Regnjakker til cykling

Regnjakker til cykling
9 votes, 4.22 avg. rating (82% score)

regnjakke-til-cyklingDenne artikel henvender sig til dig som søger inspiration til køb af regnjakke til cykling på landevej eller i skoven. Vi skal se på hvad, du bør være opmærksom på, når du skal købe en regnjakke, som passer til dine behov, og som kan holde dig tør på din cykeltur.

I artiklen skal vi se på:

Som så meget andet fås regnjakker til cykling i alle prisniveauer, og som du ved, hænger pris og kvalitet oftest sammen. Når du skal finde en regnjakke, er det vigtigt at spørge dig selv: Hvor tit skal du bruge jakken og er det nødvendigt, at den holder vandet 100% ude? Skal den være åndbar, og stiller du krav til pasform, funktion og holdbarhed?

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Cykler du hver dag, eller er du typen, der holder dig væk fra mørke skyer? Så kan det være, at du ikke skal have den bedste og dyreste model, men kan nøjes med regnjakke i den billige ende af skalaen.

Når du skal købe regnjakken til cykling:
  • Den skal kunne holde vandet ude. Vær opmærksom på jakkens vandsøjletryk.
  • Den må ikke fylde for meget – bør kunne pakkes så den fylder lidt
  • Den skal være nem at iføre sig
  • Er jakken åndbar eller har den ventilationshuller?
  • Du skal kunne bevæge dig / cykle i jakken
  • Har jakken vandtætte lynlåse og tapede sømme?
  • Det er en fordel, den har en synlig farve/ reflekser, så du bedre kan blive set

En vandtæt regnjakke – er det virkelig det, du vil?

Det er lidt af et paradoks, at når vi cykler, ifører vi os regntøj for ikke at blive våde, men samtidig accepterer vi, at regntøj ikke altid er ’helt vandtæt’. Skal du have regntøj, som er 100% vandtæt, skal du have noget, som er coated med gummi a la det som fiskere og kommunale vejarbejdere ifører sig for at kunne arbejde under hårde vejrbetingelser. Grunden til at det meste regntøj ikke er 100% vandtæt, er fordi vi også stiller krav til åndbarhed. En regnjakke med høj åndbarhed holder pr. definition ikke så godt vandet ude, som en jakke af vandtæt materiale, der omvendt har en ringe åndbarhed.

Sådan måler du vandtætheden i din regnjakke

Vandtæthed eller den evne regnjakken har til at afvise vand kalder vi for ’vandtæthed’. Evnen måles i en enhed, som hedder søjletryk (Der måles i mm), som er udtrykket for, hvor meget vand der skal til for at trænge igennem den vandafvisende membran, som sidder i regnjakken. Leder du efter en regnjakke, du skal bruge, når du cykler i flere timer, skal du gå efter en jakke med et højt søjletryk. Et højt søjletryk ligger mellem 5.000 – 10.000 mm.

Regnjakker til cykling

 

sugoi-hydrolite

SUGOI Hydrolite, regnjakke til alle former for cykling

Hydrolite regnjakken er en vind- og vandafvisende reflekterende regnjakke, som er ideel til alle former for cykling. Cykeljakken er kendetegnet ved at være åndbar, og den har et vandsøjletryk på 10.000 mm. Jakken har en god pasform, og fra bagsiden af jakken har du bl.a. adgang til baglommerne i din cykeltrøje.

Se jakken og find din størrelse

 

 

 

sugoi-jakke-gul

SUGOI ZAP regnjakke til alle former for cykling

Bliv set på vejen eller i skoven med denne regnjakke, som egner sig til alle former for cykling. Regnjakken sidder godt, og den har såkaldt drop-tail, som beskytter din bagende, bukser og sadel mod både mudder og regn. Regnjakken er bl.a. udstyret med 2 lommer bag på, og den har et vandsøjletryk på 5000 mm.

Se jakken og find din størrelse

 

 

astral-cykeljakke Astral overtræksjakke til let regn, herre/ dame

Denne lette overtræksjakke fra Astral kommer i en lille smart opbevaringspose, så du kan have den i lommen bag på jakken eller trøjen. Den er velegnet til racercykel og MTB, og er bl.a. kendetegnet ved at være åndbar, den har elastik i liv og ved håndled. Regnjakken er til små byger, og har et vandsøjletryk på 3000 mm.

Se jakken og find din størrelse 

 

 

sugoi-jakkeSUGOI ZAP regnjakke til alle former for cykling

Regnjakke er efter sigende 100 % vandtæt med et vandsøjletryk på 5000 mm.  Jakken har en god pasform og farven gør dig meget synlig i trafikken. Den har en såkaldt drop-tail, som beskytter din bagende, bukser og sadel mod både mudder og regn. Jakken har en god pasform, så den ikke blafrer samt to lommer bag på, men ingen hætte.

Se jakken og find din størrelse

 

 

Inspiration: Flere regnjakker til cykling

 

Fandt du ikke det regntøj, du ledte efter?

Klik og se billigere regnsæt til cykling hos Billigsport24 og Skiwear4You