Mountainbikerute i Nordskoven i Silkeborg

Mountainbikerute i Nordskoven i Silkeborg
13 votes, 3.65 avg. rating (76% score)

mountainbike-silkeborg

Ruten i Sikeborg er een af Danmarks bedste ruter

Mountainbike rute for alle niveauer. Cykelruten i Silkeborg er rigtig god og veldisponeret. Den bringer dig gennem terræn som stiller krav til din teknik og balance på cyklen, og her er masser af udfordringer for mtb-ryttere på alle niveauer.

Rutens sværhedsgrader

Ruten er delt op i følgende 3 sværhedsgrader:

    • Blå, 13 km, 320 hm gennemføringstid mellem 45 min. til 2 timer
    • Rød 11 km, 360 hm, gennemføringstid mellem 1,5 til 3 timer
    • Sort 13 km, 400 hm, gennemføringstid mellem1,5 til 3 timer
mountainbike i nordskoven

Mountainbikeruten starter ved parkeringspladsen ved Aarhusvej, men der er også parkeringsmuligheder via Julsøvej. Du kan stige på ruten mange steder. ( Billedet tilhører Skov- og Naturstyrelsen.)

Parkering og praktisk information

Mountainbikeruten starter ved parkeringspladsen ved Århusvej. Du kan selvfølgelig også begynde et andet sted, men kommer du i bil, er der gode tilkørselsforhold og parkeringsmuligheder. Ved Korsdalshus er der et træningsområde på cirka 10 hektar. Her er det tilladt at køre overalt i skovbunden, dog skal de sædvanlige regler for cykling i skovene overholdes. Det er ikke tilladt at lave terrænændringer eller andre indretninger inden for træningsområdet.

Ruten er skabt i et mellem Skov- og Naturstyrelsen Søhøjlandet, DGI Midtjylland, Silkeborg I.F. Cykling, Silkeborg-Motion-Tri-klub, Silkeborg Cykel Ring Motion og Sejs Svejbæk Idrætsforening med økonomisk støtte fra Miljøministeriet.

Mountainbiking i Nordskoven

Nogle af de bedste mountainbikeruter i Silkeborg finder du i Nordskoven, som er tilgængelige få minutters kørsel fra centrum. Her her terræn til selv den mest erfarne mountainbikerytter, og du kan samtidig opleve en spektakulær natur.

Video fra mountainbiking i Nordskoven. Alle rettigheder tilhører ejeren af denne video.

Generelt om mountainbiking i Nordskoven

Nordskoven er så varieret og stor i areal, at du sagtens kan køre uden at møde andre. Du kan vælge at følge det store system af markerede ruter og stier, hvis dit temperament er til det og udforske de mere autoriserede veje og stier: Hvis du søger stigninger, kan du bl.a. finde en række spændende og udfordrende single tracks i området omkring og op mod Ulvehoved og Lovisehøj.

For den ikke øvede mountainbiker, er den nye rute i Silkeborg lavet sådan, at du kan forlade ruten og køre på den igen, hvis du oplever steder, som er for svære. Som du kan se på kortet herover løber den nye rute rundt om skoven, hvilket betyder at den jævnligt krydser de autoriseres stier eller løber parallelt med dem.

 

Comments(2)
  1. Esben Nielsen 1. marts 2014
  2. Lars Hansen 2. november 2014

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *