Energibarer og energiprodukter til cykling

Billede af energibarerHvad får du ud af at bruge energiprodukter, når du cykler? Denne artikel giver dig et lille indblik i energibarer og energiprodukter til cykling.

Cykling er en motionsform, som forbrænder mange kalorier og kræver et højt energiniveau. Når du cykler har din krop brug for energi og væske. En måde at give din krop den energi, den har brug for kan være gennem:

Virker energibarer og energiprodukter?

Energiprodukter sørger bl.a. for at opretholde din væskebalance, give dig ekstra proteiner og kulhydrater og i det store hele give en positiv effekt på din ydeevne. Men effekten vil altid afhænge, af hvem du er og hvilket produkt, du bruger.

Energiprodukter skal bruges rigtigt. En del cykelmotionister har tilbøjelighed til at indtage for mange energibarer før, under og efter løb, ligesom mange forveksler energibarer med mad og fast føde. Energibarer kan ikke gøre det ud for et velnærende måltid fyldt med kulhydrater.

Hvad kan energibarer?

Der findes et hav af energiprodukter indenfor cykling og triathlon. Det er vigtigt, at du finder nogle energiprodukter, som kan give dig den ønskede mængde energi på en effektiv måde.

Sportsbaren fra High5 har et højt energiindhold og et lavt fedtindhold. Energibareren har chokoladeovertræk, som gør den ekstra lækker og spiselig. Sammensætningen af hurtigt og langsomt optagelige kulhydrater gør, at du hurtigt efter indtagelse kan få øget energi og de langsomt optagelige kulhydrater sørger efterfølgende for en konstant tilførelse af energi.

En energibarer koster mellem 10-15 kroner stykket. Det kan betale sig at prøve forskellige varianter, så du får et produkt, som passer til din smag og giver det boost, du har brug for.

Se mere end 20 forskellige energibarer fra cykelpartner.dk

 

Energidrik / Energipulver til cykling og løb

For at din krop kan yde det optimale under træning og konkurrence, skal den have kulhydrater. Energidrik maksimerer din kulhydratoptagelse og minimerer samtidig din dehydrering.

High 5 Energy Source er ideel til både træning og konkurrencer, hvad enten man er cykelmotionist eller professionel. High5 produkterne bruges af rigtigt mange motionister og atleter.


Energi gel til cykling og løb

Gel er et energiprodukt, som skal tilføre dig energi på en enkelt, let og effektiv måde. Gel kommer i mange smagsvarianter, men mange sværger til citronsmag.

High 5 EnergyGel er nok den mest kendte af dem alle, og særligt for sin gode smag og konsistens, som gør den velegnet til at indtage, under såvel træning som konkurrence. High 5 EnergyGel bruges både af cykelryttere, løbere og andre triatleter.

High5 EnergyGel - Banan 40 gram
Pris:
7,00  

» Læs mere

High5 Energi gel er sammensat efter studier om, hvordan kroppen bedst optager energi, så mixet af kulhydrater bliver optimal. Desuden er High...

High5 EnergyGel - Citrus 40 gram
Pris:
7,00  

» Læs mere

Energi gel med citrus/citron smag. High 5 Energi gel er bredt anerkendt for sin gode smag og konsistens, som gør den velegnet til, at indtag...

High5 EnergyGel - Sommerfrugt 40 gram
Pris:
8,00  

» Læs mere

Disse energi-Gel fra High 5 er med sommerfrugtsmag. Energi-Gels fra High 5 er bredt anerkendt for sin gode smag og konsistens, der gør den v...

High5 Energy Gel Aqua Caffeine - Citrus 60 ml - 30 mg koffein
Pris:
8,00  

» Læs mere

Isogel+ citrus er som de andre isogels; nem at sluge og kræver ikke ekstra vand. Desuden har gelen tilsat koffein, hvilket skærper opm&...

Hvornår skal du bruge energiprodukter?

Personligt bruger jeg de tre typer energiprodukter på længere træningsture (+80 kilometer) og under løb. Ofte medbringer jeg et par energi gels, en protein- eller muslibar og to flasker, hvor den ene er med vand og den anden energidrik.

Det er med til at optimere min udholdenhed og giver mig kulhydrater og salt undervejs. Salt hjælper til, at væsken optages hurtigere. Vær opmærksom på, at ved aktiviteter med en varighed over tre timer, er det vigtigt også at indtage salt undervejs.

Derfor skal du vælge energidrik i stedet for saftevand, da den har lavere procent af kulhydrater og også indeholder elektrolytter.