Cykeltøj til vinter – Klæd dig rigtigt på

vtVinteren er over os, og mange vælger at trodse kulden og cykle i skoven eller landevejen. Cykling om vinteren kræver den rette påklædning. I denne artikel finder du inspiration til cykeltøj til vinter til mtb og racercykel.

Cykeltøj til vinter – både inderst og yderst

Et vintersæt med jakke/ langærmet trøje og et par gode lange bukser er en god investering, hvis du påtænker at køre i skoven eller på landevejen vinteren over. Se f.eks. efter mærkerne Astral, Trimtex, X-treme. Det er også en god idé at kaste penge efter noget godt svedundertøj, som kan sikre, at dit basislag er på plads, så sveden kan blive transporteret væk fra din krop, og du ikke kommer til at fryse. Se svedundertøj fra Cykelpartner.dk

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Priser og størrelser

Du skal regne med at et vintertøj, handsker og fodtøj koster lidt ekstra. Til gengæld kan du bruge det i mange år, og investerer du i kvalitet, kan du være sikker på, at du kan holde varmen på cyklen, selv når det bliver rigtigt koldt. Køb ikke dit vintertøj for småt. Der må gerne være plads til at du kan tage en ekstra trøje på, et par tykke sokker eller uldhandsker på indenunder.

Læs også artiklen vintercykeltøj til damer – hold varmen på mtb

Hold hoved, hænder og fødder varme

halsedisse

En varm halsedisse fra Gribgrap

Husk at de mest udsatte områder: Hoved, hænder og fødder, skal holdes varme og tørre. Når det gælder hovedet, så brug en hue under cykelhjelmen. Enten en hue eller elefanthue som passer til din cykelhjelm. Husk også halsedissen – den er helt essentiel, fordi den beskytter din hals mod kulde og vind.

Kolde fingre kan spolere en god tur i skoven, så køb nogle gode vinterhandsker. Køb dem i en størrelse, så der er plads til et par ekstra tynde uld finger-vanter indenunder, og vær opmærksom på, at handsken er designet således, at du kan skifte gear og bremse. Det er desuden helt essentielt, at handsken har gelpuder, som giver god komfort og absorberer stød.

Se artiklen om vinter-cykelhandsker til vinter

For mange af os er kolde fødder en dræber! Brug enten vinterstøvler eller tykke skoovertræk, så dine fødder kan holde sig varme og tørre under hele turen. Du kan godt køre med tykke strømper og skoovertræk hen over vinteren, men når sneen og minusgraderne tager til, investerer mange i et par gode vinterstøvler, så du kan holde varmen og samtidig bevæge tæerne og få støtte omkring fod og ankel.

Inspiration: Cykeltøj til vinter

Cykeljakke og varme cykeltrøjer

En god cykeljakke er produceret i polyester og designet med vind- og vandtætte materialer, så jakken også kan bruges både i efterår og vinter. Mange jakker har en inderside i fleece, og designet er i klare farver eller neon, så du er nem at se i det dårlige vejr i skoven og på landevejen. De fleste jakker refleksstriber for og bag. Læg for øvrigt mærke til om jakken har en høj hals, lommer bagpå og foran.

Se flere cykeljakker til vinter her

Lange vintercykelbukser

Lange bukser til cykling om vinteren har et vindtæt og vandafvisende lag i fronten, så du kan holde kulde og fugten ude. Bukserne bør være forret med fleece på indersiden, og check om der er silikone-kant, så de ikke kravler op. Desuden bør der være lynlås i bunden, så de er nemme at tage af og på.

 lange-cykelbukser-vinter

Cykelhandsker til vinter

Kolde fingre spolerer en god tur i skoven eller på landevejen. Så køb ikke de billigste vinterhandsker. Gode vinterhandsker udemærker sig ved, at de er vand- og vindtætte og holder kulden langt væk. Samtidig er det en fordel, de er åndbare, så dine hænder ikke bliver fugtige og klamme inde i handsken. Handsken med “Tre fingre” giver et godt greb om styret og gør det nemt at skifte gear, samtidig med, at du kan holde varmen.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Læs også ‘Cykelhandsker til vinter – hold varmen på mtb og racer’

 

Vinter cykelsko og mountainbikestøvler

Kører du mountainbike året rundt, ved du, at et af de steder man først kommer til at fryse efter nogen tid på cyklen, er om fødderne. Mountainbikestøvler er lavet i vindtætte og vandafvisende materialer, mens indersiden på de fleste støvler er lavet i fleece, så fødderne holdes varme og tørre. Godt fodtøj spiller en afgørende betydning for om din mountainbiketur i skoven bliver god eller dårlig.

Se flere vintercykelsko i artiklen her

 

Svedundertrøjer med lange ærmer

Langærmet svedbluse er sagen, når du cykler om vinteren. Mange modeller har vindstop på forsiden, og en høj hals. Svedtrøjer er lavet af mikrofiber, som giver den en høj isolerende evne, der er mere isolerende end uld. Mange modeller har en unik pasform og unik komfort.

Læs artiklen ‘Svedundertrøjer til damer til cykling og løb’