Mountainbike i dollerup bakker & Hald Ege

Mountainbike i dollerup bakker & Hald Ege
15 votes, 3.73 avg. rating (77% score)

mtb-dollerup-bakkerDenne artikel handler om mountain biking i området omkring Dollerup bakker, Hald Sø og Stanghede

På Mountain bike i Dollerup bakker

Kort over Dollerup bakker

Klik for at se kortet i stor (Åbner som PDF). Alle rettigheder tilhører Naturstyrelsen.

Dollerup Bakker er et område ved Dollerup, som ligger syd for Viborg. Bakkerne ligger ved Hald Sø, der betegnes som een af Danmarks dybeste søer. Man mener, at søen blev dannet under sidste istid af en enorm isklump, der smeltede og efterlod søen og det meget bakkede terræn med stejle skråninger.

Naturstyrelsen har udgivet en brochure om Mountainbike ved Hald Ege. Her finder du en rute, som går gennem et flot og varieret landskab. Ruten er anlagt så du oplever kørsel på grusveje, gennem tætte bevoksninger og ud i området.Den er ca. 18 km lang.

Cykling i området vil primært være på Stanghede og Hald Inderø

Det store område med stejle skrænter, frodige skove og lyngbeklædte bakker byder på en god cykeloplevelse for begynderen og den øvede mountain biker. Der er flere måder at gribe området an på. For den, der ønsker at udforske området, kan du bare springe på cyklen og køre af sted. Du vil formentlig opleve, at du skal krydse et par fårehegn. Særligt når du kører oppe i selve bakkerne.

Dollerup bakker danner jævnligt rammerne om løb og mountainbike arrangementer af forskellig art. Her er et par stykker:

> Hald Ege MTB løb
> MTB-træf, Hald Ege & Dollerup Bakker

 

Mountainbike i området omkring Stangheden

I de lyngklædte bakker er landskabet åbent og her kan du køre ad små stier, der forgrener sig rundt i området. Her kan du finde stejle skråninger, som dig ned på nederste klinge og pulsen helt i top. Det er muligt på et relativt lille område at finde et spor, som du kan køre, hvis du er ude efter at køre tempo / pulstræning.

MTB Dollerup Bakker viborg

Udsigten over stejle skråninger langs er Hald Sø er storslået og værd at stoppe op og nyde.