Retro damecykel med kurv – Til studie, arbejde og fritid

Retro Damecykel med kurvDamecykel med kurv, retro damecykel eller bedstemorcykel? I denne artikel ser vi på de populære, stilfulde damecykler til dig, som både vil skille dig ud i bybilledet og have en praktisk og robust cykel til studie, arbejde eller bare hverdagsbrug.

Retro damecyklen bygger på en 100 år gammel cykeltradition, hvor man byggede cykler med fokus på anvendelighed, komfort, stil og holdbarhed. Den moderne retro damecykel anno 2020 er på flere områder blevet bragt op til nutidens standard, men komforten og det originale og unikke design bevaret.

Når det kommer til retrocykler, kan du få mange forskellige modeller – fra de traditionelle til de moderne modeller, hvor man henter inspiration fra nutidens sportscykler. Det gør det muligt for dig at finde en retrocykel, som passer til dine behov.

Prisen på en ordentlig damecykel ligger på omkring 3500 – 9000 kr. Du kan ofte spare penge ved at købe cyklen på nettet hos eks. Cykelexperten, hvor du finder damecykler i samme kvalitet og med samme garanti som i cykelforretningen. Læs mere afsnittet i slutningen af artiklen.

 

Retrocykel kontra den almindelige damecykel

Retrocyklen adskiller sig fra en almindelige damecykel på flere måder. Når det handler om cyklens geometri er cyklens stel kraftigt og bygget så du sidder komfortabelt og ret op på sædet. Mange cykler har også det, som hedder en lav indstigning, så de er lette at komme på.

Cyklens styr er ergonomisk med gode greb / håndtag, som er tilpasset håndens ergonomi. På mange modeller kan du indstille vinklen på cyklens frempind, så styret passer lige præcis til dig.

 

Her finder du klassiske og retrocykler på nettet

Klassiske cykler fra bl.a. Batavus
Cykelpartner Mindre udvag af klassiske damecykler
Cykelexperten Retrocykler fra Kildemoes, Gazelle, Centurion m.fl.

 

Langt de fleste cykler er udstyret med 3, 5 eller 7 gear, og det er som udgangspunkt standard, at cyklen har fodbremse og forbremse. Hjul og dæk er brede, så cyklen ligger godt på vejen.

I modsætning til andre damecykler er bagagebærer obligatorisk ligesom nogle modeller kommer med cykelkurv, hvor du kan have indkøbsposen eller rygsæk. Der er også modeller, som leveres med cykelpumpe, cykellygter, støtteben og lås.

Damecykel med kurv – bare som el-cykel?

Det er værd at overveje at investere i en el-damecykel. Der findes ikke så mange af de helt traditionelle retro-elcykler, men du kan finde nogen, som er tro mod traditionen, og som ligner godt.

De seneste år er el-cyklen blevet meget populær for både mænd og kvinder, som enten skal cykle langt, bor i kuperede byområder eller som har brug for den ekstra motorkraft el-cyklen giver. Ja, og så er el-cyklen et godt og miljørigtigt alternativ til bilen eller bil nummer to.

Læs vores guide til hvordan du vælger den rigtige elcykel

Elcyklen ligger i en anden prisklasse end den traditionelle cykel, og der er også en verden til forskel. Er du interesseret i at vide mere, kan du med fordel læse mere om Kildemoes El-cykler eller læse mere om elcykler hos Dansk Cykelist forbund.

Kan det betale sig at købe en retro damecykel på nettet?

Svaret er ja, hvis du ved, hvad du er ude efter. På nettet finder du ofte damecykler, som er billigere ligesom udvalget som regel også er større. Det er ikke noget problem at finde din størrelse, da webshoppen oftest har en størrelsesguide. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive, så du kan finde den mountainbike, der passer til dig, så du får størst mulig glæde af den.

De fleste danske webshops med respekt for sig selv, ved at glade og tilfredse kunder betyder alt. Hos de fleste webshops kan du forvente at din damecykel leveres samlet, og at der er ordentlige garantiforhold og gratis support, hvis du har spørgsmål.

Tilbagelevering af din vare er heller ikke et problem, når bare du overholder de gældende regler om fortrydelsesret. Når du har fundet den retro damecykel, du vil have, er det en god idé at undersøge levering, garanti og fortrydelsesret.