Cykelhjelm til racercykel – Find de bedste her

cykelhjelme-racercykelMed en god cykelhjelm til racercykel kan du skille dig ud på landevejen, øge din aerodynamik og din sikkerhed. I denne artikel ser vi på, hvad du skal kigge på, hvad du skal kigge efter, når du skal have ny hjelm til racercykel.

I artiklen ser vi på:

Hvilken hjelm skal du gå efter?

Cykelhjelmens skal først og fremmest beskytte dit hoved ved styrt eller sammenstød. Langt de fleste cykelhjelme løser den sikkerhedsmæssige opgave, da de er godkendt under EU-standard. Så det næste du egentlig skal koncentrere dig om er at vælge en hjelm, der sidder godt på hovedet og klæder dig.

Leder du efter cykelhjelme til kvinder? Se cykelhjelme hos cykelhjelm.dk

Mange hjelme kommer med mærket MIPS, som står for ”Multi directional impact protection system”. På jysk betyder det, at hjelmens inderkonstruktion er en bevægelig skal, der er konstrueret så den beskytter dit hoved mod stød fra alle sider, hvilket især skal mindske risikoen for hjernerystelse. Det er fornuftigt at investere i en hjelm med MIPS. Se cykelhjelme med MIPS her


Cykelhjelme finder du i mange forskellige designs, og inden for cykling på landevej, er udvalget forskelligt. De seneste år er aero-hjelme slået igennem, og ikke uden grund, da de er med til at øge aerodynamikken og dermed din gennemsnitsfart.

I cykelverden er hjelmen også gået fra at være et nødvendigt onde til at noget, som kan fortælle hvad du er for en ryttertype og en måde at skille dig ud på. Når du skal vælge cykelhjelm, er det derfor ikke ligegyldigt, hvilken du hjelm, du vælger.

Når du skal vælge den rigtige cykelhjelm
  • Pasform, komfort og indstillingsmuligheder
  • Udseende – farve og udformning
  • Ventilation
  • Kvalitet og holdbarhed
  • Sikkerhed og evnen til at beskytte dit hoved. Gå efter MIPS
  • Hjelmens vægt
  • Vælg en hjelm som er CE godkendt

Inspiration: Cykelhjelm til racercykel

Her kan du se nogle af de nyeste cykelhjelme fra bl.a. Abus, Bell, Rudy Project og Scott

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Vil du se flere cykelhjelme til racercykel?

Hjelmens pasform og justeringsmuligheder

Det er med cykelhjelme, som så meget andet, at pris og kvalitet følges ad. Ofte kan du hurtigt mærke og se forskel på cykelhjelme, når du kigger ordentlig efter.  Selve hjelmens inder-skald er ofte den samme tykkelse m.m. da alle hjelme er underlagt samme krav for at blive EU-godkendt.

Men nogle af de åbenlyse ting, du bør være opmærksom på er selve hjelmens udformning og inderhjelmens opbygning. Er det en MIPS hjelm og hvordan de absorberende puder? Er det muligt at justere hjelmens omkreds, stropper, lukkemekanismer m.m. Det er disse parametre, som sikrer dig, at du finder en hjelm som passer dig.

Cykeljkelm - puder og justering

Hjelmen til venstre har en solid inderhjelm med b.la. nogle gode puder, der giver komfort og god pasform. I hjelmen til højre har man sparet på puderne, og der er risiko for at de falder af eller bliver opløst efter nogen tid af svedpåvirkning.

Cykler du hele året ved du, at det er vigtigt at have en cykelhjelm, som kan indstilles og justeres, så du kan have hue eller lign. Indenunder. Med andre ord: Vælg en hjelm med en god solid inderhjelm, som også giver dig mulighed for at justere i både omkreds og højde m.m.

Danmarks Cykelistforbund har også givet et bud på, hvordan du finder den rigtige cykelhjelm

Find en cykelhjelm der passer

 

Filmen her understøtter denne artikel godt og kan give dig et indtryk af, hvilke ting du skal kigge efter, når du er på jagt efter din nye cykelhjelm. Filmen er på engelsk.