlignes med reflekser. Pangfarver er effektive i dagslys og skumringen. I mørke har de som sådan ikke den store effekt.

Konklusionen er derfor, at cykler du i ydertimerne og efter mørkets frembrud og ønsker du at øge din synlighed kan du gøre det med Hi-vis cykeltøj kombineret med kraftige cykellygter og reflekser på cyklen.

Inspiration: Hi-vis cykeltøj

 

Læs mere om at Blive set i trafikken på trafiksikker.dk