Buksefedt til cykling – Find det bedste i guiden her

Buksefedt til cykling – Find det bedste i guiden her
21 votes, 3.76 avg. rating (76% score)

asbksfdt

Buksefedt og andre “smøremidler” er hyppigt anvendt i cykelsporten til at lindre ømhed og smerter. Buksefedt har en masse gode egenskaber og kan også reducere friktion og holde din hud køligere. I denne artikel skal vi se lidt nærmere på buksefedt og plejemidler

I artiklen ser vi på:

Hvorfor og hvornår skab man bruge buksefedt?

Buksefedt bruges som regel for at undgå eller lindre en ømhed, som er kommet via cykling. Årsagen til ømheden bagi kan have flere årsager – læs artiklen om emnet her og bliv klogere.

Om du er supermotionist eller bare begynder, så er det en god idé at bruge buksefedt, hvis du skal cykle ture af flere timers varighed. Buksefedt kan både bruges, hvis du vil forebygge eller allerede har fået rødmen og ubehag. Buksefedt kan selvfølgelig bruges, når du kører racercykel, mountainbike eller dyrker spinning.

Buksefedt bruges som regel før hver træningstur. Det er forskelligt, hvordan nogen bruger det. Nogen vælger at smøre både puden i bukserne og understellet ind i fedt, mens andre kun smører selve puden ind. Find ud af hvad der virker for dig ved at eksperimentere. Sørg for at finde noget buksefedt, som du kan vaske ud, og som ikke ødelægger dine dyre cykelbukser.

Buksefedt fra Assos

Assos buksefedt anses af mange cykelryttere for den bedste buksefedt på markedet. Cremen er let at påsmøre, den reducerer friktion og holder din hud køligere. Har du i forvejen ømme eller røde steder, forhindrer buksefedten inflammation og så har den desuden antibakterielle egenskaber. Cremen fra Assos roses også for sin evne til at nedkøle og dulme ømhed.

buksefedtAssos buksefedt. Nok den bedste på markedet.
Nem at håndtere og påføre, og så holder den din hud kølig.

Assos buksefedt. Set hos Cykelpartner til 115 kroner


15 eksempler på buksefedt og plejemidler til cykling

Her har vi samlet nogle af de gængse plejeprodukter til før og efter cykling.

Sådan bruger du buksefedt

Buksefedt bruges som regel før en træningstur. Påfør en god klat direkte på huden (undgå de intime områder) og tag dine cykelbukser på. Mange vælger både at påføre det i mellemkødet og på puden i cykelbukserne. Du kan også påføre buksefedt i dine cykelbukser efter vask. Det opretholder elasticiteten i buksernes pude og bibeholder den antibakterielle effekt. Find ud af hvad der virker for dig ved at eksperimentere.

Sørg for at finde noget buksefedt, som du kan vaske ud, og som ikke ødelægger dine dyre cykelbukser. Med andre ord, udpeg dig et nogle bukser til buksefedt, og brug det i dem, mens du finder ud af, hvad der fungerer for dig. Assos har selv udviklet et specialvaskemiddel, som kan hjælpe dig med at vaske fedtet ud af dine cykelbukser.