Mountainbiking i Marselisskoven

Mountainbiking i Marselisskoven
6 votes, 4.00 avg. rating (80% score)

marselis-mountainbikePå en kølig og klar januardag finder du god mountainbiking i Marselisskoven ved Aarhus

Det er fedt at køre mountainbike i Marselisskoven ved Aarhus.

Sporet er omtrent 25 kilometer langt, og tager dig gennem den østlige del af skoven langs havet og tilbage igen. Mountainbikeruten ligger vest for Ørneredevej og Strandskovvej. Enkelte steder kører du med udsigt ud over Moesgård Strand og Aarhusbugten og videre ud til Skødshoved og Samsø længere mod syd.

Om mountainbikesporet i Marselis

Der er ikke tilfældigt, at mountainbikeruten ved Marselis er så populær. Sporet er både godt til begynderen og den øvede rytter. Det hænger godt sammen og er godt disponeret hele vejen igennem i modsætning til andre kendte Østjyske spor som eksempelvis sporet i Nordskoven ved Silkeborg.

Enkelte steder finder du nedkørsler med kurver, hvor du kan få godt med fart på, ligesom der er passager med stejle skåninger, som stiller krav til din teknik og udholdenhed for at nå toppen. Få steder er der også små broer og trappehop.

Vintervejr er muddervejr i Marselis

På en vinterdag som denne, er sporet desværre kørt godt op og flere steder mudret og direkte ugæstfrit. Det giver dig lidt større udfordringer, og du må være mere opfindsom med at komme uden om søerne af mudder. Det viser sig også på nedkørslerne, hvor du bør være opmærksom på mudder og større sten, som kan bringe dig ud af dit bedste tråd og gode rytme.

Det er dog rart at opleve, at selvom ruten i Marselis er populær, gør de lokale kræfter et stort arbejde for at udbygge, reparere og vedligeholde det.

Markering af mountainbikesporet

Start og slut ved hjørnet af Strandvejen og Emil Hornemansvej

Sporet er godt markeret, men hold øje med skiltene, da de kan være lette at overse – især når du giver den gas på én af de mange sektioner, hvor det går nedad.

Mountainbikeruten er godt 25 kilometer lang, og tager dig gennem den østlige del af skoven langs havet og tilbage igen.

Vær opmærksom på at ruten er delt op i en rød og en blå farve: Den røde rute skal du køre på ud af byen og den den blå rute kører du på, når du skal hjem og ind mod byen.

Mange steder henvises der til, kun at benytte de afmærkede ruter med mtb-skiltene. Vær opmærksom på at du kan møde heste enkelte steder på ruten, løbere og i enkelt sektioner modkørende moutainbikere.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *