Minipumper til mountainbike og racercykel

Minipumper til mountainbike og racercykel
14 votes, 3.71 avg. rating (76% score)

mini-luftEn cykelpumpe er uundværlig når du cykler – uanset om du har tænkt dig at køre 20 eller 60 kilometer. I denne artikel skal vi se på minipumper til mountainbike og racercykel.

I artiklen ser vi på:

De fleste minipumper som findes på markedet er små og nemme at have med. Minipumpen har et mindre luftkammer og det siger sig selv, at du er tvunget til at lægge mere arbejde i, for at få pumpet din slange.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

De fleste minipumper kommer med en adapter til auto- og racerventil og en låsemekanisme, som gør at pumpen og ventil er koblet sammen, mens du pumper. Nogle pumper er også udstyret med en trykmåler, men det er ikke standard. Prislejet på en minipumpe ligger fra omkring 50 kroner til 500 kroner.

Hvilken minipumpe skal du gå efter?

Minipumpen skal være lille, let og så skal den kunne gøre arbejdet, når du står i vejsiden og skifter cykelslange, når kammeraterne står og venter eller er kørt. Pumpen skal kunne monteres på din cykel eller også skal du vælge en model, som kan være i ryglommen eller i din sadeltaske. Det er en god idé at investere i en sadeltaske, hvor du kan gemme kreditkort, ekstra slange m.m. af vejen.

Hvad skal du kigge efter, når du skal vælge en minipumpe?
  • Vægt
  • Materiale
  • Ventil – passer pumpen til de fleste ventiler?
  • Ydeevne og ergonomi – hvordan er pumpen at håndtere
  • Størrelse
  • Låsemekanisme (pumpen skal kunne kobles fast til ventiler)
  • Mulighed for montering på cyklen. Undgå at køre rundt med pumpen i baglommen

Inspiration: 8 forskellige minipumper

Se flere minipumper til racercykel og mtb

Montering af minipumpen

Mange vælger at opbevare cykelpumpen i ryglommerne på cykeltrøjen eller vesten, og i langt de fleste tilfælde er det fint. Desværre har flere også oplevet, at pumpen er gledet ud af lommen efter en vild tur på mountainbike i skoven, og det er kedeligt at miste sin pumpe.

På landevejen er det set, at pumpen og spidse genstande i baglommen har voldt skade på ryttere, som har været involveret i et styrt og uheldigvis er landet på ryggen. Derfor bør du gå efter en pumpe med et beslag, så pumpen kan monteres på cyklen, så den ikke generer dig, mens du cykler. Personligt vil jeg helst undgå at have alt for meget i ryglommerne, og gemmer det gerne i min sadeltakse.

Sådan monterer du din minipumpe på cyklen

De pumper, som er præsenteret i denne artikel giver allesammen mulighed for, at du kan montere dem på din mountainbike på en sikker og smart måde. Se her hvordan du monterer din pumpe på din mountainbike.