Test af cykelregnjakke: SUGOi RS – Packaway

Test af cykelregnjakke: SUGOi RS – Packaway
6 votes, 4.17 avg. rating (80% score)

sugoi-regnjakkeEn rigtig god regnjakke til det regnfulde nord, og når du cykler i bjergene sydpå. Her får du en regnjakke som er vand- og vindtæt med masser af fine detaljer.

SUGOi fra Canada har siden 1987 produceret tøj til det rå canadiske klima, så mon ikke det også kan bruges på vore breddegrader med sommerens pludselige skybrud og efterårets regn og rusk.

Leder du efter regnjakker til cykling? Se flere modeller i artiklen her

Regnjakken er af 100% polyester, vandafvisende og skulle kunne klare et vandsøjletryk på 3000 mm. Derudover har jakken elastiklukninger ved ærmerne, pro-fit  (flagrer ikke så meget), samt den smarte detalje, at kan pakkes “i sig selv” i en lomme og monteres med påsyet velcro under din sadel.

Regnjakken henvender sig til pendlere, cykelmotionister og motionister+ der gerne vil have en kvalitetsjakke, der ikke fylder alverden.

Regnjakken er stillet rådighed af Cykelpartner.dk

Specifikationer på regnjakken

Størrelser:  Small, medium, large, xl, xxl
Farve:  Sort eller rød
Pris:  599 Dkr.  Regnjakken kan købes hos cykelpartner.dk
Andet: Jakken er testet på model 190 cm. Fås også i damemodel.
Information Se mere om regnjakken i denne video fra SUGOI

Test af regnjakken

Regnjakken er testet på regnvejrsture både på racercykel og mountain bike i september og oktober måned.

sugoi-regnakkeMan siger, at et seriøst telt bør have et vandsøjletryk på mindst 1500 mm, for at holde vandet ude, så med denne jakkes testede vandsøjletryk på 3000 mm, skulle man være godt dækket ind.

Vandtæthed og åndbarhed

Det første indtryk var, at jakken føltes let, og var meget nem at have med at gøre. Den kommer i en lille lomme med lynlås, som kan være i din cykeltrøje og så vejer den utrolig lidt.

Jakken holder rigtig fint regnen ude – også på længere ture. Og så klarer den problemet med, at man til tider har svært ved at ånde i regnjakker. På cykelturene oplevede jeg, at den var åndbar på den måde, at jeg forblev tør under regnjakken, som det er ikke altid er tilfældet med regnjakker.

Vind og blæst

Vind klarer regnjakken også rigtig fint. Den er er vindtæt, så derfor er den også velegnet til, når du skal sydpå og cykle i bjergene. Så medbring endelig jakken, når du er nået toppen og det går nedad fra Stelvio, Mont Ventoux eller hvor turen går hen. Pasformen er glimrende, og jakken er fremstillet i såkaldt pro-fit form, der gør at man ikke føler, at man racer rundt iført et mindre telt af ældre dato. Jeg oplevede, at jakken ”larmede” lidt i blæsten omkring skuldrene, når jeg cyklede i modvind, men det er generelt svært at undgå ved regnjakker.

På den første cykeltur blev jeg opmærksom på, at der ikke var elastik i ribben nederst på jakken for ligesom at lukke af – det plejer der jo at være. Senere føltes det faktisk rigtig godt, at der ikke var elastik, for jakken bliver siddende og bevæger sig ikke op i ryggen, som det kan opleves, hvis der er elastik nederst. Specielt på racercykel, hvor man ofte skifter siddeposition, kan det være en fordel. Hals og rib nederst på jakken er lavet i blødt materiale, der føles rart at have på.

Billeder af regnjakken

 

Vurdering / Konklusion

SUGOi RS er en rigtig fin regnjakke til prisen. Den er let og nem at have med at gøre, og så fylder den minimalt. At den kan pakkes i sig selv, sidder godt på kroppen, er åndbar og ja, den er vandtæt, gør at den kan anbefales.

Regnjakken kan købes hos cykelpartner

[wp-review id=”3076″]