Undgå punktering – 8 ting du kan gøre for ikke at punktere

Undgå punkterin på racercykelEr du træt af at punktere? Her får du lige 8 hurtige tips til, hvordan du kan undgå at punktere på racercykel.

Punktering. Jeg hader det! Især når jeg står 70 kilometer hjemmefra og kæmper med dækjern og slange mens regnen siler ned omkring mig. Du kan faktisk gøre en hel del for at undgå punkteringer på din træningstur. Her kommer 8 gode råd til, hvordan du kan undgå punktering på landevejen.

Undgå punktering på racercykel

  1. Dækkets tilstand. Er dit dæk slidt og misvedligeholdt? Overvej at købe et nyt racerdæk med punkteringsbeskyttelse.
  2. Sten og spidse genstande i dækket. Check jævnligt dine dæks overflade og inderside for småsten og skarpe genstande. Er du for nyligt punkteret på grund af en skarp genstand, som har gennemboret dækket? Får du den ikke ud, vil punkteringerne fortsætte som en ond spiral.
  3. Dækindlæg. Brug dækindlæg i dine racerdæk og øg punkteringsbeskyttelsen betragteligt. En nem og billig løsning.  Dækindlæg koster fra 70 kroner
  4. Korrekt montering af slange. Sørg for at du har monteret cykelslangen og dækket rigtigt. Sidder slangen i klemme mellem fælgen og dækket, kan der opstå en punktering, når dækket pumpes hårdt. Brug evt. dækjern til at få dækket på plads. 
  5. Det korrekte dæktryk. Pump dit racerdæk korrekt. Et meget hårdt pumpet dæk er ikke kun ukomfortabelt at køre med, det er også meget sårbart overfor skarpe genstande, kanter og ujævnheder i vejen. Læs artiklen om det rigtige dæktryk til racercykeldæk
  6. Det rigtige cykeldæk. Er dit racerdæk optimeret til sæsonens vejr og føre? Cykler du rundt med et tyndt og slidt sommerdæk i den kolde efterårsregn? Investér i et dæk, som er designet til årstiden.
  7. Punkteringsbeskyttelse. Køb et racerdæk med punkteringsbeskyttelse og kom tættere på at blive 100% punkteringsfri. Læs mere i artiklen om ‘Racerdæk med punkteringsbeskyttelse’
  8. Undgå regnvejr. Cykler punkterer oftere i regnvejr end i tørvejr. Når det regner, vender flintesten opad og risikoen for at få noget i dækket er større. Bør du undgå at cykle i regnvejr?