Test: Svedundertøj til cykling fra Carbon Energized

Billede af rytter iført Carbon Energized svedundertøj

Billede: Danish Cycling & Sports Gear

Vi har testet 3 spændende svedundertrøjer fra det italienske mærke Carbon Energized, der laver gedigent svedundertøj til cykling og vintersport.

Vores anmelder Kim Laursen har denne gang fået fornøjelsen af at teste en kort og langærmet svedundertrøje samt en trøje uden ærmer fra Carbon Energized. Svedundertøjet er Øko-TEX® standard 100 certificeret, hvilket betyder at tekstilerne ikke indeholder skadelige stoffer. Carbon Energized er som nævnt italiensk, og Danish Cycling & Sports Gear har agenturet i Danmark.

Billede af svedundertrøje med korte ærmer

Svedundertøjet fås både til mænd og kvinder og beskrives af producenten som velegnet til mange sportsgrene – især cykling og vintersport. Materialer, åndbarhed og performance er nogle af de nøgleord, man støder på, når man læser beskrivelsen af svedundertøjet. Materialerne i tøjet er bl.a. kendetegnet ved, at når du bruger det, opnår du en kropstemperatur som er tre gange lavere end, hvis du havde iført dig anden beklædning der er fremstillet med forskellige fibre – for eksempel polyester, som er den mest anvendte fiber i sportsbeklædning.

Den høje åndbarhed gør det muligt for dampen at forsvinde hurtigere og holde din krop tør, så du kan yde mere på cyklen. Derudover lover producenten, at svedundertøjet aldrig kommer til at lugte af sved, selvom du bruger det flere dage i træk, eller glemmer det i tasken. Det lyder lovende.

Specifikationer

Størrelser: XL
Farve: Sort og hvid
Pris:  Se priser hos Danish Cycling & Sports Gear
Information om produktet: Mere om Carbon Energized Baselayer

Test af Carbon Energized svedundertøj

Testet af Kim Laursen

Første indtryk af tøjet

Ved første øjesyn virkede trøjerne godt nok noget små i størrelserne. Det ændrede sig, da de kom på og efter lidt tilvænning, var det faktisk helt rart, at de sad kropsnært og jeg bemærkede, at længden også passede fint. Trøjernes pasformen er god, og der er ikke noget, som sidder løst på kroppen. Man føler sig faktisk lidt “spændt op” og klar til at cykle – på en behagelige måde.

Svedundertrøjen uden ærmer

Første test var netundertrøjen, som blev testet i 30+ graders cykeltur opad Passo Giau i NordItalien. Jeg plejer at bruge svedundertrøje – også når det er varmt. Under min tur oplevede jeg, at netundertrøjen sad godt og at den på én eller anden måde ”samlede” overkroppen. Trøjen er lavet i store og tilsyneladende stærke netmasker – lidt ligesom en brynje. Hvem sagde Spartacus? Stoffets struktur gør trøjen meget åndbar.

Billede af Svedundertrøje uden ærmer

Selvom det egentlig var mere end varmt nok til at droppe et baselayer, ja så var det faktisk rart at have svedundertrøjen på. Det blev ikke for varmt, og ej heller for fugtigt, så det der med, at den ifølge producenten er med til at holde en lav kropstemperatur og leder sveden godt væk fra kroppen, gav meget god mening.

Svedundertrøjen med kort ærmer

Hjemvendt til den danske sommer blev den kortærmede svedundertrøje sat i spil. Jeg brugte den som baselayer på et par korte og længere træningsture. Den kortærmede trøje har en god pasform og sidder godt til på kroppen. Faktisk så godt, at min kone udtalte, at den er pæn – og det sker sjældent!

Billede af svedundertrøje med kort eærmer

Svedundertrøjer fra Carbon Energized fås i både herre- og damemodel

Den kortærmede trøje er velegnet til en tur på rammen, hvor det ikke er helt varmt, men heller ikke køligt nok til lange ærmer. Den er en del varmere at have på end netundertrøjen. Når du ligger ude på landevejen med vind på næsen, er det lidt ligesom det hele tilpasser sig, og svedundertrøjen gør lige præcis det, den skal og sørger for en konstant kropstemperatur, og holder dig tør. Du kan sagtens bruge den kortærmede som cykeltrøje.

Svedundertrøjen med lange ærmer

Den langærmede model er designmæssigt magen til svedundertrøjen med korte ærmer. Den er ligeledes super lækker i kvaliteten, og pasformen god, så den sidder helt tæt til kroppen. Trøjen holder dig godt varm og tør. Den vil være et rigtig godt baselayer på en skiferie, en vandretur eller på de kølige ture på mountainbiken.

Konklusion

Vi har testet 3 svedundertrøjer fra Italienske Carbon Energized. Det har været et godt bekendtskab. Svedundertrøjerne regulerer din kropstemperatur rigtig fint. De holder dig både varm, kølig og tør, hvilket gør dem anvendelige hele året rundt. I forhold til de andre kendte mærker på markedet, ligger Carbon Energized kvalitetsmæssigt helt sikkert i toppen.

Materialerne er gode, trøjerne virker holdbare og hvis de som de lover – aldrig kommer til at lugte af sved, selvom du bruger det flere dage i træk, eller glemmer det i tasken – er de helt sikkert køb, man ikke vil fortryde.

Læs også artiklen: Svedundertrøjer til damer – cykling og løb