Mtb: Pumpe til forgaffel og dæmper

Mtb: Pumpe til forgaffel og dæmper
10 votes, 4.00 avg. rating (79% score)

Billede af pumpe til dæmper og forgaffel til mtbKør med det rigtige lufttryk i din forgaffel og dæmper og optimér komfort og køreoplevelse på din mountainbike. Her ser vi på nogle gode pumper, og så får du tips til at justere din forgaffel og dæmper.

Mange er ikke klar over, hvor vigtigt det er, at have tilstrækkeligt lufttryk i forgaflen og dæmperen. Ja, de ved ikke, at de med tiden taber luft, når de kører i skoven. En pumpe til gaffel og dæmper kan fås til mellem 250 – 350 kroner. Med lidt hjælp kan du selv justere din cykel og optimere din komfort og køreoplevelse betragteligt, hvis du husker pumpen regelmæssigt.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvad skal du kigge efter?
  • Pumpen skal være udstyret med et manometer. Så kan du få det nøjagtige dæktryk.
  • Pumpen bør være til både forgaffel og dæmper. (Hvis du kører full suspension)
  • Pumpen skal være udstyret med en slange. Så er den nem at håndtere.

En god pumpe til forgaffel og dæmper

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

 

 Hvor tit skal du bruge pumpen?

For at sikre den bedste komfort og køreoplevelse bør du sikre det rigtige lufttryk i din gaffel. Det er svært at sige, hvor ofte du skal pumpe din gaffel. Nogle cykelmekanikere siger en gang om måneden, men her tages selvfølgelig forbehold for, hvor meget du cykler og bruger din gaffel, samt hvor hårdt du kører din mountainbike.

Er du i tvivl, kan du starte med at checke dit lufttryk efter hver 5 tur, og derefter vurdere, hvad behovet er. Vær opmærksom på, at de forskellige gaffelproducenter (RockShox, Fox, Suntour) har forskellige retningslinjer for, hvilket tryk, du bør køre med. Check den tekniske dokumentation til den gaffel eller dæmper der sidder på din cykel.

Sådan justerer du lufttrykket i din forgaffel

I denne fine video fra cykeltutor.dk får du tips til at justere din forgaffels lufttryk og rebound.