Cykelholder til bil med anhængertræk – se guiden

Cykelholder til bil med anhængertræk – se guiden
6 votes, 4.17 avg. rating (80% score)

(Foto:Thule.com)
Hvad er den bedste måde at transportere sin cykel på? Med en cykelholder til anhængertrækket på bilen har du mange muligheder, og du kan transportere op til 4 cykler. I denne artikel skal vi se på cykelholdere til bilen.

I artiklen ser vi på:

Der findes mange måder at transportere sin cykel på, men cykelholderen til anhængertrækket på bilen er nok den mest populære. Her kan du hurtigt montere din cykel – og gerne op til 3, 4 eller 5 cykler uden at skulle afmontere hjul og lignende.

Cykelholderen er især smart, hvis I skal rejse længere væk, og der også skal være plads til bagage i bilen. De fleste nyere cykelholdere har nemlig en vippefunktion, som gør at det er nemt at komme i bilens bagagerum selvom cyklerne er fastgjorte på cykelholderen. De fleste nye cykelholdere har også mulighed for individuel tilpasning, så du kan montere både små og store cykler. Cykelholdere kommer bl.a. fra Buzzrack, Thule og Atera.

 

Her kan du se hvordan du udpakker og monterer en cykelholder til 3 cykler fra Buzzrack

Hvilken cykelholder har du brug for?

Når du skal ud at investere i en cykelholder, bør du lige undersøge behovet. Hvor mange cykler skal du transportere, skal du køre langt og hvor tid skal du bruge den? Skal du transportere 2-3 cykler eller kan du klare dig med en saksemodel?

Vælg en større og robust cykelholder, hvis du skal transportere flere cykler og du gerne vil føle dig tryg under transporten og ikke være bekymret for, at cyklerne rutsjer rundt eller ridser hinanden. Har du behov for at få adgang til bagagerummet, så er en holder med vippefunktion helt klart værd at vælge. Det er smart – uanset, hvor langt du skal køre. Husk også at kigge efter en cykelholder, som er fleksibel og kan tilpasses cykler i forskellige størrelser – og ja, så er materialet også vigtig – ser holderen ud som om, den er lavet ordentligt og kan bære noget?

Inspiration: Cykelholdere til 2 og 3 cykler

Se flere cykelholdere til anhængertrækket hos Cykelpartner.dk

 

2 gode tips til transport af cyklen

Isoleringsrør kan beskytte din cykel, når du transporterer flere cykler ad gangen.

Det er under alle omstændigheder en god idé at beskytte din cykel eller cykler, når du transporterer dem bagpå bilen. Køb nogle skumgummirør (varmeisoleringsrør) i et byggemarked og klip dem til, så de passer til din cykel og beskytter de udsatte steder.

Derudover bør du også investere i en cykellås – især hvis du skal køre langt. Så er cyklerne låst og indbyder ikke til at nogen kan løbe af med dem. Det er sket før.

Se forskellige slags kædelåse til cyklen her

Hvad siger loven?

Det er lovkrav, at når du har monteret en cykelholder/cykelstativ på dit anhængertræk, at der monteres en lygtebom med nummerplade, da cykelholderen spærrer for bilens udstyr. Den ekstra nummerplade skal du bestille online hos Skat.dk. Du kan købe en ny lygtebom til alt mellem 100 – 400 kr. Mange af de nyere cykelholdere har integreret lygtebom og det er så kun nummerpladen, du skal bestille. Bøden for at køre uden lygtebom i de tilfælde hvor cykelholderen skygger for bilens udstyr, ligger omkring 1.000 kr.

Læs mere om det lovmæssige i guiden til cykelholdere hos FDM

Når du kører i Tyskland med en cykelholder på anhængertrækket, skal du være opmærksom på, at der er skrappere regler end i Danmark. Reglen siger, at er cykelanhængeren godkendt i Danmark, så er den også lovlig for danskere at køre med i Tyskland. Om der kommer ens godkendelseskrav for cykelholdere, ved man ikke på nuværende tidspunkt.