Regntøj til cykling på job og i hverdagen

Regntøj til cyklingI Danmark er regn en del af  vores hverdag – også i sommerhalvåret. Leder du efter regntøj til cykling til arbejde, skole eller uddannelse? I denne artikel skal vi se, hvordan du kan holde dig tør på din cykeltur.

I artiklen ser vi på:

2015 blev det næstvådeste år – siden man begyndte at måle nedbør i 1874 – med masser af regn og nedbør. Vil du være tør, når du cykler i regnvejr, kræver det noget ordentligt regntøj.

Som så meget andet, fås regntøj i forskellig kvalitet og priser. Du kan finde et ok regnsæt til omkring 500 – 600 kroner, mens de gode sæt ofte ligger omkring 1000 – 1900 kroner for jakke og bukser.

Hvilket regnsæt har du brug for?

Inden du køber det første og bedste regnsæt, bør du stille sig selv følgende spørgsmål:  Hvor tit skal du bruge det, og er det nødvendigt, at det holder vandet 100% ude?

Cykler du langt, og skal det være åndbart? Har du krav til pasform, funktion og holdbarhed? Vær opmærksom på at få et regnsæt med et højt vandsøjletryk.

Vandtæthed og regntøj

Den evne regntøj har til at afvise vand kalder vi for ’vandtæthed’. Evnen måles i en enhed, som hedder søjletryk (måles i millimeter), som er udtrykket for, hvor meget vand der skal til for at trænge igennem den vandafvisende membran, som sidder i regntøjet.

Man siger, at skal du have regntøj til almindelig cykling over kortere distancer, bør du gå efter regntøj med mindst 500 mm. Cykler du i flere timer og i al slags regn, bør du gå efter regntøj med betydelig højere søjletryk på omkring de 5000 mm og op efter.

Læs også artiklen “Regnjakker til cykling”

Inspiration: Regntøj til hverdagscykling

Når du skal købe regntøj til cykling:
  • Det skal kunne holde vandet ude. Vær opmærksom på regntøjets søjletryk.
  • Det må ikke fylde for meget
  • Det skal være nemt at iføre sig
  • Det bør være åndbart eller have ventilationshuller
  • Du skal kunne bevæge dig / cykle i det
  • Har det velcrolukning?
  • Det bør have vandtætte lynlåse og tapede sømme
  • Det er en fordel, det har en synlig farve, så du bedre kan blive set