Regnjakker til cykling

Billede af person der cykler i regnvejrÅn nej det regner, og du er på cykel. Søger du inspiration til køb af en regnjakke til cykling på landevej eller i skoven? Her ser vi på hvad, du bør være opmærksom på, når du skal købe en cykelregnjakke, som kan holde dig tør på din cykeltur.

I artiklen skal vi se på:

Vi danske cykelmotionister er begunstiget med utroligt meget nedbør. Derfor er en god regnjakke til cykling er nødvendig. Mange bruger regnjakken til træning på landevej og i skoven, men for pendleren der cykler til og fra arbejde, er den også et vigtigt unde.

3 slags regnjakker til cykling

For overskuelighedens skyld har vi opdelt cykelregnjakker i tre kategorier:

 1. Overtræksregnjakken. Vind- og vandtæt (til en vis grad) og nem at have i en ryglomme eller sadeltaske.
 2. Den regulære cykelregnjakke. Vind- og vandtæt, åndbar og særligt designet til cykling i skov eller landevej.
 3. Den almindelig regnjakke. Vind- og vandtæt og designet til generel færdsel i regn – ikke kun på cykel.


INNERGY Regnjakke

Pris: 699,00  

» Læs mere

 

Hvilken regnjakke har du brug for?

Regnjakker til cykling fås i flere prisniveauer. Når du skal finde en regnjakke, er det vigtigt at spørge dig selv, hvor tit skal du bruge jakken og om den skal kunne holde vand ude over længere tid.

Skal den med på de lange træningsture eller skal du bare have en jakke, hvis det skulle begynde at dryppe lidt. Stiller du krav til vandtæthed, åndbarhed, god pasform og funktioner som passer til cykling, skal du nok være indstillet på at give lidt ekstra.

Almindelige regnjakker eller regnsæt kan sagtens bruges til cykling. De er bar ikke designet til at imødekomme de krav, man som cykelmotionist har til pasform, aerodynamik, funktioner, åndbarhed m.m. når man sidder på en cykel.

Leder du efter regnjakker og regnsæt til pendling og hverdagsbrug? Se stort udvalg her

Åndbarhed, vandtæthed og vandsøjletryk

Lad os indledningsvis lige få noget på plads her: Regntøj er som udgangspunkt ikke helt vandtæt. Grunden her til er, at regntøjet skal være åndbart, så din krop kan “trække vejret” og du ikke bliver svedig og kold indenunder. Så åndbarhed og vandtæthed går altså hånd i hånd, når vi snakker regnjakke og regntøj generelt.

Hvor kan du købe cykelregnjakker på nettet?

Cykelpartner Cykeljakker til både landevej, mtb og pendling – stort udvalg
Logo fri bike shop Cykelregnjakker fra INNERGY til race og mtb – Gode pirser
Vandtæthed eller den evne regnjakken har til at afvise vand kalder vi for ’vandtæthed’. Evnen måles i en enhed, som hedder søjletryk (Der måles i mm), som er udtrykket for, hvor meget vand der skal til for at trænge igennem den vandafvisende membran, som sidder i regnjakken.

Leder du efter en regnjakke, du skal bruge, når du cykler i regn i længere tid, skal du gå efter en jakke med et højt søjletryk. Et højt søjletryk ligger omkring 10.000 mm, og husk også at jakken skal være åndbar og være forsynet med ventilations-lynlåse, så du kan komme af med varmen, når du bevæger dig.

Inspiration: Regnjakker til cykling

Regnjakker til landevej og mtb

Regnjakker til racercykel er anderledes end den regulære hverdags regnjakke. Cykeljakken er designet, når du cykler enten racercykel eller mountainbike, og funktioner, pasform, åndbarhed og evnen til at holde vandet ude er i fokus.

Jakken sidder tæt til kroppen. Den fås enten som en decideret jakke, du også kan holde varmen i eller som en tynd overtræksjakke, som kan tages af afhængig af vejret og pakkes i en ryglomme eller sadeltaske.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.


INNERGY Regnjakke

Pris: 699,00  

» Læs mere

 

 

 

Fandt du ikke det, du leder efter? Se flere cykelregnjakker her

Når du skal købe regnjakken til cykling:
  • Den skal kunne holde vandet ude. Vær opmærksom på jakkens vandsøjletryk.
  • Den må ikke fylde for meget – bør kunne pakkes så den fylder lidt
  • Den skal være nem at iføre sig
  • Er jakken åndbar eller har den ventilationshuller?
  • Du skal kunne bevæge dig / cykle i jakken
  • Har jakken vandtætte lynlåse og tapede sømme?
  • Det er en fordel, den har en synlig farve/ reflekser, så du bedre kan blive set