Guide: Cykelholder til bil med anhængertræk

Billede af person med cykelholder til bil(Foto:Thule.com)
Hvad er den bedste måde at transportere sin cykel på? Med en cykelholder til anhængertrækket har du mange muligheder, og du kan transportere op til 4 cykler. Vi ser på cykelholder til bil.

I artiklen ser vi på:

Der findes mange måder at transportere sin cykel på, men cykelholderen til anhængertrækket på bilen er nok den mest populære. Her kan du hurtigt montere din cykel – og gerne op til 3, 4 eller 5 cykler uden at skulle afmontere hjul og lignende.

Cykelholderen med mange cykler er især efterspurgt, hvis man skal på ferie eller rejse længere væk, og der også skal være plads til bagage i bilen. De fleste nyere cykelholdere har en vippefunktion, som gør at det er nemt at komme i bilens bagagerum selvom cyklerne er fastgjorte på cykelholderen.

De fleste nye cykelholdere har også mulighed for individuel tilpasning, så du kan montere både små og store cykler. Cykelholdere kommer bl.a. fra Buzzrack, Thule og Atera.

Her kan du se hvordan monterer en cykelholder til bil med 4 cykler fra BuzzRack

Hvilken cykelholder har du brug for?

Når du skal ud at investere i en cykelholder, bør du lige undersøge behovet. Hvor mange cykler skal du transportere, skal du køre langt og hvor tid skal du bruge den? Skal du transportere 2-3 cykler eller kan du klare dig med en saksemodel?

Størrelse og behov

Vælg en større og robust cykelholder, hvis du skal transportere flere cykler og du gerne vil føle dig tryg under transporten og ikke være bekymret for, at cyklerne rutsjer rundt eller ridser hinanden.

Bemærk, at der er lavet særlige cykelholdere til E-cykler, da de vejer langt mere end almindelige cykler. Atera Strada E-bike cykelholderen er et eksempel herpå,

Langt de fleste modeller har vippefunktion, så du har adgang til bagagerummet. Vælg en cykelholder med vippefunktion. Det bliver du glad for i længden.

Hvilket stik kræver din bil?

Når du køber en cykelholder, så husk at checke at strøm-stikket til til din bil passer. Det er oftest et 13 polet stik der medfølger. Undersøg, hvad din bil bruger eller anskaf en adapter.

 

Inspiration: Cykelholdere til 2 og 3 cykler

Se flere cykelholdere til anhængertræk hos Cykelpartner.dk

Sikkerhed under transport af cyklen

Isoleringsrør kan beskytte din cykel, når du transporterer flere cykler ad gangen.

Det er en god idé at beskytte din cykel eller cykler, når du transporterer dem bagpå bilen. Køb nogle skumgummirør (varmeisoleringsrør) i et byggemarked og klip dem til, så de passer til din cykel og beskytter de udsatte steder.

Undgå at din cykelholder og cykler bliver stjålet. De fleste holderen fås med nøgle, så de kan låses fast til bilen, ligesom cyklerne kan låses fast til holderen.

Invester også i en godkendt cykellås – gerne en kædelås. Så er cyklerne låst og indbyder ikke til at nogen kan løbe af med dem. Se forskellige slags kædelåse til cykler her

Hvad med nummerplade og lygtebom?

Det er lovkrav, at når du har monteret en cykelholder/cykelstativ på dit anhængertræk, at der monteres en lygtebom med nummerplade, da cykelholderen spærrer for bilens udstyr.

Den ekstra nummerplade skal du bestille online hos Skat.dk. Du kan købe en ny lygtebom til alt mellem 100 – 400 kr.

Mange af de nyere cykelholdere har integreret lygtebom og det er så kun nummerpladen, du skal bestille. Bøden for at køre uden lygtebom i de tilfælde hvor cykelholderen skygger for bilens udstyr, ligger omkring 1.000 kr. Læs mere om det lovmæssige i guiden til cykelholdere hos FDM

Når du kører i Tyskland med en cykelholder på anhængertrækket, skal du være opmærksom på, at der er skrappere regler end i Danmark. Reglen siger, at er cykelanhængeren godkendt i Danmark, så er den også lovlig for danskere at køre med i Tyskland. Om der kommer ens godkendelseskrav for cykelholdere, vides ikke på nuværende tidspunkt.