MTB i Gjern Bakker

MTB i Gjern Bakker
14 votes, 4.00 avg. rating (80% score)

mtb-gjern-bakker

På den jyske højderyg kun 15 kilometer øst for Silkeborg ligger Gjern Bakker. Her finder du både højdemeter og single tracks for alle. 

Mountainbiking omkring Dayz Gjern feriecenter

Du kan sagtens nøjes med at mountainbike i området omkring Dayz Gjern feriecenter. På sporene langs bakkeryggen er der masser af udfordring for den øvede mountainbiker og for dig, som er ude på en af dine første ture

Området byder på masser af sjove op- og nedkørsler, og det er også her at de meget omtalte curves og hop findes. Er du til højdemeter og tekniske nedkørsler indenfor et overskueligt område, er stedet her også ideelt for dig, og du kommer ikke til at fare vild. Det bedste råd er faktisk bare at udforske stierne på egen hånd. Der er skiltet til både rød og blå rute, men skiltningen er mere til forvirring end hjælp.

Det er muligt at leje mountainbikes i feriecentret, hvis du ikke har din egen mountainbike.

Mountainbikesporet Trolden

“Trolden” er fællesbetegnelsen for en mountainbikesporet på ca. 18,5 km svær rød rute og ”Lille trold”, som er en 6 km let blå rute til børn, familier og nybegyndere. Denne artikel beskriver den lange rute.

Sporet er en god udfordring for de fleste mountainbikere og varieret med single track, stigninger og nogle skov-og grusveje. Der er også et par passager på asfalt, som du ikke kan undgå. Men her kan du jo drikke og spise lidt. Ruten tager dig rundt i hele området og en god indgangsvinkel til at lære det hele at kende.

Sådan finder du rundt på ruten

Forventer man et komplet spor fra ”start til slut”, skal man dog ikke regne med at få det med ”Trolden”.

Kommer du uden noget kendskab til området, forledes mange til at tro at mountainbiking kun findes i nærheden af feriecentret, da der ikke er nogen skiltning, der indikerer at 3/4 dele af sporet ligger ovre på den anden siden af dalen.Det er i skoven på den modsatte side af centret, at området med Troldehøjen ligger. For at komme derover, skal du følge stien over åen og dalen.

Gjern Canyon MTB

Mountainbikesporet i og omkring Gjern Bakker vedligeholdes af Gjern Canyon MTB, som er en lokal mountainbike klub for Gjern og omegn med 60+ medlemmer. Det er foreningens vision at skabe mountainbike spor og ruter i området, som kan bruges af såvel nybegyndere som øvede. Sporene skal have en kvalitet som ligger over, hvad der ellers etableres i landet, og med en række features som kan udfordre mountainbikere.

 

gjern-bakker

Du har det hele for dig selv! Mountainbiking i Gjern Bakker tilbyder højdemeter, tekniske single tracks og mountainbiking for hele familien.