Mountainbike Svinkløv plantage – Alt om ruten

Mountainbike Svinkløv plantage – Alt om ruten
9 votes, 4.33 avg. rating (83% score)

mtb-rytterMountainbike er et hit i Nordjylland, hvor Svinkløv plantage byder på 20 kilometer afmærket mountainbikerute i særklasse, berømt for sine fabelagtige singletracks. Udgangspunktet er Feriecenter Slettestrand, hvor du kan finde nogle af landets bedste rammer for et godt MTB-ophold.

Om mountainbikeruten

Fakta:

Sværhedsgrader: Blå, rød og sort.
Længde: 20 km
Højdemeter: 385 m
Singletrack: ca. 80 %

Mountainbikeruten i Svinkløv plantage er blandt “De 10 spir”, som er de ti bedste mountainbikeruter i landet. Sporet er godt afmærket, og det består hovedsageligt singletrack og ligger i den tekniske ende med stejle opkørsler, tekniske sving m.m. I modsætning til andre steder i landet er plantagen mere sandet og med færre rødder.

Den mere uprøvede mountainbiker kan vælge at tage nogle af de genveje, som fører uden om de sværeste passager. Du vil finde ruten er markeret med røde pæle, med en hvid pil på grøn baggrund, og steder hvor ruten er delt, er den svære markeret med en sort og hvid pil. Der er fire steder på ruten, hvor sporet deler sig i en “normal” og ”sort” rute. Placeringen gør mountainbiking til en unik oplevelse fordi, du kører i det gamle istids- og klitlandskab, som skaber nogle spændende og nye oplevelser på mountainbike.

Start ruten i Slettestrand. Er du i tvivl kan du også finde både folder og kort over ruten på selve feriecentret eller spørge personalet til råds. Der er parkeringsmuligheder ved Feriecenter Slettestrand. MountainbikeSporet er lagt i samarbejde med Skov og Naturstyrelsen og hovedsageligt anlagt af Esben Kronborg fra Feriecenter Slettestrand / Cycling Nord.

 

Husk at tage energi med på Mountainbiketuren

energEt par dage i sadlen ved Svinkløv Plantage kræver, at din krop får nok energi og væske – især, hvis du kører langt eller træner i højt pulsområde. Køb dine energiprodukter online før du tager af sted og spar en masse penge

Find energipulver, gel og energibarer hos Cykelpartner.dk

 

 


Slettestrand Feriecenter

Feriecenter Slettestrand tilbyder et væld af mountainbikeaktiviteter året rundt for mountainbikere på alle niveauer. Feriecenteret ligger i Nordjylland med adgang til Svinkløv plantage i smukkeste og mest varierede Vesterhavsnatur, hvor du også finder Danmarks længste indlandsskrænt. Slettestrand Feriecenter er et godt udgangspunkt for en weekend eller et længere ophold med fokus på mountainbike.

På Feriecentret gør man meget for, at mountanibikere skal føle sig velkommen og have de optimale rammer for et godt ophold. Slette Strand Feriecenter arrangerer MTB-events, særlige MTB-ophold, undervisning og aktiviteter. Og har du ikke din egen mountainbike, kan du leje een på centret. Derudover er der også aktiviteter for børn, for børnefamilierne, som gerne vil kombinere familieferie med moutainbiking.

Læs mere på Feriecenter Slette strands egen webside