Kajsa Stenfeldt var – indtil for 2 1/2 år siden – en helt almindelig karrieremor, som ofte kørte til og fra arbejde på flade cykeldæk i ugevis, fordi hun ikke havde tid til at få dem lappet. Med den frustration startede hun BikeRunner, som hjælper cyklister uden luft at blive lappet hjemme hos dem selv.
Hun har brugt 2 ½ år, 5.000 lapninger og småreparationer og en masse tid på at få logistikken til at virke. Nu er hun BikeRunner og en ny investor står klar til at skalere.
[content-egg module=AE__cykelpartnerdk template=item]BikeRunners koncept er enkelt. En cykel er punkteret eller har brug for en service. Ejeren bestiller en såkaldt Runner fra sit lokalområde og kort tid efter, er cyklen repareret.
Læs også artiklen ‘Punkterfri dæk til racercyklen’
Det har imidlertid langt fra været simpelt for Kajsa Stenfeldt, stifteren af BikeRunner, at få logistikken bag det enkle koncept til at fungere.
“Der sker rigtigt mange ting, som man slet ikke aner som kunde. Vi skal have bestillingen ind, kommunikere med Runneren, sikre, at Runneren har kompetencerne, og at han eller hun har de helt rigtige reservedele med til cyklen. Bare for at nævne nogle af de ting, vi har skullet få til at fungere,” siger Kajsa Stenfeldt.
Få logistikken til at fungere
Derfor har hun brugt de første 5.000 bestillinger på at få logistikken til at fungere.
Hun har blandt andet rekrutteret 220 såkaldte Runners og tænkt længe over, hvordan man sikrer, at Runneren har den helt rigtige størrelse slange med ud – også når det er en speciel størrelse. Og så selvfølgelig alt det administrative med fakturaer og betaling.
[content-egg module=AE__cykelshoppendk template=item]“Der er rigtigt mange praktiske ting, man først finder ud af, når man prøver det i praksis. Vi fandt eksempelvis hurtigt ud af, at folk jo ikke kender deres dækstørrelse. Derfor beder vi dem om at tage et billede af dækket – så vi kan se, hvad der står på det.
Der er også stort behov for at kommunikere. Når du står med et fladt dæk, vil du jo rigtigt gerne vide præcis, hvornår Runneren er hos dig,” siger Kajsa Stenfeldt.
Et stort behov
De første 5.000 ordrer er stort set kommet uden markedsføring. Derfor er Kajsa Stenfeldt også sikker på, at når hun nu begynder at skrue op for markedsføringen og digitaliseringen, så vil det være muligt at skabe en stor volumen forholdsvis hurtigt.
Derfor har hun fået en investor ind, som kommer med penge til markedsføring, men også skal hjælpe BikeRunner med at udvikle forretningen.
BikeRunner ser nemlig en lang række andre muligheder. Allerede nu har BikeRunner partnerskaber med online cykelforretninger og virksomheder der leaser cykler. De mangler nemlig ofte aftersales og mulighed for at servicere og reparere cyklerne. Det marked ønsker Kajsa Stenfeldt også at udvide.
Læs også artiklen ‘Værktøj til cykel – se hvilket værktøj du har brug for’
Datadreven forretning og godt for klimaet
BikeRunner lyder nok for de fleste som en lidt gammeldags forretning. Men de nye investorer fra Baylund Management, har kun investeret i virksomheden fordi den har et stort potentiale for at være datadreven.
“Vi investerer kun i virksomheder, som har potentiale til at være datadrevne og gør en forskel for blandt andet klimaet. Vi forestiller os en fremtid, hvor man køber en cykel og tegner et abonnement. Så kommer der en Runner ud og samler den og registrerer alt på cyklen.
Hvilke gear, dæk og lignende. Og så kommer der automatisk nogen ud og laver service på cyklen løbende, så man undgår det der med at tredje gear ikke virker, og kæden falder af hver anden dag,” siger Birger Baylund fra Baylund Management.
For Kajsa Stenfeldt og de nye investorer er der da også et højere formål.
“Jeg vil gerne give mit bidrag til at passe på vores klima ved at sikre, at der bliver kørt så meget som muligt på cykel – og dermed mindre i bil,” siger Kajsa Stenfeldt.
Om BikeRunner
BikeRunner blev stiftet i 2019 af Kajsa Stenfeldt
BikeRunner er en platform, som skaber forbindelse mellem cyklister og en dygtig Runner, som kan lappe deres cykel og udføre mindre reparationer
Der er lige nu 220 runnere i Danmark, og i skrivende stund er der udført 5.000 reparationer.
BikeRunner er ved at udvikle deres egen uddannelse, så studerende og andre, der vil være Runners, kan lære at reparere cyklerne. Det projekt er støttet af InnoBooster.
Baylund Management er leadinvestor i virksomheden, og Birger Baylund er formand for BikeRunners bestyrelse.