Buksefedt og creme til damer – se hvad du skal gå efter

Buksefedt creme dame

Har du ondt bagi, eller er du generet af irritation og kløe i mellemkødet, når du cykler eller har cyklet? I denne artikel ser vi på buksefedt og creme til damer – til brug på racercykel, mountainbike og spinning.

Buksefedt til damer – hvad er det?

Buksefedt til damer er kendetegnet som antibakteriel, at indeholde naturlige ingredienser og så har flere produkter en særlig pH-værdi til kvinder. Vil du gerne forebygge, eller oplever du ømhed i mellemkødet kan buksefedt forhindre inflammation  – dvs. siddesår og hudirritationer som opstår af friktion mellem krop, sved og cykelbukser.

Billede af buksefedt til damerChamois creme fra Assos – buksefedt specialdesignet til kvindes fysik.
Buksefedten smøres på huden og puden i cykelbukserne, før du skal cykle.

Der kan være mange grund til, at du oplever ømhed i de nedre regioner, når du cykler. Det kan skyldes indstilling af sadel, dårlig hygiejne i cykelbukserne, manglende pude og meget andet. Det er en god idé at undersøge, hvorfor irritationen opstår.

Bliv klogere i artiklen ‘Får du ondt i numsen når du cykler?’

Assos Chamois Creme Woman - Buksefedt til damer - 75 ml
Pris: 85,00  
Assos Chamois Creme Woman - Buksefedt til damer - 75 ml
Pris: 85,00  
Morgan Blue Lady Chamois - Buksefedt til kvinder - 200 ml.
Pris: 89,00  
Chamois Buttr Her´s - Buksefedt til kvinder - 235 ml
Pris: 139,00  

Hvornår bør du bruge buksefedt og creme?

Det er forskelligt om man bruger buksefedt eller ej. Buksefedt kan både bruges, hvis du vil forebygge eller allerede har fået rødmen og ubehag. Det er en god ide at bruge buksefedt, når du vil cykle længere ture af mere end en timers varighed. Det afhænger selvfølgelig af den situation, du er i.

Buksefedt kan bruges når du kører racercykel, mountainbike eller dyrker spinning. Buksefedt bruges før hver træningstur. Det er en god idé at give puden i cykelbukserne et tyndt lag og derefter de nedre regioner. Find ud af hvad der virker for dig.

Et godt tip: Sørg for at finde noget buksefedt, som du kan vaske ud, og som ikke ødelægger dine dyre cykelbukser.

Se cykelbukser til damer til landevej, mtb og spinning

Hvordan bruger du buksefedt?

1. Når du skal påføre buksefedt på huden, så gør det på de områder, hvor du oplever rødme, sår og irritation.

2. Mange vælger at påføre cremen på puden af bukserne – ikke på huden. Når du påfører det på cykelbukserne, så gør det ikke på hele puden, men der hvor dit mellemkød er mest i kontakt med puden, og hvor der finder mest friktion sted (Bukser og hud glider mod hinanden).

3. Du kan eksperimentere lidt med, hvor meget du skal bruge ad gangen. Husk at bruge noget vaskemiddel, som kan vaske cremen ud af bukserne igen.

Creme til efter cykelturen

Mange kvinder bruger også en creme til at påsmøre efter cykelturen. Cremen er velegnet til dig, som allerede har fået ondt. Du kan bruge cremen, når du har været i bad. Den vedligeholder huden og mindske risikoen for overbelastning af huden i lysken.