Drikkerygsække – De bedste til mtb

Drikkerygsække – De bedste til mtb
11 votes, 3.73 avg. rating (76% score)

Fysisk træning kræver væske, og er du af sted længere tid, skal du have meget at drikke. Drikkerygsækken er velegnet til dig, som skal på længere løbeture eller på mountainbike i skoven. I denne artikel skal vi se på et par gode eksempler på rygsække med drikkesystem.

I artiklen kigger vi på:

Drikkerygsækken frem for drikkedunken

En drikkerygsæk er smart, når du cykler mountainbike – ja, når du dyrker alle former for hård fysisk udfoldelse, som kræver væske. Argumentet for at vælge en drikkerygsæk, er at du kan få stillet din tørst på en hurtig og effektiv måde, uden du skal slippe hænderne på f.eks. cykelstyret eller fjerne fokus fra din kørsel. Og så kan du ofte have mere væske med på turen.

Billede af typisk Camelbak drikkerygsæk

Drikkerygsæk fra Camelbak: Rygsækken er lille. Det til trods sidder den godt om din overkrop med gode indstillingsmuligheder. Vandreservoiret er let at fylde og der få, men gode lommer til telefon, kreditkort, lille cykelpumpe. Rygsækken er i god kvalitet og kan tåle at blive beskidt.

Fælles for alle drikkerygsække er, at de er lavet i et letvægtsmateriale, de ikke begrænser dig fysisk. En af de store fordele ved en drikkerygsæk er, at mundstykket ikke bliver nær så beskidt som på en drikkedunk, der sidder på din cykel, og så kan du gemme drikkeslangen væk i rygsækken, hvis du ikke skal bruge den.

Ny rygsæk til mountainbike? Læs anmeldelsen af Camelbak Chase bikevest

I de fleste modeller kan du bl.a. have plads til ekstra slange, mini-værktøj, pumpe, telefon og kreditkort m.m. Ting, som du har skullet transportere rundt i dine baglommer – Det er smart. Er du eksempelvis til down hill mtb og vil du gerne have noget ekstra beskyttelse kombineret med en god rygsæk, findes der rygsække som er henvendt mtb med indbygget indbygget rygskjold. Du kan læse mere om rygsække til mtb på mountainbikedæk.dk 

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men du kan godt få en udmærket drikkerygsæk fra Camelbak til mellem 300 – 500 kroner.  Leder du efter en rygsæk, kan du med fordel kigge efter Camelbak, Shimano, Ortlieb og Evoc, som laver nogle gode produkter.

Drikkerygsække fra Camelbak, EVOC og Ortlieb