Regnjakker til cykling

Regnjakker til cykling
13 votes, 4.31 avg. rating (83% score)

Billede af person der cykler i regnvejrÅn nej det regner, og du er på cykel. Søger du inspiration til køb af en regnjakke til cykling på landevej eller i skoven? Vi skal se på hvad, du bør være opmærksom på, når du skal købe en cykelregnjakke, som passer til dine behov, og som kan holde dig tør på din cykeltur.

I artiklen skal vi se på:

Som så meget andet fås regnjakker til cykling i alle prisniveauer, og som du ved, hænger pris og kvalitet oftest sammen. Når du skal finde en regnjakke, er det vigtigt at spørge dig selv: Hvor tit skal du bruge jakken og er det nødvendigt, at den holder vandet 100% ude? Skal den være åndbar, og stiller du krav til pasform, funktion og holdbarhed?

Leder du efter regnjakke til pendling og hverdagsbrug? Læs artiklen her i stedet

Paradokset: En helt vandtæt regnjakke

Cykler du hver dag, eller er du typen, der holder dig væk fra mørke skyer? Så kan det være, at du ikke skal have den bedste og dyreste model, men kan nøjes med regnjakke i den billige ende af skalaen.

Det er lidt af et paradoks, at når vi cykler, ifører vi os regntøj for ikke at blive våde, men samtidig accepterer vi, at regntøj ikke altid er ’helt vandtæt’. Skal du have regntøj, som er 100% vandtæt, skal du have noget, som er coated med gummi a la det som fiskere og kommunale vejarbejdere ifører sig for at kunne arbejde under hårde vejrbetingelser. Grunden til at det meste regntøj ikke er 100% vandtæt, er fordi vi også stiller krav til åndbarhed. En regnjakke med høj åndbarhed holder pr. definition ikke så godt vandet ude, som en jakke af vandtæt materiale, der omvendt har en ringe åndbarhed.

Hvor kan du købe cykelregnjakker på nettet?

Cykelpartner Cykeljakker til både landevej, mtb og pendling – stort udvalg
Wiggle Regnjakker til landevej og mountainbike – herre og dame

Check søjletrykket – Sådan måler du vandtætheden i jakken

Vandtæthed eller den evne regnjakken har til at afvise vand kalder vi for ’vandtæthed’. Evnen måles i en enhed, som hedder søjletryk (Der måles i mm), som er udtrykket for, hvor meget vand der skal til for at trænge igennem den vandafvisende membran, som sidder i regnjakken. Leder du efter en regnjakke, du skal bruge, når du cykler i flere timer, skal du gå efter en jakke med et højt søjletryk. Et højt søjletryk ligger mellem 5.000 – 10.000 mm.

Inspiration: Regnjakker til cykling

Regnjakker til landevej og mtb

Regnjakker til racercykel er designet anderledes end den regulære hverdags regnjakke. Cykeljakken er designet til at sidde på enten en racercykel eller mountainbike, åndbarhed og evnen til at holde vand og vind går ofte hånd i hånd. Den sidder tæt til kroppen og den fås enten som en decideret jakke, du også kan holde varmen i eller som en tynd overtræksjakke, som kan tages af afhængig af vejret og pakkes væk.

Fandt du ikke det regntøj, du leder efter? Se flere regnjakker her

Når du skal købe regnjakken til cykling:
  • Den skal kunne holde vandet ude. Vær opmærksom på jakkens vandsøjletryk.
  • Den må ikke fylde for meget – bør kunne pakkes så den fylder lidt
  • Den skal være nem at iføre sig
  • Er jakken åndbar eller har den ventilationshuller?
  • Du skal kunne bevæge dig / cykle i jakken
  • Har jakken vandtætte lynlåse og tapede sømme?
  • Det er en fordel, den har en synlig farve/ reflekser, så du bedre kan blive set