Mtb: Pumpe til forgaffel og dæmper

Mtb: Pumpe til forgaffel og dæmper
11 votes, 4.00 avg. rating (79% score)

Billede af pumpe til dæmper og forgaffel til mtbKør med det rigtige lufttryk i din forgaffel og dæmper og optimér komfort og køreoplevelse på din mountainbike. Her ser vi på nogle gode pumper, og så får du tips til at justere din forgaffel og dæmper.

Mange er ikke klar over, hvor vigtigt det er, at have tilstrækkeligt lufttryk i forgaflen og dæmperen. Ja, de ved ikke, at de med tiden taber luft, når de kører i skoven. En pumpe til gaffel og dæmper kan fås til mellem 250 – 350 kroner. Med lidt hjælp kan du selv justere din cykel og optimere din komfort og køreoplevelse betragteligt, hvis du husker pumpen regelmæssigt.


RockShox - Gaffelpumpe - Digital - 300 PSI

Denne gaffelpumpe/stødpumpe fra RockShox har et max output på 300 PSI og er derfor velegnet til brug på stort set alle forgafler...

Pris: 459,00  

» Læs mere

 

For at sikre den bedste komfort og køreoplevelse bør du sikre det rigtige lufttryk i din gaffel. Det er svært at sige, hvor ofte du skal pumpe din gaffel. Nogle cykelmekanikere siger en gang om måneden, men her tages selvfølgelig forbehold for, hvor meget du cykler og bruger din gaffel, samt hvor hårdt du kører din mountainbike.

Er du i tvivl, kan du starte med at checke dit lufttryk efter hver 5 tur, og derefter vurdere, hvad behovet er. Vær opmærksom på, at de forskellige gaffelproducenter RockShox, Fox, Suntour har forskellige retningslinjer for, hvilket tryk, du bør køre med. Check den tekniske dokumentation til den gaffel eller dæmper der sidder på din cykel.

Inspiration: Pumper til forgaffel og dæmper

Hvad skal du kigge efter?
  • Pumpen skal være udstyret med et manometer. Så kan du få det nøjagtige dæktryk.
  • Pumpen bør være til både forgaffel og dæmper. (Hvis du kører full suspension)
  • Pumpen skal være udstyret med en slange. Så er den nem at håndtere.

 

Sådan justerer du lufttrykket i din forgaffel

 

I denne fine video fra cykeltutor.dk får du tips til at justere din forgaffels lufttryk og rebound.