Mtb baggy shorts til damer – Guide til at finde de rigtige

Billede af kvinde der cykler mountainbike iført baggy shortsMtb shorts eller “Baggy shorts” i folkemunde fås til både kvinder og mænd. I denne artikel får du et par tips til, hvad du skal lægge mærke til, når du leder efter mtb shorts til damer.

Leder du efter baggys til herrer? Læs artiklen her

Stilen er afslappet og casual, når man cruiser ned af sporet i et par baggys. Og det er ikke uden grund. Shortsene er giver dig god bevægelighed, da de er lavet i et elastisk materiale, som tilpasser sig din siddestilling på cyklen. Ja, og så beskytter de dig mod mudder, grene og vand og langt mere robuste end de tynde cykelbukser i lycra.

Hvad skal du kigge efter?

Pasform og design

Baggys til damer er designet efter kvindens former og ergonomi. Shortsene er løstsiddende og komfortable. Materialet er kraftigt og slidstærkt og langt de fleste modeller har et bælte eller andre justeringsmuligheder med omkring livet, så de kan tilpasses din talje.

Stoffet bør være åndbart og vandafvisende, og du kan med fordel finde nogen med yderligere ventiliationsmuligheder, så du kan ånde i dem på en varm sommerdag. Baggys er generelt en enkel buks, men mange modeller har en enkelt eller flere lomme placeret enten bagpå eller i siderne.

Det kan være rart at gemme mindre genstande i bukserne, men mange foretrækker egentlig at opbevare deres ting i rygsækken eller i ryglommen, så det er af vejen.

Læs mere om rygsække til mountainbike i artiklen her

Særligt baggys til damer fås i en del flere farver end til mændene. Vær opmærksom på, at shortsene gerne må have nogle refleksive detaljer eller farver, som kan øge din synlighed og dermed din sikkerhed i skoven.

Billede af 3 baggy shorts

Hvor kan du købe baggy shorts til mtb på nettet?

Wiggle Mere end 60 forskellige baggys – hurtig levering
Cykelpartner Dansk webshop – stort udvalg i cykelshorts og baggys

 

Mtb baggy shorts: Materiale og holdbarhed

Sørg for at vælge nogle baggys som er lavet i kraftigt materiale – ikke for stift, men stadig holdbart, så det ikke hæmmer bevægeligheden. Mange shorts er lavet i 4-vejs strækstof, som tåler lidt af hvert. Nogle modeller har et ekstra beskyttende lang på bagen, hvilket kan være en fordel. Vær opmærksom på, at stof, lynlåse, knapper, spænder m.m. skal være af ordentlig kvalitet. Dine baggys skal kunne tåle mange ture i vaskemaskinen.

Pude/ indlæg i bukserne eller ej?

Baggy shorts kommer enten med og uden indlæg (pude), og det er forskelligt, hvad folk foretrækker. Hør dig lidt omkring og spørg en veninde.

Baggys med indlæg har et par indbyggede indershorts hvorpå puden sidder syet på – ganske som et par almindelige cykelshorts. Indershorts er ofte aftagelige, så de er nemme at vaske. Er du til indbygget pude, bør du sikre dig, at indershortsene er af god kvalitet og puden ligeså.

Et par billige indershortsene kan med tiden miste deres fleksibilitet i stoffet, hvilket kan resultere i, at indlægget ikke sidder ordentligt, når du cykler eller en billig pude kan helt miste sin støtteevne.

Mange kører med shorts uden indlæg og har så bare deres almindelige cykelbukser indenunder. Det er nemt og ofte den billigste løsning, og så kan du have dine favoritcykelbukser på indenunder. Det fungerer godt det meste af året, men på varme dage kan det blive for varmt.

Læs mere om cykelbukser til damer i denne artikel og bliv inspireret