Cykelrejse i Italien i Ligurien og Piemonte

Cykelrejse i Italien i Ligurien og Piemonte
5 votes, 4.40 avg. rating (83% score)

cyklingrejse-italien-piemonteDer er garanteret sved på panden og en kæmpe cykeloplevelse i det bjergrige Italien, når Dan Frost Cykelrejser arrangerer en forårs-rundtur i 2015 i skønne Ligurien og det smukke vinområde Piemonte.

Cykelrejsen består af seks spændende cykeletaper, som tager dig gennem én af de smukkeste bjergegne af Italien. Turen rundt i Ligurien og Piemonte starter og slutter ved San Remo, der er kendt som opløbsby til World Tour cykelløbet Milano-San Remo og som i 2015 bliver start-by for Giro d´Italia. Man flyver til Nice og kører en god time i bus til San Remo, hvor nogle af Middelhavets skønne badestrande findes.

Facts om cykelrundturen

 • Distance: ca. 600 – 650 km
 • Højdemeter: 10.000 – 12.000 hm
 • Daglige etaper: 75 – 115 km. – i alt 6 etaper

Cykelturens deltagere bliver delt op i 3 hold. Hele turen er ca. 650 km. for 1. holdet, mens man på 2. og 3. holdet kan skyde ”genvej” flere dage, så man alt efter dagsformen kan afkorte ruten.

Samlet pris for cykelrejsen er kr. 9.975,-

I prisen er inkluderet:

 • Fly t/r
 • Bus-transfer lufthavn-hotel t/r
 • Cykeltransport
 • 7 overnatninger på gode italienske hoteller
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • Følgebil

Forberedelser til cykelturen og det praktiske

Det anbefales, at du i forvejen har kørt ca. 2.500 km på cykel (fra 1. januar), for at du har det fornødne overskud og kan nyde turen mest mulig. Din cykel bliver kørt til Italien i rejsearrangørens kassebil. Du skal aflevere din cykel ca. 3 dage før afrejsen enten i Vallensbæk eller Middelfart. Du vil få nærmere information om dette i Info-brevet, som sendes ud til tilmeldte gæster ca. 8 uger før afrejsen.

Læs mere og se flere cykelrejser fra Dan Frost Cykelrejser

Rejseplan fra Kastrup

 1. Afrejse onsdag den 20. maj 2015 kl. 08.20 (ank. Nice kl. 10.40)
 2. Hjemrejse onsdag den 27. maj 2015 kl. 11.20 (ank. Kastrup kl. 13.35)

Cykelruten i etaper

Dag 1

cykling-i-italien

Bjergene i egnen er ikke så høje som i Pyrenæerne eller Alperne, men de kan være ret stejle (op til 10-12% visse steder).

Efter en overnatning og måske en dukkert i Middelhavet, kører vi ind og op i terrænet, hvorfra man mødes af en fabelagtig udsigt. Her ligger der nogle gode stigninger, og vi kommer op i nærheden af 1000 meters højde på vej til næste hotel i byen Alassio, der også ligger ved Middelhavet.

Du vil med garanti opleve nogle fantastiske udsigter og naturoplevelser undervejs på turen – fra hav til vinland og retur, hvor du også vil møde andre cykelryttere undervejs.

Dag 2

På andendagen kører vi igen ind i landet og op over bjergkæden, der ligger langs med hele Liguria-kysten. Denne dag skal alle hold køre samme rute på ca. 120 km (med omkring 1800 hm), så det vil være en fordel, at vægten og træningstilstanden er i orden på denne etape!

Efter frokost er ruten knapt så udfordrende, så der får vi rigtig mulighed for at nyde naturen og de smukke omgivelser med både vinmarker og små landsbyer. Vi overnatter i vinområdet mellem byerne Barolo og Barbaresco, i byen Santa Maria på et virkelig dejligt 4-stjernet spa-hotel.  Er du interesseret, kan du tilmelde dig noget vin-smagning på hotellet.

dan-frost-cykling-italien

Cykelruten byder på smuk natur og flotte omgivelser med både vinmarker og små landsbyer

Dag 3 & 4

De næste 2 dage bruger vi på at “cruise rundt” – og bare nyde det bakkede, grønne terræn. Dagsturene vil være på mellem 80-120 km – igennem det berømte Piemonte vindistrikt og mange af byerne hedder noget vi kender fra vinreolerne i supermarkedet i Danmark. Jeg nævner blot Barbera d’Asti, Barolo, Barbaresco og Barbera d’Alba.

Dag 5

Fra Piemonte går turen på 5. etape syd-over og ned mod Middelhavskysten igen. Vi triller ad små smalle vin- og bjergveje og vi skal denne dag køre lidt mere end 1500 hm inden vi kan lægge hovedet på puden på hotellet i Alassio igen. Her er det nok værd at tage et smut ind til byens torv, hvor man kan nyde en kold drik på én af de hyggelige caféer.

Dag 6

Også på 6. etape skal der ”kravles” opad, og det foregår endnu en gang på små smalle bjergveje. Vi ender vores tur, hvor vi startede, nemlig i San Remo, hvor der som afslutning på strabadserne vil være mulighed for at dyppe tæerne i Middelhavets blå bølger.