Mtb pumpe til forgaffel og dæmper

Mtb pumpe til forgaffel og dæmperKør med det rigtige lufttryk i din forgaffel og dæmper og optimér komfort og køreoplevelse på din mtb. Her ser vi på nogle gode pumper, og så får du tips til at justere din forgaffel.

Vidste du, at din forgaffel og dæmper med tiden taber luft, når du kører i skoven? En pumpe til forgaffel og dæmper fås til mellem 250 – 500 kroner, så der er ingen undskyldning for ikke selv at pumpe dæmperne på din mtb.

Med lidt viden kan du selv justere din cykel og optimere din komfort og køreoplevelse betragteligt, hvis du altså husker at pumpe den regelmæssigt.


RockShox - Gaffelpumpe - Digital - 300 PSI

Denne gaffelpumpe/stødpumpe fra RockShox har et max output på 300 PSI og er derfor velegnet til brug på stort set alle forgafler...

Pris: 499,00  

» Læs mere

 

Hvor meget luft skal der så i, og hvor ofte? For at sikre den bedste komfort og køreoplevelse bør du sikre det rigtige lufttryk i din gaffel. Der findes ingen gylden regel, hvor ofte du skal pumpe din gaffel, og nogle cykelmekanikere vil sige en gang om måneden. Her skal du selvfølgelig tage forbehold for, hvor meget du cykler og bruger din gaffel, samt hvor hårdt du kører din mtb.

Læs også artiklen ‘Pedaler til mtb’

Er du i tvivl, kan du starte med at checke dit lufttryk efter hver 5 tur, og derefter vurdere, hvad behovet er. Vær opmærksom på, at de forskellige gaffelproducenter RockShox, Fox, Suntour har forskellige retningslinjer for, hvilket tryk, du bør køre med. Check den tekniske dokumentation til den gaffel eller dæmper der sidder på din cykel.

Inspiration: Pumper til forgaffel og dæmper

Hvad skal du kigge efter?
  • Pumpen skal være udstyret med et manometer. Så kan du få det nøjagtige dæktryk.
  • Pumpen bør være til både forgaffel og dæmper. (Hvis du kører full suspension)
  • Pumpen skal være udstyret med en slange. Så er den nem at håndtere.

 

Sådan justerer du lufttrykket i din forgaffel


I denne fine video fra GMBN kan du se, hvordan du vedligeholder og justerer lufttrykket i din forgaffel.