Spinningtøj til kvinder – Se hvad du skal bruge

Spinningtøj til kvinder – Se hvad du skal bruge
10 votes, 3.80 avg. rating (77% score)

Spinning eller indoor cycling, som man også kalder det, er en fantastisk måde  at styrke både kondition og forbrænding. Denne artikel er henvendt kvinder, som enten skal i gang med spinning, eller som søger inspiration til at opgradere beklædning og udstyr.

Spinning er sjovt. Det er hårdt, og man sveder rigtigt meget. Men man er sammen med andre og musikken og pulsen er høj. Spinning er en fantastisk måde at styrke sin kondition og tabe sig på. Og ja, spinning er indendørs – så slipper du for at sidde ude i mørket og cykle.

I artiklen kigger vi på:

Gode råd til køb af tøj til spinning

Det vigtigste udstyr til spinning er dine cykelsko, bukser og trøje/ top.

Spinnintoej damer

Cykelsko til spinning

Langt de fleste bruger ganske almindelige landevejs-cykelsko til spinning. Det er også fint. Det vigtigste er, at dine cykelsko passer dig, at der er masser af ventilation til udluftning i dem og at de har gode justeringsmuligheder, så de kan tilpasses din fod. En sko, som sidder godt, giver den bedste kraftoverførsel til pedalen. Husk også, at skoene skal have huller i sålen til at montere ”Delta” klamper, som er det mest brugte på spinningcykler.

Læs artiklen om valg af spinningsko og se flere modeller

Tøj til spinning

Når du går til spinning, kommer du virkelig til at svede, og dit tøj – og ikke mindst dine bukser og top – bliver gennemblødt af sved. Det er derfor vigtigt, at du vælger noget cykeltøj, hvor materialet kan holde til belastningen af sveden. Det er også en fordel, at f.eks. din cykeltrøje er åndbar og “quick dry” dvs. Den tørrer hurtigt.

Tøj til spinning har ofte også nogle praktiske fordele, som du kan gå efter. Det kan være at trøjen har nogle ventilerende stykker stof eller du kan lyne den ned i halsen, hvis det bliver for varmt. Det kan også være at cykelbukserne har seler, eller trøjen ekstra lommer, du kan opbevare nøgler i og lign. Konklusionen må være, at du ikke skal købe det billigste, men gå efter tøj af kvalitet med muligheder.

Læs artiklen her om valg af cykelbukser til spinning – og bliv klogere

Inspiration: Cykeltrøjer til spinning

Cykeltrøje med korte ærmer og toppe er ideelt til spinning. Det gælder om, at have noget som er komfortabelt og behagelige at dyrke spinning i. Om det er med korte ærmer eller ingen ærmer. Nogle vælger en svedtransporterende trøje. Læs mere i artiklen om svedundertrøjer til damer her

Designet bør være smart og praktisk og stoffet åndbart og hurtigtørrende. Det er en fordel, at du kan lyne trøjen ned i halsen, hvis det bliver for varmt, men alligevel uden at åbne trøjen. Nogle trøjer har en silikonekant nederst i ryggen, så den ikke kravler op ad ryggen. Det er værd at foretrække.

Se flere cykeltrøjer til damer hos Cykelpartner.dk

 

 

 

Inspiration: Cykelsko til spinning

Cykelsko til spinning er kendetegnet ved at være i godt materiale, have god pasform og en god indersålen. Langt de fleste sko har 3 velcrolukninger, for at styrke pasform, komfort og kraftoverførsel til pedalen. Husk at skoen skal have god ventilation og passe til alle pedalsystemer.

 

Inspiration: Cykelbukser til spinning

Cykelbukser til spinning er kendetegnet ved at være designet til kvindens anatomi og have et godt indlæg (en god pude), som giver dig en god komfort på sadlen. Bukserne har en pasform, og der er lavet af noget godt åndbart kvalitetsmateriale. Det er op til dig, hvorvidt du foretrækker bukser med seler eller ej. Det afhænger lidt af stil, og om du vil bruge nogle bukser som velegnet til både spinning og landevejscykling. Husk at bukserne bær have en silikonekant i buksebenene, så de ikke glider op.

Hvor kan du købe cykelbukser og shorts billigt på nettet?

Cykelpartner Se mere end 80 cykelbukser til herre og dame
Wiggle Over 300 modeller til herre og dame fra alle de kendte mærker
Cykelexperten Cykelshorts fra bl.a. Alé og Assos