Kraftig baglygte til cykel til under 100 kroner

Racercykel med baglygte og forlygte påEn god og kraftig baglygte til cykel er helt grundlæggende, når du færdes på vejen, grusstien eller sporet i mørket. Vi har testet 3 USB-baglygter til under 100 kroner, som kan bruges til mange formål.

I følgende stiller vi skarpt på design, betjening, montering og brændetid på 3 baglygter, som alle koster under 100 kroner. De er alle opladelige via USB. Vi tror på, at teknologien efterhånden er ved at være så god, at lygterne kan holde batteri længe.

Hvad siger lovkravene til en kraftig baglygte til cykel?

Ifølge Cykelistforbundet er lovkravene at:

  • En cykellygte skal være synlig på mindst 300 meters afstand uden at virke blændende.
  • Lygten skal være synlig fra siden.
  • Både for- og baglygten skal kunne lyse i 5 timer ved 5 graders varme.

Se mere end 45 baglygter hos Cykelpartner.dk

Baglygte 1. UltraLED Comet, 100 lumen

 

UltraLED Comet baglygte

Den første baglygte er UltraLED Comet på 100 lumen, som forhandles af Easylight.dk.

Lygten er enkel i sin udformning, aflang og lavet af aluminium og gummi i et 100% vandtæt design. Den har en 180 graders lysvinkel og 2 forskellige styrker samt blinkende stroboskoplys. UltraLED Comet fås både som forlygte og baglygte.

På toppen af lygten sidder en lille batteriindikator, som fortæller, når batteriet er opladet – og når der ikke er mere strøm tilbage. Monteringsbeslaget og den medfølgende gummirem virker ved første øjekast holdbart.

LED Comet har et 3,7v 500 mAh genopladeligt batteri, som efter en fuld opladning skulle give 5 timers lys på normal styrke og op til 15 timer ved stroboskop.

Det tog os lidt over 2 timer at oplade baglygten, og vi klemte ca. 4 timers brændetid ud af den på fuld styrke. Man kan sagtens nøjes med at køre med normal styrke.

Montering af lygten gøres med den medfølgende quick-strap gummirem, som er så fleksibel, at den passer til både en rund og en aero sadelpind. Lygten er nem at få til at sidde godt fast, hvilket også gør den velegnet til mtb og gravelcykling. Det er et plus, at baglygten kan justeres både vertikalt og horisontalt.

Betjeningen og designet er intuitivt. De få knapper er lette at betjene – selv med handsker på, hvilket er en fordel.

UltraLED Comet brænder igennem. Den er synlig i mørke på normal og fuld styrk, og det blinkende stroboskop er meget insisterende. Det gør også lygten velegnet til bruge i dagslys – på eksempelvis racercykel – hvor du gerne vil være synlig for bagvedkørende.

Lygten kan klart anbefales – både til sportscykling, men også til dagligdagsbrug.

Læs også artiklen “Test: Kraftige forlygter til Mtb”

Baglygte 2. RedCob, 50 lumen

 

RedCob LED baglygte

Den næste lygte er den lidt mindre baglygte RedCob på 50 lumen, der ligeledes forhandles af samme forhandler.

Lygten er en lille rød sag med 2 kraftige LED-dioder i hver ende. Lygten har en 180 graders lysvinkel og ses godt fra begge sider. Betjeningen af lygten foregår via knappen bag lygten. I midten sidder også lygtens batteriindikator. Lygten er 100% vandtæt.

Monteringsbeslaget virker ved første øjekast holdbart og gennemført. Der medfølger en Clip, så du kan montere lygten på en sadeltaske, cykelhjelm, tøj eller lign. Det er smart.

Lygten har et 400 mAh genopladeligt batteri og 4 forskellige indstillingsmuligheder: Fuld styrke, mellemstyrke, lav styrke eller stroboskop. Ifølge producenten er ladetiden omkring 2,5 timer, og brændetiden på normal styrke er på 6 timer og helt op til 28 timer med stroboskop.

Vi prøvede lygten og fik ca. 3,5 timers brændetid på fuld styrke. Man kan sagtens nøjes med at køre med normal styrke.

Montering af lygten er nem. Beslaget og quick strap remmen fungerer godt, og den kan anvendes til aerosadelpinde, hvilket gør den brugbar til alle former for cykling.

redCob lyser godt op og lever op til de lovmæssige krav. Lygten kan godt bruges i dagslys, men den er ikke så kraftig som eksempelvis UltraLed Comet lygten beskrevet ovenfor.

Betjening af baglygten halter lidt, da den ikke er helt så intuitiv designet, så man skal lige lære lygtens muligheder at kende. Den lille størrelse gør desværre, at du skal handskerne af for at betjene baglygten.

Læs også artikel ‘Baglygte til racercykel’

 

 Baglygte 3. UltraLED Cykelbaglygte, 90 lumen

 

UltraLED kraftig baglygte

Den sidste baglygte er den lille lette og kvadratiske UltraLED lygte som er designet i aluminium og gummi.

Lygten har øverst en knap, som dels fungerer som batteriindikator, dels er det her du betjener den. Lygten er 100% vandtæt og har en lysvinkel på 180 grader.

Baglygten har et 3,7v 500 mAh USB genopladeligt batteri og 3 forskellige indstillingsmuligheder: Fuld styrke, normal og blinkende stroboskop. Ifølge producenten tager det mellem 2 – 4 timer at oplade lygten, hvilket giver 5 timers lys på normal styrke og op til 15 timer ved stroboskop.

Det tog os 2 timer at oplade lygten, og vi fik ca. 2,5 timers brændetid på fuld styrke.  Man kan sagtens nøjes med at køre med normal styrke.

Montering af baglygten er nem. Beslag og rem er robust og fleksibelt, hvilket gør den brugbar til alle former for cykling – også til aerosadelpinde. Den medfølgende monterings-clip er en fordel, som giver flere muligheder som eks. løb og vandring.

Betjeningen af lygten er intuitiv, og knappen er let at betjene – selv med handsker på.

UltraLED baglygten giver også et godt kraftigt lys, og det blinkende stroboskop er ret insisterende, hvilket gør den velegnet til bruge i dagslys – på eksempelvis racercykel – hvor du gerne vil være synlig.

Lygtens evne til at holde batteri er ikke nær så god, som de 2 andre baglygter i denne artikel.

Læs også artiklen ‘Billige og lovlige cykellygter – Guide til kvalitetslygter’