Energibarer og energi til cykling

Energibarer og energi til cykling
14 votes, 4.64 avg. rating (87% score)

energibarHvad får du ud af at bruge energiprodukter, når du cykler? Denne artikel vil give dig et lille indblik i de mest anvendte energiprodukter til motionscykling og fortælle dig lidt om, hvordan de kan forbedre din ydeevne på cyklen.

Cykling er en motionsform, som forbrænder mange kalorier og kræver et højt energiniveau. Når du cykler har din krop brug for energi og væske – især, når du kører langt eller træner i højt pulsområde.

En måde at give din krop den energi, den har brug for kan være gennem:

Der er altid en diskussion om, hvorvidt energibarer virker eller ej. Energiprodukter sørger bl.a. for at opretholde din væskebalance, give dig ekstra proteiner og kulhydrater og i det store hele give en positiv effekt på din ydeevne. Men effekten vil altid afhænge, af hvem du er og hvilket produkt, du bruger.

Energi cykling

Mange cykelmotionister har desværre lidt tilbøjelighed til at indtage alt for mange energibarer både før, under og efter løb, ligesom mange forveksler energibarer med mad og fast føde. Energibarer kan ikke gøre det ud for et velnærende måltid fyldt med kulhydrater før, du skal træne eller køre et løb.

Hvad kan energiprodukter?

Der findes et hav af energiprodukter indenfor cykling og triathlon. Men det er vigtigt, at du finder nogle produkter, som kan give dig den ønskede mængde energi på en effektiv måde, noget som du synes smager godt og som selvfølgelig er til at betale sig fra. Her er det nødvendigt at prøve sig lidt frem.

Energibarer til cykling og løb

barSportsBaren fra High5 har et højt energiindhold og et lavt fedtindhold. Energibareren har chokoladeovertræk, som gør den ekstra lækker og spiselig. Sammensætningen af hurtigt og langsomt optagelige kulhydrater gør, at du hurtigt efter indtagelse kan få øget energi og de langsomt optagelige kulhydrater sørger efterfølgende for en konstant tilførelse af energi. Energibarer koster mellem 10-15 kroner stykket. det kan betale sig at prøve forskellige varianter, og finde det dom passer til din smag og giver dig det boost, du har brug for.

Se hvad energibarer koster på nettet

 

Eksempler på energibarer

Her har vi samlet et udsnit af energibarer, som er velegent til træning og cykelløb

 

Energidrik / Energipulver til cykling og løb

energiFor at din krop kan yde det optimale under træning og konkurrence, skal den have kulhydrater. Energidrik maksimerer din kulhydratoptagelse og minimerer samtidig din dehydrering. High 5 Energy Source er ideel til både træning og konkurrencer, hvad enten man er cykelmotionist eller professionel. High5 produkterne bruges dagligt af det danske cykellandshold og CULT Energy Vital Water til både træning og konkurrence. Afhængig af mængden koster energipulver fra 100 kroner og opefter.

Se hvad energipulver koster på nettet

 

Eksempler på energipulver og energidrik

Her har vi samlet noget energipulver og energidrik, som du kan bruge til træning og cykelløb

Energi gel til cykling og løb

gelGel er et energiprodukt, som skal tilføre dig energi på en enkelt, let og effektiv måde. Gel kommer i mange smagsvarianter, men mange sværger til citronsmag. High 5 EnergyGel er nok den mest kendte af dem alle, og særligt for sin gode smag og konsistens, som gør den velegnet til at indtage, under såvel træning som konkurrence. High 5 EnergyGel bruges både af cykelryttere, løbere og andre triatleter. Energi gel koster omkring 7 kroner stykket.


Se hvad energigel koster online

 

Eksempler på energi gel

Her har vi samlet et udsnit af energi gels, som er velegent til både træning og cykelløb

Hvornår skal du bruge energiprodukter?

Personligt bruger jeg de tre typer energiprodukter på længere træningsture (+80 kilometer) og under løb. Ofte medbringer jeg et par energi gels, en protein- eller muslibar og to flasker, hvor den ene er med vand og den anden energidrik.

Det er med til at optimere min udholdenhed og giver mig kulhydrater og salt undervejs. Salt hjælper til, at væsken optages hurtigere. Vær opmærksom på, at ved aktiviteter med en varighed over tre timer, er det vigtigt også at indtage salt undervejs. Derfor skal du vælge energidrik i stedet for saftevand, da den har lavere procent af kulhydrater og også indeholder elektrolytter.